Thursday, September 29, 2011

SOALAN PELIK

Assalamualaikum w.b.t

Semalam pas Mr.Teddy amik kat office, balik tu terus singgah makan kat satu kedai ni. Mr.Teddy dah lapar sangat, perut dia masuk angin sebab tak lunch. Pas order Mr. Teddy terus g toilet. Adik yang amik order tak blah lagi time tu. Tiba-tiba adik tu tanya soalan pelik kat saya.

Adik amik order : "Kak, husband eh?" Saya dah buat muka pelik time ni.
Saya: "Ha?" Buat-buat tak dengar. Nak suh dia ulang balik.
Adik amik order : "Husband eh?" Adik tu ulang. Pendengaran saya tak silap rupanya.
Saya : "A'ah. Kenapa?" Masa ni dah senyum dah. Pelik dengan soalan dia.
Adik amik order : "Tak ada apa-apa" Blah sambil senyum-senyum.

Musykil betul dengan soalan adik tu. hehehe. Bila citer kat Mr.Teddy, Mr.Teddy punya pandangan adalah seperti berikut.

-Adik tu pelik sebab kekontraan kami berdua.
-Semalam nyer tu pon Mr.Teddy makan kat situ gak. So, adik tu pelik napa abang ni semalam selekeh [baju orang keje site], hari ni smart plak [baju orang keje office]. Ada bunyi perasan kat situ.

Yang saya pulak cakap:

-Ntah-ntah dia pernah tengok Mr.Teddy dengan orang lain before ni. Tu yang adik tu check tu betul ke Mr.Teddy husband saya. hahaha

Tak baik kan pandangan seorang isteri. Cuba la fikir positif sikit kat suami tu. hehehe=)

Pastu Mr.Teddy pon meneruskan ke'perasanan' dia. Malas nak tulis kat sini. Kang makin kembang lak suami saya tu. Tapi kitorang still musykil lagi la dengan soalan adik tu. hehehe. Pastu pagi tadi saya cakap kat Mr.Teddy, kalau dia tak bagi saya tidur pun saya nak tidur gak dalam keter hari ni. Sebab ngantuk. Malam tadi susah nak tidur. Tau tak dia jawab apa. "Apsal tak boleh tidur. Fikir soalan budak semalam tu ke?" Ngeks. Tak ada maknanya.


Wednesday, September 28, 2011

Dipermudahkan Urusan


Moga urusan suami saya hari ini dipermudahkan. Amin.

Oh Ibu Mertuaku

Assalamualaikum w.b.t

Semalam dikisahkan kena balik Slim River sebab nak amik dokumen Mr. Teddy. Pastu decide tuk tidur kat Slim je. Kesian kat Mr.Teddy kalau nak patah balik Bangi malam tu gak. Mau tidur masa drive nanti. Memang tak plan apa-apa, balik pon sehelai sepinggang dua-dua orang. Last-last singgah beli baju kat Tanjung Malim. Punya la laju Mr.Teddy bawak keter sebab takut kedai dah tutup time kitorang sampai. Dia duk la suruh saya doa banyak-banyak. hehehe. Alhamdulillah sempat la kitorang beli baju=)

So, pepagi tadi dah kena la bergerak balik. Takut jalan jammed, kitorang plan nak gerak awal gila. Dah la terlambat bangun sikit dari plan asal. So, kelam kabut la jadinya. Keluar-keluar bilik tengok Mak Mertua saya dah siap prepare breakfast untuk kitorang. Yang bestnye siap bagi bekal lagi. Oh sungguh terharu. hehehe. Ni yang sayang lebih kat Mak ni=D. Tapi kan Mak Mertua saya memang cam tu tau. Kalau kitorang balik Slim mesti macam-macam yang nak dibekalkan. Memang terasa sungguh balik kampung. hehehe. Bekalkan macam-macam makanan siap dengan air lagi. Naik segan dibuatnya. hohoho.

Monday, September 26, 2011

SYUKUR...ALHAMDULILLAH

Betapa bersyukurnya saya dapat mengenali kamu
Betapa bersyukurnya saya ditakdirkan jodoh kita bersama
Betapa bersyukurnya saya dikurniakan kamu yang menerima diri ini seadanya
Betapa bersyukurnya saya dianugerahkan kamu yang memahami
Betapa bersyukurnya saya sentiasa ada kamu menemani di sisi
Betapa bersyukurnya saya ada kamu yang menyayangi diri ini

SYUKUR...SYUKUR...SYUKUR...ALHAMDULILLAH
SAYA SAYANG KAMU WAHAI SUAMI KU YANG TERCINTA


Thursday, September 15, 2011

Hari Rajin

Assalamualaikum w.b.t


Sumber:Google Image

Semalam hari sibuk, hari ini hari rajin plak. Update blog termasuk dalam skop rajin gak kan. hehehe=) Oleh kerana esok adalah hari cuti makanya hari ini kena la bersemangat lebih untuk menyiapkan kerja-kerja terutama yang urgent-urgent. Banyak nau yang urgent. huhuhu. Oleh itu marilah kita meningkatkan tahap kerajinan kita. GAMBATE!!!!

Wednesday, September 14, 2011

Hari Ini Hari Sibuk

Assalamualaikum w.b.t

Semalam baru update status kat FB pas raya tak ada mood nak bekerja. Tup tup hari ini bertubi-tubi kerja datang. Yang semua nak urgent. Sila padankan muka saya=( Nak tak nak kena la ada gak mood. Nanti tak siap siapa yang kena bambu. Diri sendiri gaks. So, hari ini saya mengisytiharkan hari ini adalah Hari Sibuk saya. Yeah. Kembali bersemangat=)


Monday, September 12, 2011

Kekeliruan...

Assalamualaikum

Nak nyanyi lagu keliru ke. Apa la yang dikelirukan sangat tu. huhuhu. Actually kan just nak share kat sini yang saya n Mr. Teddy tak start pon any preparation for our baby. Kitorang tak tau masa yang terbaek untuk start wat preparation. Ada yang kata still awal lagi. So, kitorang pun relax je r. Tapi ada gak yang kata dah patut start beli sikit-sikit. huhuhu. Confused la. Kawan-kawan yang ada pengalaman rasa camne. Patut tak kami start membeli belah skang ni atau masih awal lagi erk. Expected due insyaALLAH early Dec ni. Means ada lebih kurang 3 bulan lagi. Tapi saya tak tau nak start dari mana. hohoho. Sapa ada checklist yang sudi nak share. Senang sket. hehehe=)


Thursday, September 8, 2011

Gambar Basi

Assalamualaikum w.b.t

Tetiba terasa nak upload gambar wedding...hahaha. Official from OP. Gedik eh. Sebab tu tajuk entry gambar basi. Nak upload kat FB maleh. Upload kat sini je la eh. hehehe. Sila jangan muntah k. wahaha=D Banyak lagi pict. Tapi upload sket je la eh. Sat g ada yang betul-betul termuntah lak. hehehe=)

~Sesi persalinan. Ada lagi sepasang baju gown~

~Time Nikah~

~After sesi batal air sembahyang with family Mr.Teddy~

~Bunga Api traditional~

~Malam Berinai~

~My Big Family~

~Baju n kasut for sanding~



~Majlis Sanding~

~Makan Beradap~

~Family Potrait~

~With K.Zam n anak-anak~


~With Deck n hubby~

~With Fiza n family~

~With kengkawan UTM~

~With kengkawan TIKL~



~Outdoor~

Sekian, sahaja....

SAMBUTAN AIDILFITRI

Assalamualaikum w.b.t

Barulah hari ni nak mengupdate kisah raya kan. Seperti yang telah diwar-warkan sebelum ni bahawa saya akan beraya di rumah keluarga mentua dulu sebelum pulang beraya di Klang. Perancangan x berubah. Hari Ahad malam lepas settle kemas rumah, kami pun berangkat pulang. Mr.Teddy x boleh tahan nak balik kg dia cecepat. Senyum sampai telinga tu.

Aktiviti persiapan raya kat rumah mentua sangat-sangat berbeza dengan kat rumah sendiri. Lebih relax daripada rumah sendiri. Tak ada aktiviti masak memasak pun. Sampai saya jammed tak tau nak buat apa. Hohoho. Kalau kat rumah saya, sehari before raya tu la nak buat semua. Time tu la nak masak rendang, time tu la nak rebus ketupat, time tu la nak kemas-kemas rumah, pasang langsir segala. Memang kecoh habis la. Hahaha. Tapi mak saya cakap aritu tahun ni semua benda settle awal. Tak ada la kelam kabut sangat. Hehehe. Dah petang raya tu baru la mak mentua saya masak rendang untuk makan dengan lemang. Mr.Teddy g beli lemang. Barula terjawab kenapa aktiviti lebih relax sehari sebelum raya tu. Tak ada ketupat. Nak kemas-kemas pun rumah mentua dah sedia kemas. Hehehe

Pagi raya tu adalah jugak sesi bermaafan lepas sembahyang raya. Part ni paling touching la. Saya n Mr.Teddy dah siap salam dalam bilik berdua. So, kalau nak berjurai air mata pun xsegan sangat. Wahaha. Memang sah-sah la berjurai air mata kan. Nampak sangat banyak dosa. Kuikuikui. Mr.Teddy bagi saya duit raya=) Senyum sampai telinga sebab dapat extra. Hehehe. Dah lepas salam-salam semua pergi beraya rumah Atuk Kg.Manggis (atuk belah ayah) lak. Before tu ada sesi bergambar dulu.


~Sesi bermaafan bersama ibu mentuaku~


~Nampak cerah diri sebelah orang gelap~


~Family Potrait~

Ramai dah orang time kami sampai tu. Menu nasi minyak n spaghetti. Memang terbaek dari ladang. Selalu kat rumah saya menu ketupat n rendang jerk. Satu kelainan. Melantak tak ingat la.

Pastu g masuk kampung. Beraya belah Mak mentua saya plak. Start dari rumah Atuk, pastu rumah pakcik yang sulong, pastu rumah Mak Ngah, pastu ada lagi satu rumah sedara Mr. Teddy. Bayangkan setiap rumah tu menu lain-lain n saya memang melantak habis kat setiap rumah tu. Hohoho.



~ Bukti budak kuat melantak...Pas balun nasi minyak sambung spaghetti~

~ Tak abis mengunyah lagi~


~Ni dinamakan sesi lawan perut laki bini~

Tahun ni dapat balik duit raya. Last year Mr.Teddy je yang bagi. Tahun ni banyak sikit dapat sebab Atuk n aunty2 kat Kg.Manggis ada yang bagi. hehehe. Segan plak rasa dah jadi Mak Buyong pun still dapat lagi duit raya. Hehehe.

Sambutan raya memang la sangat berbeza. Tapi kemeriahan tetap dirasai. Family Mr. Teddy besar macam family saya gak. So bila berkumpul tu memang kecoh habis la kan. Hehehe. Saya enjoy sangat beraya dengan keluarga mentua.

Hari raya kedua, mentua buat open house. Ramai la juga tetamu yang datang. Bila tetamu dah reda sikit petang tu kami pun balik ke Klang.

Jadual beraya di Klang sangat la penuh. Semuanya hasil perancangan Ancik yang memang tak boleh duk diam kat rumah bila hari raya. Hari raya ke-3 pergi ke Sabak Bernam, Tanjung Karang n Ijok. Raya ke-4 ke Seremban. Raya ke-5 ke Slim River rumah mentua saya n Kg.Manggis. Raya ke-6 ke KL plak. Dan kerja saya sepanjang minggu tu adalah melantak je. Hohoho. Badan membesar bagaikan juara.


~Peace No War~

#sumber gambar adalah daripada facebook & blog adik2 iparku. Thanx korang. Mr.Teddy x guna pon camera dia. Nak suh framekan kot camera tu.hoho

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...