Thursday, August 25, 2011

Perancangan di Hujung Minggu

Assalamualaikum w.b.t

Raya tinggal berapa hari lagi tapi persiapan tak siap-siap lagi. Oleh kerana masa yang suntuk so, kena rancang dengan betul agar tak kelam kabut.

Apa la lagi yang tertangguh tu agak-agaknya. Kemas rumah, shopping last minute punya n beli lampu. Duit raya, Mr. Teddy dalam usaha untuk tukar. Tadi g kat Bandar Baru Bangi dah habis katanya. Untuk waktu gini tak kisah la dapat duit lama sekalipon janji boleh tukar. huhuhu.

Kedai lampu yang jual lampu yang saya berkenan murah sebenarnya tu bulan puasa ni tutup pukul 6 pulak. So, xsempat la nak beli kalau weekdays. Nasib baik weekend ni still buka lagi siap call lagi kedai tu, punya la semangat . Plan nak serang hari Sabtu petang or Ahad ni. Oleh kerana Mr.Teddy bekerja pada hari Sabtu, maka hari mengemas rumah adalah pada hari Ahad. Nasib la tak banyak barang sangat rumah kitorang ni. Tapi bila buat list kerja apa yang perlu buat tu berjela gak la. Oleh itu kena buat bersama-sama dengan Mr. Teddy.hehehe. Time Mr.Teddy pergi bekerja pada hari Sabtu tu saya plan nak buat kuih sikit. Tapi tak tau le berjaya ke tak. hohoho. bergantung pada mood mak buyung . Plan nak shopping hari Jumaat malam. Mesti ramai orang erk. Tapi redah je la.

Bila masa nak balik kampungnya pulak Chewah...orang dah ada kampung Hari Isnin tu Mr.Teddy still kena kerja Ya, suami saya adalah pekerja yang berdedikasi wahaha. Pas Mr.Teddy balik kerja la baru kami balik ke Slim River.

No comments:

Post a Comment

Terima kasih atas komen anda=) Next time singgah la lagi k...::Puan Ungu::

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...