Wednesday, December 28, 2011

Hari Berjalan Jauh

Assalamualaikum w.b.t

Semalam Ejoy Jr. genap sebulan. Alhamdulillah. Pejam celik pejam celik dah sebulan. 2 minggu lagi nak abis pantang sebelum MERDEKA!!!! Hehehe

Bila dah sebulan tu macam biasa la kan ada appointment dengan hospital untuk check up. So, semalam first outing Ejoy Jr. yang agak jauh sikit. Slim River-Kajang-KL-Slim River. Kami pergi berempat. Saya, Mr. Teddy, Alya(adik ipar) n Ejoy Jr.. First time ni g klinik tanpa mak atau mentua. Nervous. Buatnye Ejoy Jr. meragam camno la gamaknyer.

Sebelum gerak tu saya dah siap susukan Ejoy Jr. sampai dia tido. So, sepanjang perjalanan pergi tu Ejoy Jr. tido. Terjaga sekali, minum susu, sambung tido. Mesti nyaman gila tido dalam air cond. Tak boleh amalkan selalu ok. Sampai KPMC pun tido. Ko buat la apa sahaja tido tu lebih indah. Bila masuk bilik doktor, letak je atas tilam untuk check up dia terus menangis. Adoyai Ejoy Jr....Ejoy Jr.. Tu belum cucuk lagi. Tapi yang peliknya time cucuk tak ada pulak dia nangis sekuat time doktor tengah check. Overall fizikal ok. Paru-paru ok. Bibird ok. Perut ok. Tak demam. Tapi...berat Ejoy Jr. tak sampai 1 kg naik.kurang 200g. Berat Ejoy Jr. sekarang 4.65kg. Sepatutnya 4.85 kg bila dah sebulan. Doktor pun membebel la kat Ummi suruh minum susu segala n makan obimin. Kuantiti susu memang banyak, tapi kurang berkualiti. Huhuhu. So, start hari ni Ummi dah minum susu n makan obimin demi memastikan Ejoy Jr. dapat susu yang berkualiti.

Dah settle kat KPMC kami ke KL pulak. Office saya untuk tandatangan borang opsyen SBPA. Sampai office Ejoy Jr. nangis balik. Rupanya dia uk uk. Ejoy Jr. ni satu perangai dia kalau dah buang air tu sila lah salin cepat-cepat pampers dia. Kalau tak salin, sumbat susu pun tak laku. Bila dah salin baru laku balik. hohoho. Pastu boleh tdo dengan lena. Otw balik pun Ejoy Jr. tdo lena. Alhamdullillah berjaya mengharungi hari semalam.



~budak sebulan~

1 comment:

  1. nyenyaknya afkar tido...tak nak try vitamin shaklee...kt bole introduce vitamin sesuai utk pantang...ada vit c, b complex,multivitamin n zinc...

    ReplyDelete

Terima kasih atas komen anda=) Next time singgah la lagi k...::Puan Ungu::

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...