Monday, October 28, 2013

PLAYROOM : MAKE - OVER BILIK SEDIA ADA

Assalamualaikum w.b.t

Tetiba Afkar dah ada playroom sendiri. Macam tak caya lak. hohoho. Sebabnya umah kitorang ni Apartmen 3 bilik je. Tiga-tiga bilik sedia ada tu ada kegunaan tersendiri. So selama ni Afkar punya play area kat ruang tamu je la. Pastu bila ada tetamu nak datang kelam kabut mengemas semua toys. Pastu bila baring-baring nak tengok tv kat situ ler jugak toys dia berlonggok. Dah bape kali terpijak terutama yang kecik-kecik tu. huhuhu. Budak kecik ni pulak ikut mood dia, kekadang 'baik hati' or 'terlebih rajin' dia tolong la Ummi kemas. Kalau tak, hmmmm nan ado je la.
Ni jugak penangan Ros Anis yang bagi galakan kat blog dia tuk make over bilik sedia ada jadi playroom. Terus semangat kooo lepas baca blog Anis. Betul kata Anis, xyah modal besar  n ruang besar pun. Pastu pulak ada kejadian berasap dengan Afkar bila dia sepah-sepah toys dia. Geram punya pasal kumpul semua toys dia campak dalam bilik. Ha senang cite, xyah main langsung. Tapi sian pulak kan. Pastu terus message Mr.Teddy (masa ni Mr.Teddy outstation) bagitau yang Afkar nak kena ada playroom sendiri. Tak ada sepah-sepah lagi kat ruang tamu. Mr.Teddy balik dari outstation, sambung discussion. Yeah Mr.Teddy setuju. Persetujuan Mr.Teddy penting sebab dia yang nak menghangkut semua barang nak dialihkan. hahaha. Nak cari bilik mana pulak yang nak dikorbankan. Saya cadangkan bilik lain, tapi Mr.Teddy xsetuju, sebab kegunaan bilik tu lebih penting dari bilik yang Mr.Teddy cadang nak dijadikan playroom. Fikir punya fikir, okay la on la convert bilik tengah jadi playroom Afkar sepertimana cadangan Mr.Teddy.
So weekend baru ni gigih le kami laki bini make over bilik. hehehe. Asalnya bilik ni ada katil divan single, drawer IKEA isi baju Afkar, carpet IKEA, toys Afkar dapat time beday lepas yang still lom bukak lagi. Gambo nan ado sebab xsempat nak amik gambar Mr.Teddy dah alih barang dulu. huhuhu. Semangat tol Babah. Tugas angkut-mengangkut Babah buat. Tugas susun menyusun Ummi yang buat. Baru adil dan saksama. Carpet dengan katil dikeluarkan dari bilik tu. So tak banyak la pun Mr.Teddy nak alih. Actually tak banyak pun yang di'makeover'. Still guna cat yang sama : warna biru. Langsir pun sama. Belasah ler pink pun. hahaha. Tu langsir bilik anak-anak Abang saya yang memang ditinggalkan untuk kitorang pakai. Pastu kitorang masukkan playmat sedia ada dengan rak colourful beli kat Giant. Toys Afkar semua susun kat rak tu. Tak banyak mana pun toys Afkar. Ni le hasilnya selepas make over ler sangat .

~Gigih babah pasang rak Giant : RM 15.99 je. Promo sampai 3hb. Sampai 3 Babah suh beli. Warna ikut suka je amik. Sebab kat kotak tu tak tanda warna apa~~


~Budak kecik ni wajib enterframe. Sukati je dia menyelit kat tengah-tengah tu tau~

~Ni la dia Playroom Afkar. Banyak lagi ni nak perbaiki n nak tambah.~

~Drawer Ikea : Tempat simpan baju bajan Afkar. Wajib budak tu enterframe. Jadi mandur. Inspect apa yang patut~


Korang agak-agak macam mana perasaan Afkar time tengok playroom dia. Time kitorang sibuk mengemas tu pun dia dah sama sibuk nak kemas sama. Kita masuk dia kuarkan. Sampai bila nak siap anak oii camni gayanye. Pastu sibuk suh bukak toys yang belum bukak lagi tu. Last-last Babah upah biskut kat dia. hahaha. Dapat le Ummi mengemas dengan aman damai. Bila dah siap susun semua, panggil dia masuk. Excited la dia. Tapi rasanya excited tengok toys walaupun tu je la pun toys yang ada. Duk ulang main. hahaha. Sekarang ni tengah nak ajar dia main dalam playroom pulak. Sebab sehingga ke malam tadi dia still hangkut toys dia bawak main kat luar bilik. Grrr. Slow-slow kita belajar ye Afkar. 

Thursday, October 24, 2013

AKASIA TV3 : Love You Mr. Arrogant

Assalamualaikum w.b.t
 
~Sumber : TV3~
 
Sekarang ni tengah hot drama Mr.Arrogant kat slot Akasia TV3 kan. Saya pun terjebak sekali. huhuhu. Sebelum ni Cinta Jannah. Tapi Cinta Jannah tak terjebak sangat sebab awal-awal tu follow pastu asyik berebut remote dengan Afkar sampai ter'miss' episode, jadi malas dah nak follow. Join le Afkar layan Mickey Mouse Clubhouse kat Disney Jr. Saya memang camtu, kalau dah miss episode malas dah nak follow. Cam drama Jodoh Itu Milik Kita, mula-mula layan pastu miss episode tak follow dah skang. Sib bek dah baca novel. Tapi xsure r novel dengan drama sama ke tak.
 
Sekarang ni Afkar dah sporting sket. Layan je Ummi nak tengok cite apa. AF ke drama ke layan je. Afkar pun kesian kat Ummi kot eh asyik kena layan cartoon je, pastu orang cite pasal drama nganga tak tau benda. hehehe. So, dapat le saya layan drama Mr.Arrogant. Cuma tu r timing tu tak berapa nak cun. huhuhu.
 
Saya suka heroin tu berlakon. Cute je. hehehe. Drama ni pun adaptasi dari novel. Saya dah baca novelnya. Setakat ni jalan cerita still sama. Harapannya dapat le layan sampai final episode. Frust kot dah layan-layan tup tup final tak tengok. huhuhu.

Wednesday, October 23, 2013

Tak Sihat Lagi...

Assalamualaikum w.b.t

Lepas kes kena drip gara-gara alahan yang teruk Alhamdulillah saya semakin ok. Selera makan kembali pulih. Suka bebenor. Sebab bila tak selera rasa hilang satu nikmat. huhuhu. Siap sempat pow Mr.Teddy makan dekat The Manhattan Fish Market, Alamanda lagi. Belated birthday treat. Masa raya haji pun selera la melantak rendang n ketupat mak. hehehe.
Tup tup hari Khamis lepas tetiba saya rasa seram sejuk dengan sakit kepala semacam. Sampai rumah dah gigil-gigil. Rasa badan tak demam tapi sejuk semacam. Ambil Afkar pun saya tak dapat nak layan sangat. Buat hal sendiri je la dia. Sian anak Ummi. Telan PCM yang doctor bagi. Lepas tu baru lega sikit kembali berpeluh. Baru boleh packing barang nak balik Slim.
Malam tu kitorang balik Slim River. Hari Jumaat kitorang laki bini cuti sebab Sabtu ada majlis kat rumah mertua. Sepanjang jalan tu saya kesejukan. huhuhu. Mr.Teddy dah buka aircond paling xsejuk pun, saya tetap mengigigil-gigil. huhuhu. Saya pulak pakai short sleeve. Tak teringat nak sarung sweater ke apa. Sebab sebelum bertolak tu saya macam dah ok. Dah berpeluh. Alhamdulillah Afkar tidur je sepanjang perjalanan tu. Sampai ke rumah Opah dia tidur.
Jumaat tu bangun tidur still tak ok. Terbaring je satu hari. Mr.Teddy ada belikan Kool fever, saya tempek kat dahi n kat belakang. Saya tak demam, tapi saya kesejukan. Padahal mana ada buka air cond segala. Kalau boleh kipas pun xnak buka sebab sejuk. Sakit sendi-sendi semua. Mr.Teddy risau kalau saya denggi. Tapi saya tak rasa saya denggi. Sebab saya memang kalau sejuk sangat boleh sakit kat sendi-sendi. Selalu kat office camtu. Mr.Teddy ajak g spital. Saya tak nak. Takut kena amik darah kang kena tahan ward ke. Esok umah mertua ada majlis. Saya telan PCM je nak bagi lega. Lepas telan tu ok la sket. Berpeluh. Bila hilang kesan, sejuk balik.
Alhamdulillah hari Sabtu saya dah ok. Tak sejuk, tak sakit kepala, xsakit sendi. Ala tapi still duduk saje gak. hahaha. Bukan buat kije pun. Layan Afkar je la. Tu pun ramai gak orang lain yang jadi tukang layan. Nak jadi cerita lak malam tu lepas kenduri Afkar lak kena cirit birit. Pagi-pagi buta tu hokey. huhuhu. Kejut babah time tu kalu, memang tak dilayan le. Nak-nak pulak satu hari dia penat dah jadi oarng kuat majlis. Mr.Teddy time lain memang dia layan je apa ko suruh, tapi time pagi-pagi buta, time dia tidur - harap maaf. Setiap sejam Afkar bangun cirit sampai tertembus-tembus. Dari pukul 2.30 sampai 6.30 pagi. Dari pukul 4.30 sampai lepas subuh tu saya dah tak tidur. Stand by je kalau-kalau Afkar cirit, boleh terus bawa g toilet. Sian tengok Afkar. Afkar dah letih dah agaknya sampai saya pakaikan pampers pun dia terus tertido. Tak de nak lari-lari sana sini dah sambil Ummi menjerit-jerit jadi tarzan macam selalu. hahaha.
Pagi Ahad Alhamdulillah Afkar tak cirit dah. Saya pulak kena selsema. Selsema berlarutan sampai hari Selasa. Hari ni baru ok. Tak pernah saya kena selsema teruk cam ni. Rasa nak cabut je hidung. Tak selesa n pening kepala. Pergi klinik dr suh spray air ape ntah kat hidung yang tersumbat. Pergh lega gila rasa.
Sepanjang saya tak sihat tu, memang saya tak online langsung. Tak dapat menjemah dengan gang whats app, tak blogwalking, tak jengah fb, tak jengah IG. Jadi katak bawah tempurung sungguh ler kira. Tapi sejak-sejak saya mabuk kepayang ni memang dah jarang sangat saya online. Kawan-kawan pun ramai tanya. Mabuk weyh tengok hp. Korang ada ke macam saya? Sampai tengok hp pun mabuk. Bila scroll hp tu kan jadi pening.


Wednesday, October 9, 2013

Birthday Present 2013

Assalamualaikum w.b.t

Wah kemain hari ni sampai dua kali up entry. Rentetan daripada kisah bercuti dalam kesakitan saya time dekat-dekat nak birthday ada kisah lagi bersambung lepas tu. Hari Isnin tu saya still sakit perut. Ye sakit perut di hari jadi.  Mr.Teddy kerja macam biasa. Dah tengahari sket tu saya call mengadu yang saya sakit perut. Pastu Mr.Teddy pun balik terus bawa saya pergi Hospital Kajang. Dia nak bawa saya pergi Hospital Putrajaya tapi cam jauh nau pulak. Pergi je la Hospital Kajang.
Time tu saya memang tak boleh berdiri dah. Perut sakit mencucuk-cucuk. Kena tolak naik wheelchair. Saya dah menangis-nangis kesakitan. Terus kena tolak ke Yellow Zone. Disuruh baring. Pastu nurse check tekanan darah, temperature, kena ambil darah n urine. Pastu macam-macam la diorang tanya. Dalam hati, banyak pulak soal orang dah sakit ni. tapi jawab je la gak kan. Doktor datang check. Tekan-tekan perut saya kat tempat yang sakit tu, lagi sket nak melayang kaki. Sakit kot Doktor oii. huhuhu. Pastu macam-macam la doctor tu tanya. Sakit kat ari-ari tak - TAK SAKIT. Time buang air kecil sakit tak - TAK SAKIT.  Pastu doctor diagnose saya 'hyperemesis gravidarum'. Mak aii nama penyakit berbelit lidah den nak menyebutnya. Bahasa mudahnya alahan teruk (muntah, nausea) masa pregnant. Dah dehydrate so doctor suh drip air n nak pantau. Kalau saya segar after drip, saya boleh balik. Kalau tak kena admit.
Hospital Kajang : Paham-paham je la. Tapi time saya kena drip tu boleh dikatakan tak ada la penuh sangat. Cumanya ada sorang Aci yang tengah mengerang kesakitan perut duduk sebelah katil saya. Diagnose appendiks n lagi sorang Bangla yang baru lepas accident kat site duduk depan saya. Berlumuran darah. Takut tengok dua orang ni. Terus rasa tak sabar nak blah dari situ. huhuhu. Kejap-kejap tanya nurse bila boleh balik. Dah habis sebotol air kena drip, doctor datang check. Terus saya buat-buat sihat. Eh tak ada la buat-buat, tapi memang ok sket after drip.
Hadiah birthday 2013 : bermakna sungguh. Kena drip air sebotol kat Hospital Kajang ditemani Aci sebelah katil n Bangla depan katil. huhuhu. Sebenarnya ada yang lebih bermakna : saya pregnant 2nd baby n Afkar bakal jadi abang. Alhamdulillah. Hari ni genap 12 minggu usia kandungan saya. Tula hadiah birthday paling bermakna. Betul la orang cakap pengalaman pregnant ni lain-lain setiap anak n setiap orang. Kali ni saya mabuk agak teruk berbanding time Afkar. Adalah tu hikmahnya. Tak kisah la Ummi menanggung kesakitan, yang penting adik baby kat dalam sihat n baik-baik je. Kawan-kawan tolong sentiasa doakan kesihatan, keselamatan, dan kesejahteraan saya dan juga baby. Amin. 
Sebelum abiskan entry nak cite gak yang ni. Pagi tu bangun cam biasa. Time nak iron baju Mr.Teddy, jumpa ni kat iron board.
Alo-alo sweetnye. Taun ni xde cake, xde makan special. Tapi kita ada hadiah lebih bermakna =)Malam tu tepat pukul 12 sempat lagi dia kejut saya n wish birthday. Anyway thanx dear. Tolong jaga I n Afkar time I tak sihat. Layan je kerenah I. Love U.

Cuti-cuti Malaysia : Cherating [Bercuti Dalam Kesakitan]

Assalamualaikum w.b.t

Last weekend kitorang sekeluarga pergi bercuti-cuti Malaysia  sambil tanggung kesakitan  di Cherating. Tak plan pun sebenarnya. Kebetulan Mr.Teddy ada kerja kat Kuantan so dia ajak la follow sekali. Kononnye boleh celebrate birthday saya sekali kat sana. Asalnya saya macam tak nak follow sebab saya tak sihat sangat. MC dari Khamis lagi. Cakap kat Mr.Teddy xpe la kalau nak pergi kerja pun, saya boleh duduk rumah Mak. Tapi sian lak kat Mr.Teddy dah ajak tu ikut la jugak. Lagipun rasa Jumaat pagi tu macam dah ok sket.
Disebabkan tak plan apa pun kitorang redah je. Tak book hotel segala. Dengan harapan ada la hotel yang kosong. Bertolak la kami sekeluarga petang Jumaat tu ke Kuantan. On the way tu saya start sakit perut balik. Sakit yang amat. Mencucuk-cucuk perut. Macam angin gitu. Alhamdulillah Afkar tidur je sepanjang jalan tu. Kalau dia jaga, satu hal pulak dengan melayan dia, melayan sakit perut lagi. Bangun time kitorang stop dekat R&R Temerloh. Saya order bubur dengan air panas. Lega sikit rasa. Sampai Kuantan dalam pukul 11 kalau tak silap. Stay kat hotel City Times. Betul-betul bertentangan dengan Kolej Shahputra. Selesa jugak hotel ni untuk kitorang n bagi saya berpatutan dengan harga. Ada satu  queen size katil n satu katil single. RM150/night. Breakfast tak banyak pilihan sangat. Disebabkan saya pun tak berapa nak selera makan roti bakar pun dah memadai.

~City Times Hotel~

~Bilik hotel. Abaikan bujang yang terkapau tido atas katil tu. Kepenatan~
Hari Sabtu lepas settlekan Afkar mandi semua, Mr.Teddy pergi kerja. Tinggal la kami dua beranak dalam bilik hotel. Afkar buat hal dia je, saya layankan je dia nak apa. Nak tidur bagi tidur, nak main bagi main. Time tu pun perut dah ok sikit. Lepas Mr.Teddy balik dari site kitorang check out n terus ke Cherating. Saya gtau dah Mr.Teddy perut saya kena isi dulu before cari hotel. So kitorang pun terus lunch dulu bila dah sampai Cherating. Dah settle lunch baru cari hotel. Mula-mula kitorang g The Legend. Sebab check kat Agoda harga RM 200. Ok la gak. Sekali nan ado bilik yang harga     RM 200. Yang ada harga RM 580. Mak aii mahalnye. Baik beli promo Grand Lexis RM 450 kat Groupon aritu. Try book The Legend kat Agoda problem la pulak. Pastu g Holiday Villa lak. Bilik tak ada kosong. Pastu Mr.Teddy pergi ke arah pantai Cherating jumpa Cherating Bayview Resort. Harga RM 180 bilik deluxe. Katil queen ada dua. Betul-betul mengadap laut. Cantik view. Pantai bersih. Bilik pun selesa. Cuma persekitaran cam suram sikit r. Tak kisah dah tu semua sebab saya dah tak larat menahan kesakitan perut. Gambo nan ado sebab time ni sakit perut. huhuhu. Nak tengok gambo kalu sila google yerk or klik link ni.
Time hari Sabtu lepas Asar perut saya bertambah sakit. Dengan pingang sekali sakit. Sampai ke malam. Nak jalan pun tak larat. Memang tak explore resort yang kitorang stay ni. Sempat bawak turun Afkar mandi laut je petang tu. Tu pun Babah yang layan. Saya duduk tepi. Bila dah balik google baru tau ada swimming pool rupenye kat situ. Afkar n Babah la menikmati mandi laut. Ummi duduk tepi je ambik gamba sket-sket tak larat nak berdiri lama-lama. Sedih betul. Afkar dengan air memang excited la dia. Saya turun lambat sket tengok dah lencun. Baju tak tukar, pampers tak buka, kasut pun xbuka. Babah dia layankan je. Bila saya turun kena paksa tukar baju. Pastu follow je Babah buat apa. Babah lompat, dia lompat walaupun tak jadi.hahaha. Babah meniarap, dia pun meniarap. Mr.Teddy siap bawak dia berjalan atas air. Tak reti penat.

~Tengok budak ni paling teruja nak mandi laut. ~

~Tengah tunggu ombak~

~Leka main pasir~

Malam tu Mr.Teddy bawak kuar makan. Dia ajak makan kat The Legend. Tapi memikirkan perut saya pun tak berapa nak ok kang rugi je makan hotel satu hapa pun tak boleh masuk. So cakap kat Mr.Teddy kedai biasa-biasa je pun tak pe. Time keluar tu baru la jumpa banyak lagi resort kat area situ yang nampak lebih happening. Next time la kot. Mr.Teddy nak draw duit dulu. Rupanya dekat Cherating nan ado ATM. Dah dekat-dekat Kemaman tu baru ada. Yang kitorang ni kuar dari lorong hotel terus menuju ke arah Kuantan. Setiap stesen minyak Mr.Teddy berhenti tak ada ATM. Last-last saya cakap kat dia cuba tanya orang. Abang tu cakap paling dekat Kemaman. Jauh jugak ler time tu kitorang dah terlepas arah nak ke Kuantan tu kena patah balik. Dapat jumpa ATM dekat Shell dekat dah dengan pintu gerbang nak ke Kemaman.
Mr.Teddy terus bawak makan kat kedai depan Shell tu je. Macam-macam hoi Mr.Teddy order. Meleleh air liur tengok. Ikan Siakap 3 Rasa, Ketam masak apa tak tau , Kailan Ikan Masin, Sotong Goreng Tepung, Sup Ayam. Punya nak menjamu isteri tersayang. Dalam banyak-banyak tu saya mampu makan sup ayam je. Kailan, sotong dengan ikan siakap jamah sikit. Ketam tak usik langsung. Macam bukan saya je ni. Saya dan seafood tak dapat dipisahkan. Memang favorite. Tapi apakan daya bila dah sakit perut apa pun tak boleh. Sedih lagi. Saya siap suh Mr.Teddy tapaukan ketam dengan sotong kot-kot la malam-malam sikit boleh makan. Memang harapan. Sebab sepanjang malam sampai ke pagi saya sakit perut. Last-last Mr.Teddy yang makan. Tak pe eh Dy nanti I dah betul-betul sihat I tuntut dengan u.

~Telan airliur. Frust tak dapat menikmati~
Bangun pagi Ahad perut dah ok sket. Mr.Teddy beli breakfast kat luar. Makan still tak berapa nak selera. Pastu dia bawa Afkar mandi laut. Saya stay kat bilik je berehat. Awal gak kitorang check out sebab Mr.Teddy nak kena turun site dulu before balik. Lunch kat Kuantan dengan adik ipar sekali yang study dekat Kolej Shahputra. Pastu pergi site Mr.Teddy. Lepak dalam kete je. Afkar boleh pulak meragam. Dia nak main lollypop bukan makan pun abis melekit. Pastu lollypop dia terjatuh saya ambil buang terus mengamuk. Pujuk-pujuk tak lut. Last-last Mr.Teddy bawa turun baru senyap. Dah settle kerja Mr.Teddy kitorang pun bergerak balik ke Bangi.
Seperti biasa bila lepas Asar je perut saya sakit balik bawak ke malam. On the way balik tu Mr.Teddy sempat lagi tanya saya nak request makan apa-apa tak yang special tuk birthday saya. Saya cakap kat dia hold dulu sampai saya betul-betul sihat. Dah sihat kang memang macam-macam saya nak. hehehe.1st time ni tak request makan special. huhuhu. Tahan je nafsu sakit perut punya pasal.
Sekian je la cerita bercuti yang macam tak bercuti saya akibat menanggung kesakitan perut. huhuhu. Pakej sakit pinggang, muntah segala bagai. Makan ubat pun tak ada kesan. Nak bagi lega sikit saya minum air masak yang betul-betul panas. Sabar je Mr.Teddy melayan kerenah bini yang bertambah mengada-ngada bila dah sakit. Rugi tol tak sihat time dekat nak birthday tak boleh nak request macam-macam. huhuhu. Malam tu sampai rumah awal gila saya tidur. Afkar tak nak tidur lagi sila main dengan Babah. Ummi tak sihat.

Tuesday, October 1, 2013

Gantung Pam...


Assalamualaikum w.b.t

Hari tu kan ada cerita yang saya dah start intro FM kat Afkar. Alhamdulillah setelah mencuba pelbagai jenis susu akhirnya Afkar nak minum Anmum. Kalau before ni dia minum 2oz je time nak tidur. Skang dah jadi 5 oz. Kekadang tak tidur pun dia nak minum dah. Tapi dengan saya still tak nak botol. Tetap menyelak Ummi jugak. So, kalau hari kerja malam memang mengempeng la. Kekdang Tak sempat malam. Balik kije tu dah suruh "bah bah". Kekadang kat rumah Mama dah landing atas riba. Kalau weekend time nak tidur tu dia carik la.

Last week saya dah start gantung pam. Berehat sekejap untuk sambung time next baby. InsyaALLAH. Semoga rezeki susu untuk next baby sentiasa dilimpahkan sama macam Abang Afkar jugak dan dipermudahkan  segala urusan dalam perjalanan penyusuan. Amin. So dah boleh hantar service pam Medela Swing kesayangan saya. Hari tu dah call Lactaequip Bangsar boleh hantar service kat sana. Kena charge sket. Tak ingat berapa RM.

Medela Swing ni memang kesayangan saya. Banyak betul berjasa. Hampir 2 tahun. Selama penggunaan ni Alhamdulillah tak ada sebarang masalah besar kecuali kes susu backflow. Tapi jarang-jarang pun berlaku. Bila dah tau trick macam mana nak elak back flow memang xde lagi masalah tu. Kalau jadi pun, jangan panic. Stopkan pam. Pastu keringkan susu dalam tube. Kalau ikut manual on kan pam. Tapi saya tak pernah try. Takut termasuk dalam motor lak. Selalu saya pusingkan tube tu ala-ala koboi. Bila dah kering, start pam balik. Pastu baru basuh tube dan keringkan dengan cara yang sama.


~Medela swing yang saya upgrade jadi double pump. Semoga terus berkhidmat untuk saya~


Aitu ade gak Mr.Teddy offer nak beli pam baru tak untuk next baby. Sebab dia tengok memang berbaloi betul pelaburan dalam beli pam ni. Tapi saya rasa tak ada lagi keperluan untuk tu. Semoga Swing kesayangan saya ni akan terus berkhidmat dengan baik lepas-lepas ni pun.

Rasa janggal gak dah tak bawa cooler bag dengan pam. Dah hari-hari usung kan. Rindu gak nak mengepam dekat office. Rutin harian hampir 2 tahun. Alhamdulillah boss sekarang memang bagi keizinan so saya tak terkejar-kejar nak curik masa untuk mengepam. As long as kerja siap. Masa naik dari cuti pantang saya personally jumpa boss dan bagitau yang saya nak minta izin untuk ambil sikit masa mengepam. Mula-mula pam dekat surau. Pastu boss kecik bagi green light pam dekat bilik je. Tutup pintu bilik dan pam dengan selesanya. Syukur jugak la dapat boss-boss yang memahami.

Akhir kata wah macam nak buat thesis lak bersyukur ke hadrat Ilahi dengan rezeki yang dilimpahkan buat Afkar walaupun tak sampai dua tahun, saya tetap bersyukur. Sehingga setahun sembilan susu Ummi sepenuhnya. Setahun 10 bulan berhenti mengepam. Dan tak tahu sampai bila Afkar nak mengempeng. Selagi Afkar nak, saya terdaya n tiada kesan sampingan, InsyaALLAH boleh diteruskan. Tak ada kekuatan untuk wean off dia lagi. Nak-nak lagi bila dengan Ummi memang dia reject botol. Saya yakin setiap yang berlaku itu ada hikmahnya yang tersendiri. Terima kasih buat suami tercinta, Mr.Teddy yang sentiasa menyokong perjalanan penyusuan saya. Terima kasih tak terhingga juga untuk Medela Swing kesayangan saya. Terima kasih juga buat orang sekeliling yang memahami dan menyokong perjalanan penyusuan ni. Walaupun awalnya agak berliku tapi Alhamdulillah dapat diatasi dengan baik. Tetiba rasa sebak time tulis entry ni. huhuhu.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...