Tuesday, January 19, 2010

New Office, New Environment

Assalamualaikum w.b.t

Lame sungguh rasernyer x mencoret di 'blog kesayangan hamba' nih[chewah, ayat x boley blah]. Masa terasa begitu mencemburui[lagi sekali ayat x boley blah] ditambah lak dengan kejer office yang berlambak-lambak. Naik penuh dah my tray in, biler nak out pon xtau la. hahaha.So, hari ni curi jugak la masa tuk mencurah idea kat sini. Setelah puas berpikir sampai nak pecah kepala [ketandusan idea sebenarnyer], so saya decide untuk tulis berkenaan office baru saya...yeah...

Hmm...office baru nih, apa yang saya suka:
1.Dekat dengan LRT[sangat dekat occay]. So, senang saya nak g kijer. Leh keluar rumah lewat sket.
2.Nak g maner2 senang such as nak shopping kat SOGO ker, The MALL ker, TIME SQUARE ker. Nak usha barang kat LOW YAT pon senang.
3.Bilik lebih selesa dari office lama. Sangat-sangat selesa.Agak nak bentang comforter lapik tido pon boley.hahaha
4.Ruang office pun luas. So,jalan dalam office xder la berlaga-laga punggung.hahaha

Tapi, aper yang saya suka tuh xsemestinyer membawa kepada kebaikan kan.huhuhu.Contoh:

1.Dekat dengan LRT. Akibat keluar lewat dari rumah, saya pun selalu gak lewat sampai office.Asyik merah jer punch card.Huhuhu.
2.Nak g maner2 senang. Akibatnyer poket saya pun makin nipis.Dah tuh lunch pun ari2 kat luar jerk. Food Court belum buka lagi.
3.Ruang office lebih luas.Nak g tmpat photostat pun jauh dah skang.Nak g bilik file pun jauh.

Paling xselesanya nak buat keje sumer x lengkap lagi. Nak Fax line fax xder, nak call ader satu line setiap floor [bil hp bulan nih confirm melambung]. Internet pun sengal-sengal jer. Email kadang-kadang boley,kadang x boley.Huhuhu.Adoyai,dugaan di office baru.Tapi macamana sekali pun keje mesti jalan macam biasa. Kalau nak tunggu sumer lengkap jawabnyer makin penuh la tray in sayer.Hahaha...Buat je la kejer dengan sumber ape yang ada.

Itulah kisah saya di office baru, persekitaran baru n suasana pun baru. Ape pun xkisah la di office baru ker, office lamer ker kejer kena semangat. Jadi keje pun xder la tertangguh. Cukup samapai di sini, masa untuk sambung buat kejer.pen off...



No comments:

Post a Comment

Terima kasih atas komen anda=) Next time singgah la lagi k...::Puan Ungu::

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...