Wednesday, June 2, 2010

Legenda Budak Setan yang Legend

Assalamualaikum w.b.t

Sekarang ni sangat teringin nak tengok movie Lagenda Budak Setan. Esok baru start tayang kat panggung di seluruh negara. Ingat lagi time muda belia dulu [ adakah anda sudah kertu sekarang???oh tidak!!!meningkat usia sahaja.] sakan la baca novel Ahadiat Akashah. I'm a big fan of him k. Kebanyakan novel by him memang feel habis dan menyentuh perasaan tau. Tapi rasanya yang paling menjadi sebutan ramai dan diingati adalah novel Lagenda Budak Setan. Serious memang legend.

~Gambar ehsan from google~

Dulu tyme baca selalu terdetik dalam hati, novel ni kalau buat filem mesti best. Mesti takkan miss nak tengok. Sekali sekarang ni betul-betul ada movie. Mesti la tak nak miss kan tengok. Nak-nak lagi hero Farid Kamil n heroin Lisa Surihani. Couple dalam movie paling favorite tuh. Hehehe.

Everytime kuar preview iklan @ lagu movie ni kat TV, tiap kali tu la saya akan call Mr.Teddy n ingatkan dia nak tengok movie ni. Macamana pun nak tengok gak. So, Dy please layankan jer k karenah tunang u ni.hehehe.

Isk sangat tak sabar nak tengok. Tengok preview pun macam dah nak meroyan sikit, kalau tengok full movie jadi apa pun tak tau la kan. Nak-nak lagi baca paper bila ntah ramai puji cerita ni time pra-tonton. Siap ada yang meleleh air mata lagi. Apa maknanya tu???So, saya kena standby tisu siap-siap. Dy, u jangan gelakkan i tau kalau nangis.huhuhu. Baca gak yang cerita dia tak la 100% sama macam novel. Diorang ada ubah sikit-sikit. Hope tak banyak yang diubah. Kalau ubah tapi maintain best tak apalah.

~Gambar ehsan from google~

OK la, nanti kalau saya dah tengok saya review cerita ni k.Nak bagi berapa star. Tapi saya sangat pasti yang cerita ni takkan menghampakan para penonton terutama peminat setia novel Lagenda Budak Setan.pen off.


5 comments:

  1. pe lagi blnje laaa org tgk cte nie.. hehehe

    ReplyDelete
  2. ewah...nak pow jer kijernye...isk..isk...bawak2 la insaf...hahaha

    ReplyDelete
  3. nie da tgk lom..best x agk2...novel dye pn xpenah saye be..:))

    ReplyDelete
  4. lom tengok lagi...nnti if dah tengok sy wat review k...

    ReplyDelete
  5. nuff walk. I love the book as well. But I heard some people said it was dissapointing. Hopefully not. let me know if you think it's worth to watch ok :)

    ReplyDelete

Terima kasih atas komen anda=) Next time singgah la lagi k...::Puan Ungu::

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...