Monday, March 17, 2014

Anniversary Ke-3


Assalamualaikum w.b.t

Cite agak basi ni. Baru nak update. 5hb aitu wedding Anniversary kitorang yang ke-3. Alhamdulillah. Sejak dua menjak bakal nak jadi mak anak dua ni saya punya daya ingatan memang kureng sket. huhuhu. Ingat anniversary 5hb Mac.Memang ingat. Tapi boleh tak perasan yang 5 Mac tu around the corner je. Banyak nau bende nak pk kot. bahaha. Saya perasan time 4hb. Eh esok 5hb ke. Xplan ape2 ni. Adiah pun xbeli. huwaa. Majuk la Mr.Teddy kite tu kang. Dari weekend die dah duk zikir "Yang next week anniversary kite" lagi boleh bini die ni x perasan. 

Pastu pulak 5hb tu ade meeting, so xleh le nak EL. Dah memang silap sendiri sebab x perasan tarikh minta maap je la kat Mr.Teddy. Dah r tdo awal. APTB tol. Ingat nak teman Afkar tidur je sekali kedaung sekali. Syian kat Mr.Teddy kite tu. OTW nak g office time bukak handbag nampak something from Mr.Teddy. Touching. Meleleh air mata kat LRT station. Sib bek tak banjir. hahaha. Sempat le SMS jiwang kat Mr.Teddy. Malam tu g dinner sekeluarga kat Secret Recipe. Pastu plan dengan Mr.Teddy nak cuti hari Jumaat tu nak dating berdua.

Sekali hari Jumaat tu leh pulak Mr.Teddy kena g kije gak. Dah majuk dah kite tau. Huhuhu. Dah la hari Jumaat kan. Kang nak g solat Jumaat. Singkat je masa yang tinggal. Pastu Mr.Teddy tau je yang bini die ni dah majuk, nak pujuk punya pasal ajak la pergi Felda Residence Hot Springs, Sg Klah. Bini terus senyum balik sampai telinga. Tak jadi nak muncung. hehehe. Selalu saya yang buat. hehee. Lepas Jumaat kitorang pun bertolak dari Bandar Baru Bangi.

Last minute punye plan jenjalan ni. 1st time Mr.Teddy yang in charge nak book hotel. Mr.Teddy book deluxe room. Bilik ok ler gak. Tak ada la besar sangat, xada la kecik sangat. Selesa le tuk keluarga kecik saya. Tapi xde wifi. Line hp pun nan ado.huhuhu. Kat cafe ade wifi. Kitorang stay satu malam je kat Hot Springs. Nak masuk ke Hot Springs ni dari jalan besar agak jauh ke dalam gak. Tu cakap kat Mr.Teddy memang kalau dah masuk dalam tu xde la nak keluar ke pekan balik. Tapi on the way nak masuk dalam tu pun ade gak kedai-kedai kalau nak beli apa-apa bekalan. So xrisau sangat. Sampai relax-relax jap pastu bawak bujang kecik berkubang kat kolam.

~OTW. Kemain dua beranak ni ha melaram. Afkar sibuk nak pakai cermin mata gak tengok babah dia~

~Welcome~



~Deluxe Room~

Maybe kitorang g hari Jumaat petang so xde la ramai sangat. Selesa je nak berkubang dua beranak tu. Dari bilik yang kitorang stay nak ke kolam tu jauh gak. Mengah mak buyung berjalan. huhuhu. Sebenarnya ada je parking dekat tapi tak tahu. bahaha. Aci redah je. Bila dah kat dalam tu tengok map baru tau ada parking dekat n ada macam-macam kat situ. Antaranya Kolam Air Panas, Kolam Air sejuk, Private Jacuzzi, Tempat rebus telur, Spa. Tapi kitorang just main kat kolam air sejuk je. Tu pun bujang kecik ni ha dah mengamuk xnak stop berkubang. Huwaa. Nak g Private Jacuzzi tu xde orang jaga pun. Rebus telur lak xtau nak amik kat mana telur sebab xde orang jaga gak kat situ nak tanya. Nak patah balik ke lobby nak tanya memang x r. Jauh tu nak jalan. huhuhu.

~Map~

~Tempat merebus telur~

~Bestfriend berdua~

~Budak excited~

~Kejar babah~

~Sempat capture time breakfast~

Hari Sabtu awal gak kitorang check out. Mr.Teddy xsabar nak balik kampung die. bahaha. Tak de r. Sebab dah xde aktiviti kot nak wat. Pas check out kitorang terus balik Slim. Dekat dah kan. Tu je la story sempena anniversary kitorang yang ke-3.




2 comments:

  1. tempat team building hehehe....sini sapa suka privacy ok la

    ReplyDelete
  2. aah betul k.my...sape suka privacy ok la sini...hehehe

    ReplyDelete

Terima kasih atas komen anda=) Next time singgah la lagi k...::Puan Ungu::

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...