Thursday, September 29, 2011

SOALAN PELIK

Assalamualaikum w.b.t

Semalam pas Mr.Teddy amik kat office, balik tu terus singgah makan kat satu kedai ni. Mr.Teddy dah lapar sangat, perut dia masuk angin sebab tak lunch. Pas order Mr. Teddy terus g toilet. Adik yang amik order tak blah lagi time tu. Tiba-tiba adik tu tanya soalan pelik kat saya.

Adik amik order : "Kak, husband eh?" Saya dah buat muka pelik time ni.
Saya: "Ha?" Buat-buat tak dengar. Nak suh dia ulang balik.
Adik amik order : "Husband eh?" Adik tu ulang. Pendengaran saya tak silap rupanya.
Saya : "A'ah. Kenapa?" Masa ni dah senyum dah. Pelik dengan soalan dia.
Adik amik order : "Tak ada apa-apa" Blah sambil senyum-senyum.

Musykil betul dengan soalan adik tu. hehehe. Bila citer kat Mr.Teddy, Mr.Teddy punya pandangan adalah seperti berikut.

-Adik tu pelik sebab kekontraan kami berdua.
-Semalam nyer tu pon Mr.Teddy makan kat situ gak. So, adik tu pelik napa abang ni semalam selekeh [baju orang keje site], hari ni smart plak [baju orang keje office]. Ada bunyi perasan kat situ.

Yang saya pulak cakap:

-Ntah-ntah dia pernah tengok Mr.Teddy dengan orang lain before ni. Tu yang adik tu check tu betul ke Mr.Teddy husband saya. hahaha

Tak baik kan pandangan seorang isteri. Cuba la fikir positif sikit kat suami tu. hehehe=)

Pastu Mr.Teddy pon meneruskan ke'perasanan' dia. Malas nak tulis kat sini. Kang makin kembang lak suami saya tu. Tapi kitorang still musykil lagi la dengan soalan adik tu. hehehe. Pastu pagi tadi saya cakap kat Mr.Teddy, kalau dia tak bagi saya tidur pun saya nak tidur gak dalam keter hari ni. Sebab ngantuk. Malam tadi susah nak tidur. Tau tak dia jawab apa. "Apsal tak boleh tidur. Fikir soalan budak semalam tu ke?" Ngeks. Tak ada maknanya.


1 comment:

Terima kasih atas komen anda=) Next time singgah la lagi k...::Puan Ungu::

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...