Wednesday, July 3, 2013

Teduhan Kasih Drama TV3

Assalamualaikum w.b.t
 
Semalam episod akhir Teduhan Kasih. Siapa tengok? Angkat keyboard. Topik perbualan drama Teduhan Kasih memang hangat la kan selain daripada drama Dahlia. Kat fb up status pasal Teduhan Kasih je termasuk le orang yang menulis ni. hahaha.
 
Sebenarnya saya tak follow sangat time awal-awal tu. Faham-faham je la waktu siarannya, time maghrib. Dengan ada budak kecik yang baik sorang tu lagi. Kije melayan kartun je. Memang tak yah la berangan nak tukar channel drama. Memang dia tukar channel lain. Tak pun dia tutup TV or tutup suis terus. Senang dua-dua tak yah tengok katanya. Ummi tak yah tengok drama. Afkar tak yah tengok kartun.Afkar main, Ummi layan Afkar. Kalau sorok remote, dia pergi picit kat decoder astro tu ha. Nak kata apa lagi. Sabo jela Ummi tau.
 
Tapi bila orang duk cerita-cerita, kat fb orang up-up status Teduhan Kasih. Mana boleh tahan. Kena tengok gak ni. Teduhan Kasih ni adaptasi dari novel. Senang penerbit wat duit skang. Pilih novel hit - ubah jalan cerita sikit - wat drama. Tapi sebenarnya yang macam tu je la pun yang dapat permintaan ramai. Saya x ada novel dia. Tapi officemate, K.Jah ada. Gigih ko pinjam ngan K,jah nak baca punya pasal. Sebab episod awal-awal tu dah tertinggal. Drama ni bila dah mula melayan memang susah ler nak stop. Time iklan cepat-cepat g solat. Isk isk.
 
Memandangkan semalam episod terakhir lagi la semangat nak tengok kan. Ye la dah sebelum ni kemain follow tetiba episode last x tengok memang ler frust. Time sampai rumah hujan dah mula menitik. Sekali hujan lebat le pulak, siap kilat bagai. Mr.Teddy dia memang pantang tengok Tv time kilat-kilat ni. Tapi sebab dia tak ada, xkira nak tengok gak. Sekali nan ado. Tau-tau je la astro bila dah hujan. Beyond tak beyond problem gak. Geram je. Rasa nak carik je cable bawah tapi xtau Mr.Teddy letak kat mana. Melayan je la Afkar main. Dah pukul 7 lebih try buka boleh pulak. Datang pulak budak kecik ni mengacau tukar-tukar channel. huhuhu.
 
Tak rasa la nak review ke apa drama Teduhan Kasih ni. Bukan pandai pun. huhuhu. Jalan cerita hampir sama dengan novel, part hujung ada ubah-ubah sikit. Tak kisah la. Layan je. hehehe. Tapi saya sangat suka lakonan Mak Tiri Ifa, K.Long dengan Ayu. Gila berkesan. Part dialog Mak dengan Kak Long tu memang slumber. Terkekek-kekek gelak. hahaha.
 
Minggu ni Saya Sebenarnya Isteri Dia satu lagi drama adaptasi novel pun episod last. Oh Firash. hahaha. Pasni dah tak boleh tengok muka Firash lagi. Selain tu drama Dahlia pun saya layan gak. Tapi sebab pukul 10 selalu Afkar dah tarik tangan ajak masuk bilik, so selalu memang tengok siaran ulangan jer.


4 comments:

  1. hahahahaha tapi mmg terkesan betullah kan watak kak long tu kan.haih!

    ReplyDelete
  2. @Rara~Kannnn...kekadang part dorang yang best sebab dialog lawak n slumber...hehehe

    ReplyDelete
  3. Watak Ayu dan Kak long memang menjadi. hahaha.. geram sangat ngan dorang..

    ReplyDelete
    Replies
    1. @ros_reeza~tu ler...geram je kan kite yang menengok ni...

      Delete

Terima kasih atas komen anda=) Next time singgah la lagi k...::Puan Ungu::

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...