Saturday, October 24, 2009

SEHARI BERSAMA MR.TEDDY

Assalamualaikum w.b.t...hari nih saya spend tyme with my mr.teddy a.k.a Ejoy(^o^)...kitorg nih memang sgt ler jrg berdating biler weekend...sebabnyer leh katerkan every weekend saya blk umah family di klang...so tyme berdating adalah weekdays je r...after office hour 2 je r tymenyer...huhuhu...tapi this week saya berkorban sket la tuk my mr.teddy...x blk umah...miss masakan mak mggu nih...hehehe(^o^)...after dpt green light from mak sayer dgn hepinyer x blk umah minggu nih...coz nak spend tyme with my mr.teddy...yeay...

Pagi2 lagi Ejoy dah call:

Ejoy:"Yang, nak g Sg.Bil x?"
saya:"Sg.Bil kat mn dy?"
Ejoy:"kat Slim"
saya:"alrite"

So, dlm pukul 11 tuh kitorang pun mulakan la perjalanan ker Slim River...kg. halaman Ejoy...singgah 'brunch'(breakfast+lunch) kat Restoran Jejantas Sg. Buloh...Dua-dua orang makan nasi campur sebab dua-dua orang kelaparan...hehehe(^o^)Biler dah sampai kat Tg.Malim, Ejoy bertindak sebagai pemandu pelancong...bz tunjuk kat saya nama2 tempat kat sini...mcm sy ni 1st tyme sampai...hehehe(^o^)Dalam pukul 1 lebey kot sampai ler ker destinasi yang dituju...yeah

Destinasi 1:Sg.Bil, Slim River

Sg.Bil here we come...hehehe...nak ler tgk gak tempat permainan zaman kanak2 Ejoy...hehehe...biler sampai, mula2 tuh saya raser beser jerk...samer cam sungai lain yang saya dh pernah g...tapi biler Ejoy bwk saya ikut laluan yang agk adventure
(kena merentas air) jumper r tempat yang agk cantik n dalam sket...tapi yang menyedihkan x leh pun nk mandi coz x bwk baju salin...jelez jerk tgk Ejoy berendam lamer2..at last aktiviti sayer duk atas batu sambil mengambil gambar budak senget a.k.a Ejoy...hehehe....Don't worry dy, i won't upload the 'senget' one punyer pict...hahaha

Biler dah puas Ejoy berendam tiba r tyme nak balik...jln nk ke tempat kitorang port nih berliku2...kena lalu kat batu2...so, beriya2 la dier pesan kat saya :"bek2 jalan tuh"...siap tunjuk lagi kat batu mana kena pijak...hehehe....tapi yang paling x tahannyer dier punyer la beriya pesan kat saya at last dier yang jatuh tersembam...hahaha...lucu tol...tergamam sayer...hehehe...sian kat dier...mengelabah selamatkan brg2 dlm bag...hp, camera, kunci keter sumer sumbat dlm pocket sy biler bag dier dh basah....Dy..dy...gelak i memang x abis r biler teringat u jatuh...hahaha(gelak guling2)

~Aksi orang dah lamer x jumper air...hahaha~

~Muka dak berlagak dapat mandi...Jelez tul~

Destinasi 2:Taman Seroja(Rumah family Ejoy)

Dah alang-alang sampai ke Slim nih, x sedap ler x singgah kat umah family Ejoy kan...kitorang dijamu roti, 'kuih cam roti jala' n serawa durian...sedap woo...byk gak saya makan...time kasih byk2 makcik miah...buat susah2 jerk...sambil duduk2 tuh tgk ler album family...cute jer dier tyme kecik2...biler dh besar bertambah 'cutenyer'...hahaha...after dah bersembang2, minta diri ler nak balik KL...

Destinasi 3:Pasar malam Bandar Tun Razak

Yang nih xder dlm list...tgh cari2 tempat nak minum petang kami pun decide nak ke Kajang after survey kat Kayu Nasi Kandar full house...otw nak ke Kajang terpandang ler Pasar Malam nih...saya pun ajak ler dier singgah...jalan2 kejap jer...sebab tyme tuh awal lagi...byk kedai yang lom bukak lagi...kitorang beli yang ringan2 jerk tuk lapik perut....Ejoy belikan saya 'pin yg cute' coz peniti tudung tercicir kat maner ntah...hehehe(^o^)Then kitorang pun meneruskan perjalanan ke Kajang...
~Pin yang ejoy belikan...so cute n lovely~

Destinasi 4:Plaza Metro Kajang

Tiba2 hari nih saya teringin nak berkaraoke...then, Ejoy pun bwk saya layan karaoke jamban kt Plaza Metro nih...tapi Ejoy yang byk nyanyi sampai sakit-sakit tekak dier...hahaha....thanx dy for ur lovely voice for those lovely songs...hahaha...tyme nih dua2 orang jadi 'budak sengal'...lyn lagu daripada 'rock kapak' sampailer ker my chemical romance...hahaha....yang bestnyer Ejoy tau sumer lagu yg saya minta...dier pun layankan jer r lagu2 yang saya minta tuh sampai hilang2 suara...hahaha(^o^)

Destinasi 5:Kayu Nasi Kandar, Bdr Seri Permaisuri

Our last destination...pas dh puas layan karaoke kitorang pun nak ler mengisi perut...decide pergi makan kat Kayu Nasi Kandar...Nasib bek x ramai orang so, ader r tempat...Ejoy makan nasi kandar, saya pulak order maggie goreng dgn ayam goreng bawang...tiba perut raser kenyang coz saya dh belasah pau yang dibeli tyme Ejoy singgah isi minyak...hehehe....Ayam goreng bawang jerk saya makan, maggie tuh saya bungkus...

Tamat sudah cerita saya...Special thanx to my mr.teddy a.k.a Ejoy...coz layankan jer i semalam...hehehe...thanx gak coz help me fulfill my wishlist...hehehe....Dy thanx for ur tyme...thanx for ur love...thanx for everything...(^o^)

No comments:

Post a Comment

Terima kasih atas komen anda=) Next time singgah la lagi k...::Puan Ungu::

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...