Friday, August 15, 2014

Kisah Puting

Assalamualaikum w.b.t

Si Abang Afkar ni kan ada satu perangai SUKA GIGIT PUTING botol susu. Gigit sampai berlubang. Dia ingat mak pak dia ada share kot. Ohoi la anak. 2pcs puting yang bese Afkar guna rege dalam RM25. Kalau tuk sebulan sekali or 3 bln sekali tuko berpatutan ler tu. Tapi kalau dah tetiap minggu nak kena tuko puting berlubang dengan poket mak paknye berlubang sekali. Mak #bajetketat katenye.

Dah pening mak pak memikiorkan camne nak buat. Dari baby memang dia hisap susu guna puting brand tu. Pastu jenjalan kat Manjaku jumpa puting wide neck Pureen. RM6.90 2pcs. Ha ni nak gigit sampai berlobang tetiap minggu pon sila kan lah yer nak.  Rasa nak tuko. Afkar pun dah beso time tu. Tapi xtau dia nak ke tak. Pastu xsure lak fit ke tak puting dengan botol. Klu tanya orang Manjaku memang dia jawab tak fit...prffttt...Try je la beli. Beli satu botol pureen wide neck. Kang agak-agak tak muat puting tu kat botol bese guna kite pakai kat botol pureen je la. Puting pureen wide neck ada size sampai XL.

Try puting pureen tu kat botol yang dia selalu guna eh eh muat la. Yeah selesai masalah. Afkar pun nak minum susu guna puting tu. Ni cadangan je la ye tuk mak-mak yang ada masalah cam saya. Kalau tak ada masalah teruskan je la dengan apa yang dah dipilih. Pilihan di tangan kita as parent. 

No comments:

Post a Comment

Terima kasih atas komen anda=) Next time singgah la lagi k...::Puan Ungu::

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...