Friday, September 28, 2012

Grand Lexis, PD

Assalamualaikum w.b.t

Last weekend kami sekeluarga : Me, Mr.Teddy n Afkar pergi PD. Saja nak holiday. Release tension. Amende yang tension pun xtau.hahaha. Asalnya ajak Mr. Teddy pergi Melaka. Bawa Afkar jenjalan rivercruise ke, menara Tamingsari ke. Tapi Mr.Teddy tak mau. Dia kata penat. Dia nak holiday yang betul-betul rest. Tak mo jalan-jalan. Fikir punya fikir PD je la. Kalau cameron pun kena jalan gak. Nak lagi x mo jalan pilih hotel yang agak harga tercekik nak sebut confirm ko duduk hotel je. Memang tak kuar. Dengan itu kami memilih untuk stay dekat Grand Lexis, PD Memang tercekik .
Grand Lexis ni ada private pool dalam setiap unit. Mr.Teddy xcaya cakap saya mula-mula. Dia kata kalau tak ada dia nak suruh saya korek pool sendiri. Nyampah tau. Dah kata tak nak penat jalan-jalan kan. Amik i pilih hotel yang ada private pool tuk u. Berkubang la dalam tu lama-lama. hahaha. Grand Lexis ni ada banyak jenis. So silalah korang pilih ikut kesesuaian korang. hehehe. Kitorang amik Garden Pool Villa. Memang Villa sangat hokey. hehehe. Asalnya saya nak amik Deluxe Pool Villa. Above the sea. Paling penting tu la yang paling murah. hohoho. Tapi dah habis. Tu yang kitorang amik Garden Pool Villa.
Port Dickson accommodation,budget accommodation Port Dickson

Port Dickson accommodation,budget accommodation Port Dickson

 Sumber : website Grand Lexis

Budak kecik tu pun sekali kitorang bagi dia berkubang dalam pool. Tapi kejap-kejap je la. Bila dia dah terketar-ketar bibir tu terus angkat. Dia pon seronok je dapat main air. Pasni boleh la mandi kat pool rumah kita lak. Babah kena bawa. Mula-mula seronok dia siap kocak-kocak air. Tergelak-gelak. Pastu lama-lama senyap dah. Nape lak aiiih. Tengok-tengok bibir dah terketar-ketar. Sejuk. Nak gelak pun tak boleh dah. hahaha. Pastu tidur pon lama gila. Penat kot main air. hehehe.

Overall Grand Lexis memang best. Bagi sesiapa yang betul-betul nak release tension dan tak kisah berbelanja lebih sikit tu memang dicadangkan la. Kitorang memang puas hati kat sini. Bilik sangat besar n cantik. Order makanan for room service pun cepat sampai n yummeh. Sedap. Breakfast banyak pilihan. Ade wifi for each unit. Password lain2 ok. Pastu macam-macam aktiviti boleh buat : cycling ke, memanah ke, karaoke ke, nak g spa ke. Korang pilih je. hehehe. Kitorang xbuat pun any outdoor activities. Lepak bilik je.

 ~Bersantai di pantai bersama Ummi~
~Kejar ombak bersama Babah~


~Babah yang tak percaya ada private pool~

 ~Private pool so private~
 ~Practise swimming~

~Finally dapat main air. Yeah!!!~


6 comments:

  1. dah lame ciknaa tak bercuti..last honeymoon tahun lepas..

    ReplyDelete
  2. lame tak gi pd..lame tak gi bercuti..!!!

    ReplyDelete
  3. cik naa n aty~ni penangan dah lama x g bercuti la ni...terus duduk hotel yang best sket. hehee=)

    ReplyDelete
  4. bestnye ada private pool!!!

    ReplyDelete
  5. memang best...ikut suka la nak berendam bape lama n pkl bape pon...hehee...yang penting bebas nk pakai apa pun...hehehe

    ReplyDelete
  6. wow best nya.teringin nk honeymoon lg bawak baby.

    ReplyDelete

Terima kasih atas komen anda=) Next time singgah la lagi k...::Puan Ungu::

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...