Friday, November 4, 2011

Alahai Encik Suami...

Assalamualaikum w.b.t




Alahai suamiku. Makin meningkat usia rupanya. Makin kuat pelupa. Tapi rasanya tahap pelupa yang kronik kot. Sian pun ada. Mesti bz sangat, banyak benda nak kena fikir sampai jadi pelupa. hohoho. Hope kat tempat baru nanti ok la sikit eh. hehehe.



Kisahnya semalam saya EL. So melepak je la kat rumah. Tengahari tu call Mr.Teddy tanya dia balik lunch tak. Tau tak jawapan dia apa. Dia lupa yang bini dia ni tak kerja. Ada kat rumah. Nak berasap dah time tu. Dalam hati cakap gak, sampai hati tak ingat orang ada kat umah. Tapi tak apa lah. Tak baik marah-marah. Maafkan je la keterlupaan beliau tu.



Time petang punya cerita lagi best n kronik habis. Saya tengok jam dah dekat 6.30. Tergerak jugak nak call Mr.Teddy. Tapi tak call pun. Tak mau kacau dia tengah buat kerja. Sebab Mr.Teddy dah cakap yang dia akan bz dua-tiga hari ni. So, konon-konon nak jadi isteri yang memahami la kan. Tetiba pastu Mr.Teddy call tanya saya kat mana. Cakap la tengah tengok TV kat depan. Dia suh teka dia kat mana. Saya cakap la depan rumah kot. Dia kata bukan. Saya teka kat site lagi la kot. Dia cakap bukan gak. Ait kat mana pulak le laki aku ni kan. Rupa-rupanya dia otw nak pergi ambil saya balik kerja gara-gara dia terlupa yang saya EL hari ni. Adoyai. Kronik-kronik. Dia siap cakap patut la rasa ada benda yang tak kena. Dah tengah jalan tu baru teringat yang bini dia tak kerja rupanya. Alahai suamiku.


Kisah malam pulak, saya ajak pergi Manjaku nak beli barang baby sikit. Pastu tengok dia buat relax je. Bermalas-malasan je. Tak mau la cakap banyak kali. Mesti penat balik kerja kan. So, sekali lagi konon-konon jadi isteri yang memahami buat diam je la. hahaha. Padahal dah bagi hint dah kat dia. Tanya nak pergi makan pukul berapa la. Cakap kat dia esok tak boleh balik lambat la sebab ada Anugerah Skrin. Kejap-kejap tengok jam la. Sampai dia pun perasan. Tapi tak terkeluar suara nak ingatkan pasal nak g Manjaku. Sekali dia masuk bilik air dengar dia bersuara. Tak faham butir bicara apa benda. Rupanya dia baru teringat yang saya ada ajak pergi Manjaku sebab terpandang barut baby yang saya rendam kat bilik air. Terus kelam kabut member bersiap takut bini merajuk punya pasal kot. hehehe. Kuat lupa betul la. hehehe. Padahal rasanya saya baru je kot cakap nak g Manjaku.



Kesian betul kat Encik Suami. Tu la mesti banyak benda nak fikir n settlekan before resign ni. Tu yang kelam kabut dibuatnya. Ke faktor usia sebenarnya. hahaha. Apa pun i love u la dear. hehehe


No comments:

Post a Comment

Terima kasih atas komen anda=) Next time singgah la lagi k...::Puan Ungu::

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...