Thursday, November 28, 2013

Bila Afkar Naik Komuter...

Assalamualaikum w.b.t

Susulan daripada kereta Mr.Teddy rosak Jumaat aritu. Jadi lah kitorang patah kaki xde kereta. Susah nak bergerak. Dah la plan macam-macam nak buat weekend tu. Nak beli barang tuk majlis birthday Afkar hujung minggu ni. Takkan nak pergi plaza GM Klang dari Bdr Baru Bangi naik motor bertiga pulak kan. hahaha. Mo ada yang tercicir kang. Nak suh Mr.Teddy g beli sorang tak confident lak.

Oleh kerana saya ni adik yang manja terus mengadu dengan hakak kite. hahaha. Wasap sedih-sedih sket. Terus akak ku offer kereta dia yang abang guna. Kereta tu pun dah lama tak bergerak kata dia. Sebab abang pakai kereta lain. So saya apa lagi zasss wasap abang pulak nak pinjam kete sementara kereta nak ok. Yeah abang bagi pinjam. Abang tanya nak suh amik ke. Walaupun saya adik manja tapi tak ada la lemak sangat kan. Dah le orang nak bagi pinjam kete nak suh berambik pulak. So cakap dengan abang tak yah amik. Kami naik komuter je. Ada Mr.Teddy sekali confident la sikit nak bawak Afkar naik Komuter.

So, hari Sabtu petang tu kitorang pun gerak la balik ke Klang naik KTM Komuter dari stesen UKM. Pergi stesen pun naik cab. Dengan satu bag Afkar, satu bag deuter tuk Ummi n Babah. Wah feeling cam nak balik kampung jauh je. Padahal Klang je kot. Afkar ok je sementara tunggu train tu. Layan je dia main ke hulu ke hilir. Sib baik gak ada benda kat situ boleh dia buat main. hahaha.

Dalam cab - Putera lilin lah konon.

~Saya nak balik kampung~

Pastu naik train terus buka pocoyo kat dia. Dia layan ler pocoyo sampai kat KL Sentral. Tak ada la die heran nak tengok luar ke. Ummi dia yang beria. Dah hujung-hujung tu dia dah boring upah biskut pulak. Bila sampai Kl Sentral, kena turun train nak tukar ke Port Klang pulak. Naik je train ke Port Klang, terus beradu atas tilam empuk perut Babah. Sampai le ke Kg. Raja Uda. Selena-lenanya dia tidur. Dah ngantuk sangat la tu. Bawak spare susu pun x minum.
~Makan biskut sampai berkerut-kerut~



Alhamdulillah ler pejalanan kitorang dipermudahkan. Tak ada nak tunggu train lama-lama sangat pun. Afkar pun tak buat hal sangat. Ok je dia. Sebelum kitorang naik train tu wasap dengan adik beradik saya, dorang dah duk bayangkan si Afkar havoc dalam train. hahaha. Nampaknya dia tak havoc. kekeke. Baik-baik je anak Ummi kan. Tu je la kisah Afkar naik Komuter. 


No comments:

Post a Comment

Terima kasih atas komen anda=) Next time singgah la lagi k...::Puan Ungu::

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...