Friday, October 7, 2011

26 sudah? Hanya Nombor

Assalamualaikum w.b.t

Cheh tajuk entry...Tu namanya orang tak boleh terima hakikat yang usia dia makin meningkat. hohoho. Ye hari ni 7 October 2011. 26 tahun sudah hidup di bumi Allah.

Alhamdulillah masih diizinkan menghela nafas di samping insan-insan tersayang. Suami, keluarga, keluarga mentua. Sayang semua.

Alhamdulillah dikurniakan anugerah yang tidak ternilai dan akan menjadi harta paling berharga. Harap semua berjalan lancar. Dua bulan lagi bakal dilalui. Sentiasa berdoa agar kandungan saya dipelihara Ilahi. Semoga lahir ke dunia dengan selamat dan mudah, sempurna sifatnya, kesihatan yang baik, menjadi anak yang soleh, bijaksana, beriman. Amin. Baby dalam perut Alhamdulillah aktif dan sihat. Selalu buat saya kegelian bila dia buat aksi akrobatik. Sungguh syahdu perasaan bila tengok gerakan ombak yang dia buat terutama bila dengar ayat-ayat suci dibacakan atau bila saya layan borak dengan dia. Sungguh berharga pengalaman bergelar ibu ni.

Tahun pertama menyambut hari lahir di samping suami tercinta. Suami buat kejutan yang melucukan. Terharu la jugak sebenarnya. Buat saya tergelak sorang-sorang. hahaha. Saya dah tertidur . Tepat pukul 12, Mr.Teddy kejutkan. Ingat ada apa la. Rupanya dia belikan muffin kecil, pastu cucuk lilin, pastu ada ice cream milo dengan air Minute Maid. hahaha. Comel la Mr. Teddy ni tau. Hari ni baru celebrate betul-betul. Saya memang sengaja ambil cuti. Makan kat Secret Recipe. Mr.Teddy belikan 1 slice favorite cake saya, banana chocolate. Pastu part mencari hadiah paling parah. Mr. Teddy suruh pilih sendiri. Pening la gak saya nak memilih. Tapi last-last Mr.Teddy gak yang pilihkan. Yang paling penting saya suka sangat dengan pilihan Mr. Teddy.

Dear, thank you so much dengan belanja n hadiah tu. Tapi hadiah yang paling bermakna adalah kehadiran u dengan baby kita dalam hidup i. Terima kasih hadiahkan i kehidupan yang bahagia ni. Love u so much.

2 comments:

  1. Happy birthday In :)
    Semoga dimurahkan rezeki dan dikurniakan kebahagiaan didunia dan akhirat.

    ReplyDelete

Terima kasih atas komen anda=) Next time singgah la lagi k...::Puan Ungu::

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...