Friday, March 8, 2013

Little Helper a.k.a pengacau

Assalamualaikum w.b.t

 Salam Jumaat semua. Ibu-ibu yang ada anak kecil ada tak little helper pengacau macam saya. Afkar rajin sangat menolong (read:mengacau) Ummi buat keje rumah. Kalau tak bagi ada satu perangai baru menangis sambil cebik2 muka. Boleh pulak. Geget kang baru tau. geget manja je. Jangan call teledera lak. Hehee Kalau Ummi, memang tegar biar anak nangis tak nak biasakan die nangis untuk dapat apa yang dia nak. Taaaaapi kalau Babah lak, rela rumah sepah-sepah hasil pertolongan bujang sorang daripada dengar anak nangis.

 Tu la budak2 baya ni menang macam ni erk. Lama-lama tak larat nak larang biar la die explore. Ummi kemas je la lepas tu sambil urut-urut dada. Sob sob. Ok diperkenalkan my little helper, Ahmad Faris Afkar yang terlebih rajin...

Tolong ummi vacuum umah

Keluarkan baju dalam bakul die pulak masuk dalam tu

Amboi siap duduk atas lantai


Terlebih rajin ini budak

Inilah barisan kita....(mencecet lari kucing nampak Afkar datang dengan 'senjata' penyodok)

3 comments:

  1. Sangat penat kan nak kemas rumah ade budak kecik...macam saya, pagi2 pukul 6.30 dah strat ngemas sblm budak kecik tu bangun...bile die bangun cam biase die akan nyepahkan...hehehe..tp biarkan aje la...:p

    ReplyDelete
  2. K.Lia~RAJIN mengacau ni...hehehe

    Wawa~aah penat kan...ummi terpaksa la redha tengok anak sepahkan balik toys die after dah berkemas...sob sob sob...

    ReplyDelete

Terima kasih atas komen anda=) Next time singgah la lagi k...::Puan Ungu::

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...