Friday, November 18, 2011

Sales di Akhir Tahun

Assalamualaikum w.b.t



Dah nak akhir-akhir tahun ni banyak betul sale barangan baby kan. Memang dugaan. huhuhu. Hari ni sampai 20hb kat Mid Valley ada Maternity & Children Expo. Pastu 26-28 Nov ada Littlewhiz.com Warehouse Sale kat Setia Alam. Poney pun ada buat promotion kat SACC Mall pada 19-30 November. Sambung pulak Pureen Stock Clearance Promotion 3 - 4 Dec. Tak ketinggalan One Baby World pun buat sale gak daripada 15 Nov - 2 Jan. Pergh makan hati.

Dalam keadaan sekarang, saya tak pasti Mr.Teddy nak bawak saya ke tak tempat-tempat sale ni. Saya rasa tak akan. Saya nak pergi pasar malam pun dia tak bagi turun kereta. Dia rela sorang je turun kereta. Dia risau kalau bersesak-sesak dalam ramai-ramai orang tu. Ni yang sayang lebey ni. Muahx. Tapi banyak berjalan kan elok Dy. hehehe. Owh part-part sale tak kisah banyak berjalan. Nak pergi office tak larat nak bawak diri. Serious dalam keadaan sekarang saya memang dah tak larat nak jalan. Rasa sengal kat bahagian bawah. Memang jalan slow habis la. Daripada duduk nak start berjalan tu ambil masa sikit la. Saya pause sekejap pastu start jalan. Bila dah jalan dah ok sikit. Semua orang saya tanya memang rasa cam tu ke atau saya sorang yang rasa. Risau gak kan. Response semua saya terima positive. Memang macam tu keadaannya bila baby dah engaged. Ya ALLAH moga urusan saya dipermudahkan dan semuanya selamat. Amin.

Thursday, November 17, 2011

Cuti oh Cuti

Assalamualaikum w.b.t

Next week saya dah mula bercuti. Saya ambil cuti 90 hari n awal 2 minggu. Sepatutnya start hari Jumaat, tapi memandangkan saya dah tak berapa nak larat sangat maka Mr. Teddy cadangkan agar saya ambil cuti rehat awal. Balance cuti rehat ada la beberapa hari lagi. Kalau habiskan semua, patut this week saya dah boleh mula bercuti. Saya nak start cuti hari Isnin maknanya saya ambil empat hari daripada cuti rehat saya. Balance tu bawa la ke tahun depan.

Tadi dah siap brief kat person yang akan takeover kerja saya. Tak banyak manapun. Sebab banyak yang saya dah settlekan. Hopenya naik cuti nanti adalah progress, tak ada la tak bergerak kerja saya tu. Risau gak kalau saya dapat balik apa yang saya tinggalkan before cuti ataupun kerja jadi bertambah sebab tak bergerak. Pernah jadi tau kat pejabat saya ni. Takkan la nak biar kerja tak bergerak dengan alasan pegawai bercuti bersalin. So, apa guna orang yang take over tu kan. Bila nak menanggung, sesiapa pun boleh mengaku sanggup untuk menanggung. Tapi samada kita mampu buat atau tidak tu patut la fikir sama. Ikut kemampuan diri. Ada yang bagi alasan kerja sendiri pun banyak tak sempat nak buat kerja yang ditanggung. Tapi kan dah termaktub even menanggung kena juga buat tugas hakiki. Lagipun bukan menanggung free, dapat elaun lagi. Takkan la elaun nak, kerja tak nak buat. So, lu pikirlah sendiri. Tapi insyaALLAH orang yang bakal takeover kerja saya ni ok=)

Tak sabar nak cuti rasanya. Yang pastinya mood dah tak ada nak buat kerja. Yang ada mood nak bercuti jerk. Nak berehat-rehat di rumah. hohoho. Nak jalan-jalan pun dah tak berapa larat sangat.hohoho. Rasa sengal-sengal jerk. Tapi saya gagahkan jugak la. Sebab orang kata banyak berjalan elok kan. Nanti dah start cuti, jalan-jalan dalam rumah je la. hehehe.

Wednesday, November 16, 2011

36 weeks sudah...

Assalamualaikum w.b.t
Last Saturday pergi check up 36 weeks. Overall hasil daripada check up tu ok. Urine ok. Blood pressure ok. Air ketuban ok. Alhamdulillah baby sehat dan aktif=). Kepala baby pun dah engaged. Doktor kata kalau by this week due pun should be ok.

Keadaan diri so far ok. Cuma selalu sakit kaki terutama kat bah. tapak kaki. Berulang ke toilet tak payah cerita la. Memang kerap. Tak kira la besar ke kecik ke. hehehe.

Pastu saya dah start minum air bunga Fatimah. Amik kat kakak ipar. Bunga ni boleh guna berulang kali tau. Keringkan lepas guna, n boleh guna untuk next baby. Time tengok mula-mula pelik je. Macam akar kayu. Bila direndam, bunga akan mengembang. Saya baca banyak khasiat nyer tau dengan izin ALLAH. Air selusuh Atuk dah buatkan. Nanti dah nak ke hospital baru minum. Kita berusaha, ikhtiar dan tawakal. Selebihnya kuasa ALLAH. Apapun saya sentiasa berdoa moga urusan saya dipermudahkan dan semuanya selamat. Amin.

Baju baby dah siap pack. Last week balik rumah kena bising dengan akak-akak saya sebab tak pack barang lagi. hohoho. Menjerit diorang bila saya cakap baru siap basuh. Diorang cakap patut dah simpan dalam keter siap-siap dah. Cuak plak rasa. Balik Bangi terus packing n masuk dalam kereta siap-siap.hehehe.

Tuesday, November 15, 2011

No Title

Assalamualaikum w.b.t


Masih ingat entry saya yang ni: So dengan sahnya saya tak perlu pindah. Semalam call person in charge yang issue 'pink form' dia inform boleh cancel as long as pink form tak keluar lagi. Lega rasanya. Makna kata kalau nak pindah tunggu la berapa tahun lagi bila turn naik pangkat. Tu pun kalau kena pindah. Kalau tak berkhidmat je la kat Cawangan kesayangan saya ni. hahaha. Orang lain berlumba-lumba nak keluar, saya sorang je stay. Sayang benor. hohoho. Niat di hati memang nak pindah tapi kadang-kadang kita perlukan pengorbanan kan. Terpaksa melepaskan peluang yang ada untuk kebaikan kat sudut lain. Tapi tak pe la tak pindah pon, dengar citer tempat yang saya kena pindah tu pun umpama mimpi ngeri. Mungkin ada hikmahnya. Tutup mata dan redha je la dengan senario kat office sekarang yang memang susah nak dibuat perubahan. Umpama tradisi. Tak payah bising banyak-banyak, buat mana yang termampu. Bising banyak-banyak, orang tak nak buat pun kita juga yang sakit hati. So, sebaiknya buat je la mana yang mampu.

So, hari ni 1st day Mr.Teddy kat tempat baru. Saya pulak yang terasa terlebey nervous. hohoho. Rasa macam anak nak masuk darjah satu pulak. hohoho. Terasa lain tengok Mr.Teddy pakai smart-smart. Orang duk office la katakan. Before ni duk site pakai t-shirt dengat safety boot je. Ni siap kasut hitam lagi. hohoho. Apa-apa pun best of luck dear kat tempat baru. Mulakan dengan semangat baru k dear=)

Thursday, November 10, 2011

Kisah Peram

Assalamualaikum w.b.t


Sebenarnya ngah tension ni dengan sikap orang. huhuhu. Bengang betul la. Alkisahnya saya dah lama submit dokumen untuk disemak kat satu hamba ALLAH ni. Email dah dekat 10 kali kot exaggerate lebih . Daripada awal bulan 9 kot saya dah email. Tapi tak ada feedback apa-apa. Bila orang bagi hard copy dia suh email sebab senang nak edit terus katanya. Tiap kali tanya mesti jawab "Owh saya dah tengok n edit. Tapi tak ingat letak kat mana. Airen email balik boleh". Tu yang jadi email dekat 10 kali tu. Ok tak kisah la part tu SYMP kan. Email je la balik. Bukan luak pun.


Baru-baru ni cuti bersalin saya dah pun diluluskan. So, boss pun minit la kat Hamba ALLAH ni make sure document tu settle before saya cuti bersalin. Member pun apa la lagi kan. Mengelabah la gamaknyer. Peram la lagi lain kali dokumen. Duk push-push saya suruh siapkan. Eh pehal plak wa dah email banyak kali eh. Tak check email kot. Bila saya cakap dah email dia pun bagi la jawapan yang sama "Owh saya dah tengok n edit. Tapi tak ingat letak kat mana. Airen email balik boleh". Malas nak banyak cerita email je la. So, dia suruh proceed tanpa perlu edit apa-apa. La kalau dari awal kan senang.


Bila dia bagi green light suruh proceed, saya pun hantarkan la kat boss. Boss ada comment pulak. So, saya pun betulkan as per comment boss. Bila hantar kat Hamba ALLAH ni balik ada je yang tak kena. Dah dekat berapa kali kot saya betulkan. Awat la tak nak comment awal-awal. Ni sapa yang tak buat kerja ni. Kalau betul dia dah tengok awal-awal mesti la dah perasan apa yang nak dibetulkan. Ni tak kejap suruh buat A. Pastu suruh buat B plak. Wa gak yang pening. huhuhu. Paling tak paham apa yang lama benor nak semak document sampai ambil masa berbulan.


Tapi Hamba ALLAH ni memang suka peram dokumen untuk semak lama-lama. Bila tanya, dia terus initial je tak comment apa-apa pun. So, apa masalah. Lagi satu selalu tak firm. Mula-mula suruh buat camni-camni. Pastu bila kita dah buat, suruh ubah pulak. Padahal surat tu dia jugak yang draft sendiri. So, apa yang saya buat saya simpan semua draft surat dalam fail. Bila orang dah nak cuti baru mengelabah. Ini macam punya orang pun ada ke. Tapi nak buat camno kan Saya Yang Menurut Perintah je.hohoho


Favour Menarik!!!Jangan Ketinggalan

Assalamualaikum w.b.t Masih ingat lagi entry saya berkenaan Review : Majlis Nikah tak. Ha kat situ saya ada story mory pasal Nikah favour saya kan. Yassin yang saya tempah dengan Warna Inspirasi.Warna Inspirasi ada organize lucky draw. Mana la tau ada rezeki berpihak kepada saya kan. Saja cuba-cuba nasib=). Syarat mudah sahaja. Nak tau apa syaratnya click la sini.

Ramai yang bertanya dengan Nikah favour saya ni. Sebab lain dari yang lain kot dan nampak eksklusif. Jarang jumpa kan Yassin sebegini yang boleh di'customade' ikut apa yang diingini dengan harga yang berpatutan. Selain daripada tu dalam Yassin ni juga ada doa untuk pasangan mempelai. Semoga dapat la dipanjangkan pahala bacaan Yassin tu. Ada pelbagai pilihan warna dan design yang boleh dipilih. Cantik-cantik belaka semuanya. Saya pilih colour fuschia ni dengan design yang simple. Boleh jugak kalau nak tempah sarung sekali. Akan nampak lebih eksklusif.

Di Warna Inspirasi, selain daripada Yassin pelbagai produk lain pun ada jugak dengan pelbagai design dan colour yang menarik. Paling penting dengan harga berpatutan. Antaranya Kad Jemputan, Yassin, Asmaaul Husna dan juga favor box [click sini]. Dan anda pasti tak akan menyesal dengan hasil tangan mereka. Bagi saya sendiri, saya teramat berpuas hati dengan hasil yang saya dapat. Berbaloi-baloi orang kata. Tambahan pulak dengan kerjasama yang diberikan sepanjang urusan dijalankan. Senang nak deal dengan mereka.

So, kepada bakal-bakal pengantin di luar sana. Apa tunggu lagi. Sila la dapatkan quotation daripada Warna Inspirasi. Untuk ibu-ibu, bapa-bapa pun jangan ketinggalan. Sebab boleh juga jadikan produk Warna Inspirasi sebagai favour untuk hari-hari penting anak anda seperti majlis cukur jambul ke dan sebagainya. Sila la click sini k untuk dapatkan maklumat lebih lanjut.

Tuesday, November 8, 2011

Kisah Aidiladha Tahun Ni

Assalamualaikum w.b.t


Tahun ni saya dan suami menyambut Aidiladha di rumah keluarga saya di Klang. Terubat la rindu kat rendang mak. hehehe. Tahun ni ada extra rendang kerang. Selalu ada rendang ayam n rendang rempah jer. Mak plan nak buat rendang ayam n rendang kerang je untuk tahun ni. Memandangkan mak buyung ni teringin nak makan rendang rempah, mak buatkan jugak le. Tima kasih mak=) Rendang mak saya adalah rendang terbaik, serious tak tipu.hohoho.


Malam raya tu gak saya belasah makan ketupat dengan rendang dengan tak beringat. hohoho. Dan akibatnya malam tu gak la termuntah-muntah. Teruk gila muntah. Sian kat Mr.Teddy kena teman saya pagi-pagi buta tu ulang alik ke toilet. Dah la before tu memang tak boleh tidur. Boleh pulak time-time malam raya kawasan rumah saya black out. Punya la panas. Nak lepak kat luar rumah mak tak bagi. Tak elok untuk orang mengandung katanya. Last-last ajak Mr.Teddy duk dalam kereta, kitorang lepak kat Petronas. Dapat la tido gak dalam kereta walaupun tak berapa nak lena.


Hari raya tu terpaksa la control sikit makan sebab Mr.Teddy dah warning jangan makan banyak sangat rendang n ketupat. Apa-apa isi perut dengan nasi dulu, takut perut berangin. Tahun ni semua adik beradik berkumpul kat rumah family saya kecuali Uda saya yang beraya di rumah mentua. Kalau dah ramai-ramai berkumpul tu meriah la jadinya. Bila dah petang kembali sunyi sebab ada yang balik rumah mentua pulak. Saya dan Mr.Teddy balik ke Slim malamnya. Plan nak gerak awal sikit, kebetulan ada celebrate birthday anak buah saya yang sulung buat kecil-kecilan je so lambat jugak le kitorang gerak.


Raya Aidiladha kat Slim macam raya Aidilfitri sebab ada kuih raya n ada yang datang berkunjung. hehehe. Macam-macam jugak la Mak Mentua saya masak. Saya plak duk melantak moist cake yang lazat. Mr.Teddy lak duk menjeling je bini dia makan manis dengan tak beringat. hohoho. Ya, Mr.Teddy akan menjadi seorang 'kaki G-Pang' yang garang bila tengok bini dia melantak tak ingat. hohoho. Jeling sekali sebagai warning, kalau dah bersuara maknanya kena berhenti. hohoho.


Friday, November 4, 2011

Alahai Encik Suami...

Assalamualaikum w.b.t




Alahai suamiku. Makin meningkat usia rupanya. Makin kuat pelupa. Tapi rasanya tahap pelupa yang kronik kot. Sian pun ada. Mesti bz sangat, banyak benda nak kena fikir sampai jadi pelupa. hohoho. Hope kat tempat baru nanti ok la sikit eh. hehehe.



Kisahnya semalam saya EL. So melepak je la kat rumah. Tengahari tu call Mr.Teddy tanya dia balik lunch tak. Tau tak jawapan dia apa. Dia lupa yang bini dia ni tak kerja. Ada kat rumah. Nak berasap dah time tu. Dalam hati cakap gak, sampai hati tak ingat orang ada kat umah. Tapi tak apa lah. Tak baik marah-marah. Maafkan je la keterlupaan beliau tu.



Time petang punya cerita lagi best n kronik habis. Saya tengok jam dah dekat 6.30. Tergerak jugak nak call Mr.Teddy. Tapi tak call pun. Tak mau kacau dia tengah buat kerja. Sebab Mr.Teddy dah cakap yang dia akan bz dua-tiga hari ni. So, konon-konon nak jadi isteri yang memahami la kan. Tetiba pastu Mr.Teddy call tanya saya kat mana. Cakap la tengah tengok TV kat depan. Dia suh teka dia kat mana. Saya cakap la depan rumah kot. Dia kata bukan. Saya teka kat site lagi la kot. Dia cakap bukan gak. Ait kat mana pulak le laki aku ni kan. Rupa-rupanya dia otw nak pergi ambil saya balik kerja gara-gara dia terlupa yang saya EL hari ni. Adoyai. Kronik-kronik. Dia siap cakap patut la rasa ada benda yang tak kena. Dah tengah jalan tu baru teringat yang bini dia tak kerja rupanya. Alahai suamiku.


Kisah malam pulak, saya ajak pergi Manjaku nak beli barang baby sikit. Pastu tengok dia buat relax je. Bermalas-malasan je. Tak mau la cakap banyak kali. Mesti penat balik kerja kan. So, sekali lagi konon-konon jadi isteri yang memahami buat diam je la. hahaha. Padahal dah bagi hint dah kat dia. Tanya nak pergi makan pukul berapa la. Cakap kat dia esok tak boleh balik lambat la sebab ada Anugerah Skrin. Kejap-kejap tengok jam la. Sampai dia pun perasan. Tapi tak terkeluar suara nak ingatkan pasal nak g Manjaku. Sekali dia masuk bilik air dengar dia bersuara. Tak faham butir bicara apa benda. Rupanya dia baru teringat yang saya ada ajak pergi Manjaku sebab terpandang barut baby yang saya rendam kat bilik air. Terus kelam kabut member bersiap takut bini merajuk punya pasal kot. hehehe. Kuat lupa betul la. hehehe. Padahal rasanya saya baru je kot cakap nak g Manjaku.



Kesian betul kat Encik Suami. Tu la mesti banyak benda nak fikir n settlekan before resign ni. Tu yang kelam kabut dibuatnya. Ke faktor usia sebenarnya. hahaha. Apa pun i love u la dear. hehehe


Wednesday, November 2, 2011

Rindu...

Rindu nak update blog pasal wedding preparation - Dah tak leh nak update sebab dah selamat jadi mak buyung pon.hohoho. Secara tak langsung menyebabkan update pun kurang. Sebab tak banyak benda nak share.


Rindu nak baca Majalah Pengantin - Serious rindu. Kekadang rasa gatal je tangan nak beli Majalah Pengantin yang suatu ketika dulu menjadi pojaan hatiku Padahal tak follow sangat pun guide yang dibagi . Tapi menyampah bila ada yang pandang semacam walaupun time tu baru pegang je Majalah Pengantin Diorang pelik kot, dah mak buyung pon nak baca Majalah Pengantin.


Rindu nak surf tenet cari update pasal wedding preparation - Kekadang terbabas gak. Tapi cepat-cepat click buttan 'X' sebab makan hati tengok idea yang segar bugar sekarang ni Napa la time wedding saya tak kuar lagi trend nih hohoho


Rindu nak buat DIY - Chewah...padahal tak banyak pon DIY tapi nak poyo macam banyak.hahaha.


Cepat la adik-beradik saya yang bujang-bujang ni menamatkan zaman bujang diorang. Tak sabar nak curah idea gak. Chewah cam 'good-good' bagus-bagus je nak bagi idea kan. hohoho.


Berbelah Bahagi

Assalamualaikum w.b.t

Baru dapat satu berita yang masih belum confirm. Tak tau rasa patut bergembira atau tak. huhuhu. Selagi belum confirm tu saya wat bodoh je la erk. Walaupun risau gak sebenarnya. So, nak share la kat sini. Semoga kengkawan dapat doakan yang terbaik untuk saya.

Kisahnya saya pernah minta transfer before ni. Seingat saya lebih kurang dalam bulan 5 dulu kot. Saya minta transfer Putrajaya. Satu sebab rasa nak beralih angin setelah hampir 3 tahun kat office sekarang. Kedua sebab ingat nak dekat dengan rumah. So, tak yah susahkan Mr.Teddy hantar saya jejauh. Lagipun kan Mr.Teddy punya site kat Bangi. Hq pulak kat Kajang. Tak ada la jauh mana kan.

Nak dijadikan cerita baru-baru ni Mr.Teddy dapat offer kerja lain. Yang mana lokasi pejabat dia adalah 5 minit daripada office saya. Dekat kan. Jalan sehala. Jimat masa, jimat kos travel sebab Mr.Teddy tak perlu berpatah balik ke Bangi lepas hantar saya. Kitorang pun dah berangan nak g office sesama. hohoho.

So, saya pun batalkan la permohonan pertukaran penempatan saya tu. Pastu person yang in charge untuk penempatan call saya. Tanya kenapa nak cancel. Saya pun bagi la tau reason apa. Rupa-rupanya permohonan saya dah pun diluluskan cuma belum keluar 'Pink Form' surat penempatan lagi. Adoyai. Kenapa baru sekarang???hohoho. Akak tu cakap dia akan try untuk tolong saya. Kalau tak dapat maknanya saya kena pergi jugak la. Redha je la kalau kena pergi.

Suka sebab boleh lari dari serabut kat office sekarang. Risau sebab takut tempat baru lebih ngeri dari tempat sekarang. Tadi pun dah ada suara-suara sumbang yang risau-risaukan saya Belum apa-apa lagi saya dah dimomokkan dengan kesibukan kerja kat tempat baru. Tak best sebab keadaan akan jadi macam asal. Tak sehala nak ke office dengan Mr.Teddy. Harap sangat yang penempatan baru saya tu dapat dibatalkan. Doakan yang terbaik untuk saya.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...