Tuesday, August 9, 2011

Rezeqi Bulan Ramadhan

Assalamulaikum w.b.t

Alhamdulillah pagi-pagi tadi dapat good news Kecoh lebih padahal orang dah tau malam tadi lagi.. Pagi tadi time Mr.Teddy nak hantar g office, perut ni boleh plak meragam kan. So, minta Mr.Teddy singgah mana-mana petrol station akibat 'tuntutan alam' ni. Masuk-masuk kereta lepas dah selesai urusan, Mr.Teddy tetiba cakap tahniah. Apa pulak mimpi ni. Rupanya Mr.Teddy dengar kat radio penjawat awam akan dapat bonus sempena raya. Yahooooo!!! Baru nak yahoo padahal dah ketinggalan. hehehe.

Tadi time borak-borak dengan kakak office, rupanya malam tadi ada kuar berita. Tapi saya tak tengok TV sebab berbuka kat luar. Jadila ketinggalan kat situ. hohoho. Pastu part yang lagi best saya ingatkan RM500.00 macam biasa. Rupa-rupanya setengah bulan gaji n minimum RM 500.00. Orang swasta mesti cakap apa ade hal setengah bulan gaji. Kitorang boleh dapat 3 bulan gaji apa. Tapi saya sebagai penjawat awam yang jarang-jarang dapat bonus ni kira dah bersyukur yang amat dah. Setengah bulan gaji tu kira besar dah sebab jarang dapat. Jadi gayat sekejap . hehehe.

Alhamdulillah. Rezeqi bulan Ramadhan. TAPI penekanan ye di situ Mr.Teddy awal-awal dah warning suruh simpan. Jangan membazir. Ala baru nak bercadang nak beli perabot yang best sikit. huhuhu. Cam tau-tau je niat di hati. huhuhu. Takpe la simpan pun simpan la. Untuk kegunaan masa hadapan. hehehe. Dah ada rezeqi lebih ni berkemungkinan la rezeqi duit raya untuk anak-anak buah pon lebih sikit. BERKEMUNGKINAN sahaja yerk. Apa-apa kena discuss dengan Mr.Teddy dulu. Budget raya tak buat lagi ni, baru buat budget tuk perabot je. hohoho.

Berita penuh click sini






2 comments:

  1. mane de. qemmal keje swasta tak dpt bonus pun :((

    ReplyDelete
  2. owh ye erk...selalu dgr kengkawan yang keje swasta dpt bonus 2-3 bln...hehehe

    ReplyDelete

Terima kasih atas komen anda=) Next time singgah la lagi k...::Puan Ungu::

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...