Wednesday, June 25, 2014

Application For Android : Kid Mode

Arini nak share satu application ni. Untuk android user. Siapa yang ada prob macam saya boleh la install yer dari play store.

Afkar ni kan makin lama makin advance bila dah pegang hp. Huhuhu. Tu bukan good news yer. Tu boleh mengundang kerisauan. Abis gallery, video player, voice recorder, camera n macam-macam lagi yang dia godek. Takut kang terdelete je file.

Bila tak bagi hp dah pandai ngamuk. Ahdoi satu lagi masalah. Huwaa. Sampaikan satu tahap tu kitorang laki bini dah rasa nak belikan dia tab yang budak-budak punya tu. Tapi risau dia mengadap tu je pulak. Macam skang ni kitorang limitkan dia pegang hp.

Sampai la saya google² pastu jumpa recommendation application Kid Mode ni. Try install. Best la pulak. App ni boleh block budak² dari guna app yang tak sepatutnya. Ada parent dashboard, kat situ boleh add app yang kita nak allow sahaja. So, anak-anak boleh access app yang kita allow tu je la. Kalau nak exit dari app ni dia akan minta tahun lahir parent. Boleh limit kan time gak, tapi perlu upgrade ke premium. Guna yang free ni pun dah ok. Selesai dah la prob kitorang. Masa penggunaan hp Afkar pun jadi lebih singkat, sebab dia boring banyak benda tak boleh. Haha.

Kid mode

Boleh access app yang kat sini je. 



No comments:

Post a Comment

Terima kasih atas komen anda=) Next time singgah la lagi k...::Puan Ungu::

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...