Monday, July 2, 2012

EJOY JR - 7 BULAN

Assalamualaikum w.b.t

Ejoy Jr dah 7 bulan. Alhamdulillah. Sekarang ni makin aktif. Sejak-sejak dah menjulur laju ni abis sepelusuk rumah nak diteroka. Sib baik r rumah kami ni sekangkang kera tak de la penat nak control dia. Tak banyak ruang yang boleh dia explore. Kalau balik rumah atuk n opah pengsan nak mengejor. Abis r rumah atuk n opah xboleh nak melawa dah. Kalau kat rumah nenek pun sama. Menjerit-jerit nenek takut terhantuk kat lantai kepala tu kalau tak berlapik. Masalahnya budak bertuah ni akan pergi gak kat lantai yang tak berlapik tu walaupun dah disediakan comforter untuk dia bergolek. Pastu pandai pulak tu nak landing kepala slow-slow je kat lantai. Bijak bijak. Nenek duk ulang cakap kat Ummi, senang ko kalau letak dalam walker. Ummi n Babah tak beli pun lagi walker. Buat masa ni rasa bukan keperluan lagi untuk ada walker.

N baru-baru ni dapat peel baru membebel. Kekadang tergelak-gelak dengar dia membebel. Ntah apa la yang dibebelkan tu. hahaha. Terutama time nak tidur n nak minum susu. Kekadang sambil minum susu tu pon duk "Emm...emmm". Yummy eh sayang. hehehe. Sangat comel awak tau tak anak oii. Puji anak sendiri nampak . Lepas case dia jatuh katil hari tu memang saya sentiasa berhati-hati sekarang ni. Apa yang diperhatikan dia makin lasak tidonye tu. Mungkin dah kena buka katil kot. Tinggal tilam. Mr.Teddy suruh ajar tidur dalam play pen dia. Tapi cam tak sampai hati je. Huhuhu.

Pastu kalau Ummi hilang dari pandangan mata confirm menangis. Kekadang ummi dah cam pencurik lak nak buat kerje. Kena menyorok. Kalau tak nampak ummi elok je main sensorang. Terpaksa la babah jadi clown tak berbayar nak bagi dia gelak n leka. Tak ada la melekat dengan Ummi je.

Terus membersar bagaikan juara k sayang. Ummi n Babah sayang awak sangat-sangat. Doa Ummi n Babah sentiasa mengiringi awak agar membesar menjadi anak yang soleh, bijak, cergas n cerdas. Amin. Semoga awak sentiasa dilindungi keselamatan, kesihatan dan kesejahteraan. Amin.

No comments:

Post a Comment

Terima kasih atas komen anda=) Next time singgah la lagi k...::Puan Ungu::

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...