Wednesday, February 13, 2013

Cuti Panjang Chinese New Year

Assalamulaikum w.b.t

Hye semua. Hari ni dah start kerja balik setelah cuti panjang empat hari. Best betul cuti lama-lama kan nak-nak lagi untuk orang seperti saya yang encik suaminya payah nak bercuti. hehehe. Korang buat apa cuti lama-lama ni? Saya ber ' ho ho holiday' dengan family in law. First time Afkar jenjalan dengan Atuk, Opah, Aunties n Uncle. Best tau=)

Hari Sabtu tengahari pergi dulu weddding anak x-boss zaman kerja Kontraktor kat Putrajaya. Jumpa la Puan Zati yang gorgeous sangat. Ai is jelez. Puan Zati santek sangat. Lama tak jumpa Puan kira lepas resign join keje skang ni memang xde dah la jumpa. Tapi saya memang boring sebab x ambil gambo. Apa daa. Dah dalam kereta baru teringat alahai nape la x ambil gambo tadi. huhuhu.

Dari Putrajaya ke Klang pulak. Dah lama Afkar tak balik rumah nenek. Sampai rumah nenek ramai yang ada. Budak kecik tu pun excited la bila ramai yang melayan. Mulut tak berhenti membebel bahasa 'german'. kekeke. Malam pun liat nak tido. Selalu tido awal. Nak-nak pulak rumah nenek ada pesta bunga api. Orang sambut raya main. Memang meriah. Melopong je mulut tengok. Babah pun sama melopong sebab kat Slim tak ada. hahaha. Alhamdulillah Afkar tak meragam n tido lena je walaupun ditemani bunyi bunga api.

Hari Ahad pagi bertolak balik ke Slim River selepas bersarapan. Sampai duduk kejap pastu terus bertolak ke Teluk Batik. Hari Rabu ke Khamis Ayah call Mr.Teddy ajak holiday ke Teluk Batik. Saya ok je. Ai kan suka berjalan. hehehe. Lagipun saya tak pernah pergi Teluk Batik. Kesian tak. kekeke. Time sampai, mak dah siap pack-pack bekalan makanan nak bawa. Best betul. Tapi saya sempat gak melantak sebelum bertolak. Tak boleh tahan woo rendang ibu mertuaku. hehehe. Ayah sewa apartmen Virgo Batik. Sangat selesa. Ada satu bilik. Bilik ada dua katil queen. Berdepan je dengan pantai. Cross jalan sikit pastu dah pantai.


~Teluk Batik kami datang~




 

~Boss tidur sambil pegang botol~

Memandangkan cuti yang lama memang ramai la orang kan. Ramai giler kot. hohoho. Saya dan Afkar tak mandi laut pun. Afkar mandi swimming pool je. Babah teman. Dah la tak nak duduk dalam pelampung pastu nak kuak lentang bagai. Hai la anak. Malam tu kitorang keluar makan kat Restoran Warisan. Satu jam perjalanan nak pergi makan kat luar sebab jalan jams, satu jam lebih tunggu makanan siap. Pergh. Nasib baik dah lapik perut dengan roti time suap Afkar makan. hehehe. Alhamdulillah Afkar pun tak buat perangai. Naik kereta dia tido penat mandi pool kot sampai ke kedai makan tido lagi bila makanan dah sampai baru dia terjaga.

~Sakan mandi pool siap nak berkuak lentang bagai~
Hari Isnin Afkar sambung mandi pool. Pastu Babah n Aunties pergi main Banana boat n drift boat kat pantai, Ummi n Afkar lepak bilik. Afkar tido. Kami check out dalam pukul 2 macam tu, singgah ke Lumut dulu sebelum balik Slim.  Picnic KFC kat tepi laut. Enjoy jer. Tapi tak beli apa-apa pun. Babah kata tak yah beli. Jalan-jalan kejap kat Lumut sebab Afkar dah ngantuk. Sepanjang perjalanan dari Lumut Afkar tido. Sampai kat Sungkai terjaga. Hari Selasa petang kami balik ke Bangi semula. Homesweethome.

~Tidur dalam kereta : Tongkat dagu, kaki silang~


4 comments:

  1. amboi,tido dlm kete cm tido kt umah eh.hehe

    ReplyDelete
  2. Rara~hahaha...selesa katanya...siap aircond...

    ReplyDelete
  3. nmpk semangat betol anak bujang ni...

    ReplyDelete
  4. K.lia~berat anak bujang ni 10kg lebih dah:)

    ReplyDelete

Terima kasih atas komen anda=) Next time singgah la lagi k...::Puan Ungu::

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...