Thursday, August 1, 2013

PERSEDIAAN RAYA 2013

Assalamualaikum w.b.t
 
Minggu depan dah raya rupanya yerk. Kawan-kawan macam mana preparation? Dah settle ke? Saya hampir settle. Untuk Babah Afkar dah settle. Untuk Afkar tinggal nak carik stockin. Untuk Ummi belum settle. huhuhu. Baju kurung je dah ada. Tu pun lom amik kat tailor. Tailor bagi date Ahad ni.
 
Sebenarnya persediaan raya lebih kepada untuk Afkar. Kalau tengok checklist untuk Afkar lagi banyak ok. Ummi yang hover tau nak bagi anak beraya sakan. hahaha. Tapi since Ummi n Babah Afkar ni jenis jarang shopping baju so time raya ni ambik la kesempatan untuk shopping baju bajan baru gak. hahaha. Babah pun terpaksa rela je la carik baju bajan. Saya je lom beli lagi. Settlekan hal anak dengan suami dulu. Kita ni kemudian-kemudian pun xpe. Wah gitu. Bila dah ada anak ni, anak come first hokey. hehehe.
 
Persediaan untuk rumah lak nan ado. Tak ada barang baru pun. Semua dah cukup so tak ada keperluan untuk beli yang baru. Hantar dobi je la yang ada tu. Rumah belum start berkemas. Weekend ni baru start kot. Rumah kitorang tepi jalan memang senang gila berhabuk. Stress!!!huhuhu. Tapi takkan pulak tak nak kemas langsung kan. Pemalas benor tu namanya. hahaha. Tu yang plan nak wat last minute. Kuih dah siap semua. Siap beli. hahaha. Beli je. Tapi yang diyakini rasanya marvelous. Chewah. Beli 2-3 jenis je. Tak nak macam taun-taun lepas sampai dah masuk next year punya raya kuih ada lagi. Tu tak masuk lagi yang mak n mak mertua nak bagi. Confident je tau. Sekali taun ni xde. hahaha. Duit raya pun dah tukar. Kirim dengan kawan yang kerja kat CIMB.
 



 
 
 
 
 


2 comments:

  1. wallaaaaa siap list gitu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha...dah terbiasa kot..senang nak refer takut ade yang tertinggal...terutama tuk si kecik tu la. Banyak tuk dia kalah ummi n babah. hehehe

      Delete

Terima kasih atas komen anda=) Next time singgah la lagi k...::Puan Ungu::

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...