Tuesday, November 15, 2011

No Title

Assalamualaikum w.b.t


Masih ingat entry saya yang ni: So dengan sahnya saya tak perlu pindah. Semalam call person in charge yang issue 'pink form' dia inform boleh cancel as long as pink form tak keluar lagi. Lega rasanya. Makna kata kalau nak pindah tunggu la berapa tahun lagi bila turn naik pangkat. Tu pun kalau kena pindah. Kalau tak berkhidmat je la kat Cawangan kesayangan saya ni. hahaha. Orang lain berlumba-lumba nak keluar, saya sorang je stay. Sayang benor. hohoho. Niat di hati memang nak pindah tapi kadang-kadang kita perlukan pengorbanan kan. Terpaksa melepaskan peluang yang ada untuk kebaikan kat sudut lain. Tapi tak pe la tak pindah pon, dengar citer tempat yang saya kena pindah tu pun umpama mimpi ngeri. Mungkin ada hikmahnya. Tutup mata dan redha je la dengan senario kat office sekarang yang memang susah nak dibuat perubahan. Umpama tradisi. Tak payah bising banyak-banyak, buat mana yang termampu. Bising banyak-banyak, orang tak nak buat pun kita juga yang sakit hati. So, sebaiknya buat je la mana yang mampu.

So, hari ni 1st day Mr.Teddy kat tempat baru. Saya pulak yang terasa terlebey nervous. hohoho. Rasa macam anak nak masuk darjah satu pulak. hohoho. Terasa lain tengok Mr.Teddy pakai smart-smart. Orang duk office la katakan. Before ni duk site pakai t-shirt dengat safety boot je. Ni siap kasut hitam lagi. hohoho. Apa-apa pun best of luck dear kat tempat baru. Mulakan dengan semangat baru k dear=)

No comments:

Post a Comment

Terima kasih atas komen anda=) Next time singgah la lagi k...::Puan Ungu::

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...