Tuesday, May 31, 2011

Pergh Rasa Nak Pengsan...

Assalamualaikum w.b.t

Semalam adalah hari paling lemau kot. Kat office ramai yang cuti so sunyi la jadinya. Tahap mengantuk memang dah cecah tahap gaban. Sampai rasa cam mata tak boleh nak angkat dah. hohoho. Gara-gara lambat tidur nak habiskan baca novel Adam & Hawa yang dah kali ke berapa khatam pun tak ingat. Ada orang lain yang nak potong turn baca novel tu, so gagahkanla habis kan baca.


Semalam gak balik kena turun UKM. Kalau turun tempat biasa tak ada orang nak jemput sebab K.Cik kena pergi Bangi jemput ayah n mak. Nak dijadikan cerita naikla train macam biasa. Mula-mula train gerak elok je la, saya pun sedap la membongkang kata mengantuk kan. Tahu-tahu train berhenti. Buka mata jap, sambung tidur balik. Tapi lama tu rasa panas pastu suasana macam bingit gila. Rupanya train still tak gerak-gerak lagi. Time tu kepala dah start head banging dah. Lumur habis minyak kapak pun tak lega gak.

Bayangkan dah la train tu berhenti bukan kat stesen so tak boleh la nak buka pintu ke apa ke. Train boleh tahan la padat gak. Air cond ada macam tak ada. Pergh memang menguji kesabaran la. Serious saya rasa dah macam nak pengsan pun ada sebab kurang pengudaraan kot. Dah la tak ada gula-gula ke apa nak buat kunyah-kunyah. Lama jugak la train berhenti. Rupanya ada train sebelum tu rosak kot kat stesen Salak Selatan. Train yang saya naik tak berhenti pun kat Salak Selatan. Naik train dekat pukul 6, sampai UKM 7.30. Dah cam nak pergi Seremban pulak. Sampai stesen UKM terus rasa nak muntah. huhuhu.

Sampai rumah Alang, duduk kejap pastu terus nak gerak balik. Makan dulu kat Austin Steak House. Dah siap makan naik kereta saya terus sambung membongkang. Berdenyut gila kepala. Baik punya landing atas riba mak sambil mak picit-picit kepala. Lagi la lena tidur. hehehe. Dah kawin pun nak manja-manja dengan mak. Mengada-mengada eh. heheeee.

No comments:

Post a Comment

Terima kasih atas komen anda=) Next time singgah la lagi k...::Puan Ungu::

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...