Thursday, November 17, 2011

Cuti oh Cuti

Assalamualaikum w.b.t

Next week saya dah mula bercuti. Saya ambil cuti 90 hari n awal 2 minggu. Sepatutnya start hari Jumaat, tapi memandangkan saya dah tak berapa nak larat sangat maka Mr. Teddy cadangkan agar saya ambil cuti rehat awal. Balance cuti rehat ada la beberapa hari lagi. Kalau habiskan semua, patut this week saya dah boleh mula bercuti. Saya nak start cuti hari Isnin maknanya saya ambil empat hari daripada cuti rehat saya. Balance tu bawa la ke tahun depan.

Tadi dah siap brief kat person yang akan takeover kerja saya. Tak banyak manapun. Sebab banyak yang saya dah settlekan. Hopenya naik cuti nanti adalah progress, tak ada la tak bergerak kerja saya tu. Risau gak kalau saya dapat balik apa yang saya tinggalkan before cuti ataupun kerja jadi bertambah sebab tak bergerak. Pernah jadi tau kat pejabat saya ni. Takkan la nak biar kerja tak bergerak dengan alasan pegawai bercuti bersalin. So, apa guna orang yang take over tu kan. Bila nak menanggung, sesiapa pun boleh mengaku sanggup untuk menanggung. Tapi samada kita mampu buat atau tidak tu patut la fikir sama. Ikut kemampuan diri. Ada yang bagi alasan kerja sendiri pun banyak tak sempat nak buat kerja yang ditanggung. Tapi kan dah termaktub even menanggung kena juga buat tugas hakiki. Lagipun bukan menanggung free, dapat elaun lagi. Takkan la elaun nak, kerja tak nak buat. So, lu pikirlah sendiri. Tapi insyaALLAH orang yang bakal takeover kerja saya ni ok=)

Tak sabar nak cuti rasanya. Yang pastinya mood dah tak ada nak buat kerja. Yang ada mood nak bercuti jerk. Nak berehat-rehat di rumah. hohoho. Nak jalan-jalan pun dah tak berapa larat sangat.hohoho. Rasa sengal-sengal jerk. Tapi saya gagahkan jugak la. Sebab orang kata banyak berjalan elok kan. Nanti dah start cuti, jalan-jalan dalam rumah je la. hehehe.

1 comment:

  1. selamat berehat..semoga semuanya berjalan lancar..:D

    ReplyDelete

Terima kasih atas komen anda=) Next time singgah la lagi k...::Puan Ungu::

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...