Monday, March 28, 2011

Dua Hati Menjadi Satu - Dekorasi Majlis Bersanding

Assalamualaikum w.b.t

Ye. Hari ni adalah hari rajin saya. Dengan itu mengupdate blog secara laju. hehehe. Tak ada la sebenarnya sekarang ni tengah mereleasekan tension lepas berjaya menyiapkan satu kerja yang 'berat'. Kerja ni daripada dulu saya memang tak suka buat sebab susah, tapi kerja tu adalah salah satu skop utama tugas saya so, nak tak nak buat je la. Sebenarnya banyak yang saya tak suka buat. Kesimpulannya saya tak suka kerja saya. hohoho. Tapi apakan daya saya seorang yang makan gaji dan yang menurut perintah. Redha kan je la. Apa yang ko melalut ni ha? Sila kembali ke pangkal jalan boleh tak.

Ok. Back to title entry. Ya saya nak review pasal Majlis Sanding saya pulak lepas review Majlis Nikah dan Majlis Berinai. Kali ni saya story pasal Dekorasi Majlis Bersanding dulu k. Kalau nak cerita semua dalam satu entry terlalu panjang. huhuhu.

Bab dekorasi majlis ni saya fokus kepada hiasan kat luar sperti khemah dan meja. Bilik saya dah sentuh dalam entry ni. Khemah semua serah kat vendor khemah untuk uruskan dari segi scallop, susunan meja kerusi, sarung kerusi, hiasan meja makan beradap.

Saya cuma tambah centrepiece di meja tetamu. Saya order centrepiece dengan Whitelacetale.weddings untuk package Promo Hydrangea - RM 10. Saya ambil untuk 20 meja include delivery sekali. Masa hari kejadian Asylla message bagitau yang hydrangea supplier sent kat dia semua layu. Then dia akan gantikan dengan carnation atau any other pink flower. Saya pun ok kan je la. Carnation pun ok what. hehehe. Daripada hydrangea centrepiece jadila carnation centrepiece.

Pastu saya tambah something dekat centrepiece tersebut. Semua gara-gara saya tak tau nak buat apa dengan doilies yang saya dah beli banyak tu. hohoho. Dapat idea daripada blog entry ni kat blog Kesah Kaseh. Puan Mas Mona yang kreatip thanx for the idea=)Tapi saya punya doilies tak secantik awak punya. hohoho =( Saya guna cop mohor dan cop untuk TQ tag yang ditempah dengan Mangosteenskin [entry ni]. Time kasih kepada semua yang tolong saya siapkan doilies ni terutama abang saya, Uteh yang kecoh habis dia berjaya buat doilies. hehehe. Pastu saya taburkan petals atas meja. Eh silap bukan saya yang taburkan, saya minta tolong orang taburkan sebab time ni saya dilarang keluar rumah. Sampai tak sempat nak jumpa Asylla pun. Hasilnya adalah seperti di bawah.


~Centrepiece~

Pastu kat kawasan pelamin pulak saya letakkan Canvas Printing yang saya tempah dengan The Perfect Canvas. Saya tempah sekali dengan Art Stand. Kalau berminat boleh la click sini k. Contact je diorang. Bermacam-macam pilihan ada. Harga berpatutan=)

~Pelamin yang santek from Azika Collection~

Overall saya puas hati dengan dekorasi majlis saya walaupun tak ada la se'grand' mana. Yang penting memenuhi impian dan apa yang saya inginkan. Macam yang saya cakap saya dilarang keluar rumah atas sebab-sebab tertentu so, tak dapatla nak tengok apa yang orang kat luar buat. Saya just inform Angah saya, apa yang patut buat hari Ahad tu. Alhamdulillah semua seperti yang saya nak=)Tepuk tangan untuk semua yang membantu bagi merealisasikan seperti yang saya nak.Hoyeah...hoyeah...

4 comments:

  1. saya suka semua deco awak!!!!!!!!!!!! cantik sgt

    ReplyDelete
  2. berkenan ngan centrepiece kamoo...saaaangat cantik. salam kenal.

    ReplyDelete
  3. tq so much=) salam kenal...nanti saya singgah ke blog kamu okies=)

    ReplyDelete

Terima kasih atas komen anda=) Next time singgah la lagi k...::Puan Ungu::

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...