Monday, June 25, 2012

Ejoy Jr & Abang Irfan

Assalamulaikum w.b.t

Ejoy Jr ada sebelas orang sepupu di sebelah saya. Dia cucu yang ke-12. Belah Mr.Teddy belum ada lagi. Dia yang first. Tu yang manja terlebih dengan atuk n opah dan juga mak-mak sedara dia.

Sebelum Ejoy Jr lahir, sepupu dia yang sorang ni boleh dikatakan buah hati pengarang jantung saya jugak. Geram dengan keletah dia time kecik-kecik dulu. Sangat la comel. Saya selalu gak share cite pasal die kat sini. Dekat 3 tahun la dia mempertahankan gelaran sepupu paling kecil dalam family. Ada lagi sorang sebaya, Farzana tapi Farzana jarang ada kat rumah Mak saya. Yang selalu ada dia ni la si Muhammad Irfan. Irfan dah besar skang ni. Makin banyak cakap. Makin pandai menjawab. Cara cakap dah gaya orang tua je. hahaha. Dengan tak pelatnya dia. Selalu tanya soalan-soalan susah nak jawab. Selalu tergelak tengok aksi dia. Paling tak tahan bila dia jelez dengan Ejoy Jr. Ye la orang tak ada adik. Pastu selama ni orang beri perhatian kat dia sorang je selama dekat 3 tahun. Bila Ejoy Jr balik rumah nenek haruslah jelez kan. hahaha.

Apa yang Ejoy Jr buat dia pun sama nak. Nak nenen macam Ejoy Jr.  Padahal dah berzaman tak hisap nenen Nak didodoikan macam Ejoy Jr. Suh zikir cam saya selalu zikir kat Ejoy Jr. Nak tido dalam buai macam Ejoy Jr Sampai dah melendut ke bawah cecah lantai dah buai tu . Bila orang lain layan Ejoy Jr mula la dia pun sama nak dilayan. Kelakar la Irfan ni tau. Kuat betul jeleznye tu. Camna nak ada adik ni. Tapi yang peliknye tiap kali kalau saya call rumah dia yang angkat, mesti soalan pertama dia "Afkar mana?". hehehe. Yang Ejoy Jr pun boleh tahan kemain lagi. Macam seronok pulak menyakat Abang Irfan dia. Cuba tengok gambo-gambo kat bawah ni.


~Alahai sweetnya berpegangan tangan dengan abang Irfan~

~abang Irfan senyum lebar, Ejoy Jr muka tak koser~

~Ejoy Jr. watpe kat Abang Irfan tu~

~Ejoy Jr peluk bebear yang lagi besar dari dia~

~Wah kemain menganga anak Ummi ni~

~Apa la yang Abang Irfan belek tu~

2 comments:

  1. Ejoy jr tarik telinga abang ke tu he3

    ReplyDelete
  2. K.Lia~Dia cengkam leher kawan tu...tu yang sampai abang irfan dia menjerit tuh...hehehe

    ReplyDelete

Terima kasih atas komen anda=) Next time singgah la lagi k...::Puan Ungu::

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...