Tuesday, November 8, 2011

Kisah Aidiladha Tahun Ni

Assalamualaikum w.b.t


Tahun ni saya dan suami menyambut Aidiladha di rumah keluarga saya di Klang. Terubat la rindu kat rendang mak. hehehe. Tahun ni ada extra rendang kerang. Selalu ada rendang ayam n rendang rempah jer. Mak plan nak buat rendang ayam n rendang kerang je untuk tahun ni. Memandangkan mak buyung ni teringin nak makan rendang rempah, mak buatkan jugak le. Tima kasih mak=) Rendang mak saya adalah rendang terbaik, serious tak tipu.hohoho.


Malam raya tu gak saya belasah makan ketupat dengan rendang dengan tak beringat. hohoho. Dan akibatnya malam tu gak la termuntah-muntah. Teruk gila muntah. Sian kat Mr.Teddy kena teman saya pagi-pagi buta tu ulang alik ke toilet. Dah la before tu memang tak boleh tidur. Boleh pulak time-time malam raya kawasan rumah saya black out. Punya la panas. Nak lepak kat luar rumah mak tak bagi. Tak elok untuk orang mengandung katanya. Last-last ajak Mr.Teddy duk dalam kereta, kitorang lepak kat Petronas. Dapat la tido gak dalam kereta walaupun tak berapa nak lena.


Hari raya tu terpaksa la control sikit makan sebab Mr.Teddy dah warning jangan makan banyak sangat rendang n ketupat. Apa-apa isi perut dengan nasi dulu, takut perut berangin. Tahun ni semua adik beradik berkumpul kat rumah family saya kecuali Uda saya yang beraya di rumah mentua. Kalau dah ramai-ramai berkumpul tu meriah la jadinya. Bila dah petang kembali sunyi sebab ada yang balik rumah mentua pulak. Saya dan Mr.Teddy balik ke Slim malamnya. Plan nak gerak awal sikit, kebetulan ada celebrate birthday anak buah saya yang sulung buat kecil-kecilan je so lambat jugak le kitorang gerak.


Raya Aidiladha kat Slim macam raya Aidilfitri sebab ada kuih raya n ada yang datang berkunjung. hehehe. Macam-macam jugak la Mak Mentua saya masak. Saya plak duk melantak moist cake yang lazat. Mr.Teddy lak duk menjeling je bini dia makan manis dengan tak beringat. hohoho. Ya, Mr.Teddy akan menjadi seorang 'kaki G-Pang' yang garang bila tengok bini dia melantak tak ingat. hohoho. Jeling sekali sebagai warning, kalau dah bersuara maknanya kena berhenti. hohoho.


No comments:

Post a Comment

Terima kasih atas komen anda=) Next time singgah la lagi k...::Puan Ungu::

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...