Monday, June 17, 2013

ADA ORANG SUDAH TUA...

Assalamualaikum w.b.t

Quick update...xde gambo nak share tapi nak cite...boleh x...hehee...jgn marah ha....
 
Hari ni 17 Jun 2013. Birthday Mr.Teddy yang ke tettt. oh dah tua suamiku. Hahaha. I je maintain muda u. Kekeke. Tahun ni saya buatkan cake batik dengan bagi hadiah jacket embroid nama dia. Alhamdulillah Mr.Teddy suka=) Tu pun last minute baru dapat idea nak bagi apa.

Plan asal nak buat in advance celebration sebab ingat hari Isnin Mr.Teddy kena outstation. So hari Jumaat tu tengahari baru sibuk2 cari hadiah dengan beli barang buat cake. Balik kije terus berperang kat dapur. Hahaha. Klako. Sebab 1st time nak wat toping chocolate sampai melecur tangan n kaki kena chocolate panas. Huhuhu. Dah la kelam kabut. Sebab Mr.Teddy cakap dia balik naik bas pukul 7. So saya rasa sempat la nak siapkan cake. Sekali call rupanya orang tu dah kat BTS naik komuter lagi 20 min nak sampai rumah. Kita nak wat kezutan tuk die, die lak bg kite kezutan. Noty tau.  Kelam kabut la jadinye. Huhuhu. Dapur dah macam diserang garuda. Kate berperang kan....hahaha.

Dia sampai suruh pejam mata semua. Bawa g meja makan. Taraa cake for u. Hadiah sorok dlm bilik. Sekali dah tak tahan nak simpan rahsia terus suh dia tengok dalam bilik. Jadi blur gila sebab terkezut die sampai awal. Semua yang plan xjd.huhuhu. Plan nak wat candle light dinner bagai la. Sekali nan ado. Kahkahkah.
 
Weekend pulak kitorang balik Klang pastu kitorang pun open table la tuk adik beradik. Sape-sape yang ada je. Sebab tak plan pun. Kakak saya suggestkan Restoran Pulau Ketam Ikan Bakar, Bukit Tinggi. Kitorang book pastu pergi awal untuk order makanan - bagitau nak datang pukul berapa. By the time datang makanan semua dah ready. Banyak gila makanan kitorang order, Alhamdulillah habis semua. Ikan Pari Pulau Ketam, pastu 2 ekor ikan tak tau nama Mr.Teddy pilih buat Thai Grill, Ketam Sos Mayo, Lala Sos Aneh, Sotong goreng tepung, Tom Yam seafood, Sayur kailan n petai masak apa ntah. Puas hati n berbaloi dengan harga. Sistem kat sini senang je. Korang pergi kat 'perahu' pilih lauk yang korang nak. Timbang terus. Kat dinding ada tertulis cara masakan yang korang boleh pilih. Kalau macam kitorang yang 1st time tak reti nak order ni, jangan risau, ada pelayan yang akan tolong korang n recommend menu apa. Gambar??? hahaha. Saya busy melayan Afkar, tak sempat nak ambil gambar. Ni kira birthday celebration untuk Mr.Teddy dengan celebrate father's day sekali la.
 
Wish untuk orang yang dah tua...
 
With the years passing by,
Our love is growing like high,
You are my true soul mate,
I am so lucky, have u as my husband, 
 
May you get the wealth,
With that an awesome health,
With that all the love,
May this birthday brings lots of good luck and cheer in your life,
Always stay blessed, get everything you want,
 

On your birthday today,
I want to say a special thanks to you,
Thanks for being such a wonderful part of my life,
You truly mean the world to me,
There is no one beyond you I can see,
Happy birthday sweetheart!
I Love U So Much!

 

No comments:

Post a Comment

Terima kasih atas komen anda=) Next time singgah la lagi k...::Puan Ungu::

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...