Thursday, November 10, 2011

Kisah Peram

Assalamualaikum w.b.t


Sebenarnya ngah tension ni dengan sikap orang. huhuhu. Bengang betul la. Alkisahnya saya dah lama submit dokumen untuk disemak kat satu hamba ALLAH ni. Email dah dekat 10 kali kot exaggerate lebih . Daripada awal bulan 9 kot saya dah email. Tapi tak ada feedback apa-apa. Bila orang bagi hard copy dia suh email sebab senang nak edit terus katanya. Tiap kali tanya mesti jawab "Owh saya dah tengok n edit. Tapi tak ingat letak kat mana. Airen email balik boleh". Tu yang jadi email dekat 10 kali tu. Ok tak kisah la part tu SYMP kan. Email je la balik. Bukan luak pun.


Baru-baru ni cuti bersalin saya dah pun diluluskan. So, boss pun minit la kat Hamba ALLAH ni make sure document tu settle before saya cuti bersalin. Member pun apa la lagi kan. Mengelabah la gamaknyer. Peram la lagi lain kali dokumen. Duk push-push saya suruh siapkan. Eh pehal plak wa dah email banyak kali eh. Tak check email kot. Bila saya cakap dah email dia pun bagi la jawapan yang sama "Owh saya dah tengok n edit. Tapi tak ingat letak kat mana. Airen email balik boleh". Malas nak banyak cerita email je la. So, dia suruh proceed tanpa perlu edit apa-apa. La kalau dari awal kan senang.


Bila dia bagi green light suruh proceed, saya pun hantarkan la kat boss. Boss ada comment pulak. So, saya pun betulkan as per comment boss. Bila hantar kat Hamba ALLAH ni balik ada je yang tak kena. Dah dekat berapa kali kot saya betulkan. Awat la tak nak comment awal-awal. Ni sapa yang tak buat kerja ni. Kalau betul dia dah tengok awal-awal mesti la dah perasan apa yang nak dibetulkan. Ni tak kejap suruh buat A. Pastu suruh buat B plak. Wa gak yang pening. huhuhu. Paling tak paham apa yang lama benor nak semak document sampai ambil masa berbulan.


Tapi Hamba ALLAH ni memang suka peram dokumen untuk semak lama-lama. Bila tanya, dia terus initial je tak comment apa-apa pun. So, apa masalah. Lagi satu selalu tak firm. Mula-mula suruh buat camni-camni. Pastu bila kita dah buat, suruh ubah pulak. Padahal surat tu dia jugak yang draft sendiri. So, apa yang saya buat saya simpan semua draft surat dalam fail. Bila orang dah nak cuti baru mengelabah. Ini macam punya orang pun ada ke. Tapi nak buat camno kan Saya Yang Menurut Perintah je.hohoho


2 comments:

  1. alah ciannye...sape tu aireen...sabo je la e...

    ReplyDelete
  2. tu la...geram jer...terpaksa la menyaborkan diri...huhuhu

    ReplyDelete

Terima kasih atas komen anda=) Next time singgah la lagi k...::Puan Ungu::

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...