Saturday, September 20, 2014

Baby Koma Jatuh Fake Ergo

Assalamualaikum w.b.t

Baru cite pasal SSC ni kan. Pagi ni baca kat MBW pasal gambar kat bawah ni. Allahuakbar. Nauzubillah. Semoga keluarga baby tabah dan baby sihat seperti sediakala.

Sumber : MBW. 


Ada yang cakap nak beli SSC yang branded ni HARGA MAHAL. Setuju la jugak. Tapi kan kalau baca dalam MBW banyak lagi jenis babywearing lain - yang selamat, yang ergonomik boleh dapat pada harga berpatutan dan mampu milik. Kengkawan saya ramai je yang babywearing tak guna SSC pun. Mak Etty nampak sungguh cool babywearing dengan kain batik kendong Maira. Sha nampak stylo babywearing dengan kain ring sling (rs) yang dia buat sendiri. Ika pun dah terjebak dengan babywearing. Kagum dengan dorang. Teror rs. Saya tak pandai nak guna rs. huhuhu. SSC Brand dari Malaysia pun banyak yang harga mampu milik. SSC branded yang orang jual preloved pun banyak. Kena pandai-pandai survey n study ikut kemampuan yang kita ada. 

Saya bab-bab melibatkan safety ni risau sikit. Apapun kaedah babywearing yang kita guna, utamakan keselamatan k. Kan saya cite sampai skang saya dukung Afham dengan orbit, saya still tak confident nak free hand. Mesti ampu Afham. Paling tak pun sebelah tangan. Berhati-hati sentiasa. Pastu selalu check sebelum guna. Kat buckle, kat jahitan. Apapun pilihan kat tangan masing-masing kan. Sume nak yang terbaik untuk anak masing-masing.



No comments:

Post a Comment

Terima kasih atas komen anda=) Next time singgah la lagi k...::Puan Ungu::

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...