Wednesday, March 31, 2010

'CIK KENALAN'

Assalamualaikum w.b.t

Hari nih tetiba terasa nak meluah rasa kat sini. Tak tau la samada korang pernah tak berada di situasi macam saya ni. Ada 'someone' yang bukan sesiapa pada korang pon means bukan kawan baik, bukan kawan rapat n bukan kawan pon actually. Dia juz seorang kawan kepada kawan korang. Tak pernah lepak sekali pon. Tapi korang kenal la dier. So, nak describe as ape tu?Kenalan?maybe....So, i prefer words kenalan to describe this 'someone'.

Ok. Sambung cerita balik. Pernah x korang ade 'kenalan' yang suka @ selalu @ kadang2 update citer korang dekat kawan korang yang lain. Kalau korang ader 'kenalan' yang macam nih, aper perasaan korang erk.Agak-agak bengang tak orang yang korang x berapa kenal citer pasal korang. Ntah betul ntah tidak citer die tuh kan. Wallahualam.

Saya ader sorang 'kenalan' yang macam ni. Saya rasa saya dah lama x contact dengan sorang kawan saya nih. Tapi yang peliknyer dier boleh tau perkembangan diri saya [terutama hal-hal yang berkaitan dengan mr.teddy]. Saya pon pelik, saya memang share some of my story kat blog nih n my facebook[FB] also. Tapi kawan saya tuh tak de FB n x mungkin die singgah my page. So, agak-agaknyer camner dier boleh tau my story. Dier bagitau kat mr. teddy yang die dapat story from that 'kenalan'. Oh...rupe-rupenyer 'kenalan' saya nih yang tolong cerita.

So, terima kasih bebanyak ler kepada 'cik kenalan' yang prihatin sebab tolong sampaikan cerita saya yer. Harap-harap cerita tak jauh menyimpang dari cerita sebenar.Wallahualam...


Sunday, March 28, 2010

Award Top Blogger 2010

Terkezut dapat award nih from Uda...1st tyme nih...chewah...

1)thanx and link the person that give you the award
done...thanx c's....


Thursday, March 25, 2010

1st stage sudah selesai...

Assalamualaikum w.b.t...

Alhamdulillah....sumer yang dirancang berjalan lancar=>...
1st stage dah selesai...2nd stage n 3rd stage bakal menyusul...
Skang tengah bz2 sket prepare for 2nd stage...kejap jer lagi rasenyer....
pejam celik pejam celik dah sampai masa....

entry kali ni pendek jer...
tapi menggembirakan coz citer pasal bender baik...
doakan yang terbaik untuk kami...aamiiiiiiiiin....

Saturday, March 20, 2010

Buku Lakaran Masa Depan


Assalamualaikum w.b.t...

Hype...Semalam saya baru pergi Pesta Buku Antarabangsa kat PWTC [pst...pst...ponteng keje tau, jangan report sama bos.huhuhu]. Best giler occay [sib bek x jadi giler lagi]. Masuk2 jer PWTC yang kat area escalator tuh dah jumper Karangkraf punyer tempat. Means Alaf 21 pon ader sekali. Memang strategic betui la port dier.hahaha.Banyak juga ler berhabis. Saya banyak beli novel kat sini[6 novel-baru2 belaka...sempat la gak dapatkan autograph author buku sebab tyme nih xramai sangat]. Dah beli-beli baru perasan banyak rupernyer. hohoho.Pastuh kat Karangkraf nih gak saya beli 3 magazine yang tebal-tebal belaka. Berat tahap gaban back pack yang saya bawak. Makin bantut gue.hehehe.

Pastuh saya cari Booth publisher Jemari Seni(JS) sebab Hlovate [my fav author - novel dier memang best] punyer pasal. Yang bestnyer, padahal booth JS dekat jer tapi organizer Pesta Buku ni bijak, dorang g block jalan sampai ke hujung hall yang kat seberang sungai tuh. Padahal x mau p pon. Dah alang-alang sampai kat hall yang seberang sungai nih, saya pun cari booth Kakinovel. Selamat beli dua buku. Pastuh baru la pergi JS punyer booth. Saya beli dua lagi novel. Total novel saya beli 1o. Tak sedar pon dah beli banyak.hehehe.

Adoyai boleh tahan la penat berjalan kat Pesta Buku nih. Nasib baik saya dah surf kat online dulu buku baru then dah decide siap2 nak beli buku aper, so jimat la masa sayer sket. Kalau x berjam juga la jawabnyer.So, kengkawan...singgah ler Pesta Buku. Murah-murah belaka.


Tuesday, March 2, 2010

Cuti-cuti Malaysia:Sarawak

Assalamualaikum w.b.t....

Hype everyone.Kali nih saya nak mengupdate storey pasal holiday kat Sarawak with my beloved family dari 26 feb - 01 Mac 2010.hehehe...Nih 2nd tyme i've been in Sarawak, tapi yang kali nih lagi best coz spend tyme [also money] with family...hahaha...Lagipun yang 1st tyme tuh pergi atas urusan kijer. Pergi pulak dengan 'uncle'2 + saya jer sorang perempuan. Nak shopping pon x syok, nak pose2 lagi la x syok. Segan woo nak tunjuk perangai.kihkihkih.Sebab tuh saya nak pergi lagi Sarawak coz raser xpuas pergi yang 1st tyme. Leh kater tiap2 hari surf web Air Asia, nak tunggu Air Asia wat promotion ticket to Sarawak. Biler Air Asia wat je promotion, xtunggu lagih, terus ler book.hehehe.

Hari yang dinanti pun tiba[chewah]. Alang (my brother) yang hantar ker LCCT. Feel memang excited giler. Alhamdulillah, finally sampai gak ke Bumi Kuching dengan selamatnya. Saya jadi leader for trip kali nih [tyme pergi je la], coz akak saya yang meng'organize' this trip, flight petang.So, die pun mengamanahkan saya tuk uruskan hal2 family, yang dier uruskan kawan2 dier. Yang lucunyer, tyme sampai tuh kuar jer dari Balai Ketibaan dah ader orang tunggu. Die siap pegang paper with my full name.hahaha. Pastuh terus check in hotel n kuar lunch...let's enjoy my storey kat bawah nih...


Day 1

Aktiviti petang nih xder aper2 sangat pun.Juz rest kat hotel jer. Malam dinner kat Top Spot Food Court. Tempat makan nih memang happening and being suggested for those yang pergi Kuching.Tyme 1st tyme dulu, saya dah sampai sini. So, kali nih saya pun ajak la g gak.Nak bagi family try makan kat sini. Tempat makan nih kat roof top parking building. Memang sedap n paling penting murah tau. Mesti coba...
~dinner at Top Spot Food Court~

Day 2

Early of the morning dah kuar. Our destination is Sarawak Cultural Village. Perjalanan ke sini memang nyaman. Boleh nampak Gunung Santubong. Entrance fee yang dewasa kena RM 55.00. Kanak-kanak 3 tahun ke atas: Rm30.00.Kanak-kanak bawah 3 tahun:RM 28.00.Sampai-sampai jer kitorang terus pergi dari satu rumah ke satu rumah. Macam-macam rumah contoh suku kaum Sarawak ader kat sini:Rumah Iban, Penan, Orang Ulu, Bidayuh, Melanau, Melayu n macam2 lagi.Setiap orang dapat passport, then kat setiap rumah tuh kiter kumpul cop. Juz untuk kenangan. Pastuh ader show jugak pasal setiap etnik dekat Sarawak.Memang enjoy.

~anak dara en.othman n pn.hayati~
~Us...kat luar Sarawak Cultural Village~

Pastuh pergi Jong's Crocodile Farm. Tengok buaya pulak. Entrance fee yang dewasa:RM 16.00, kanak-kanak:RM 8.00. Kat sini okay la.Tengok crocodile show(Buaya diberi makan). Baru tau yang buaya boleh melompat tinggi giler occay biler nampak mangsa. Lagi satu kehadiran buaya nih memang xdisedari.Senyap2 jer, rupenyer banyak giler dalam kolam tuh.Ader buaya tuh memang besar n malas.Biler orang campak makanan, dier nganga mulut sambil mengeluarkan bunyi 'Gulp'[bunyi telan ker aper]. Kalau makanan x masuk mulut dier, jangan harap ler dier nak kutip.Buaya yang kecik2 tuh la yang kutip. Otai kot buaya tuh.hehehe

Next destination tempat buat pasu. Pasu kat sini murah n cantik-cantik belaka. Selain pasu ader jugak jual bender-bender lain.Boleh tahan ler harganyer. Sumer pasu dapat less 50%.Okay la kan.Berbaloi-baloi.Tuh yang sampai my mom pow pasu seberat 14 kg. Harga post lagi mahal dari pasu.hehehe. Pastuh balik hotel, rehat2.Dinner kat Waterfront, Kuching. Pas dinner balik hotel, tapi pastuh kitorang keluar balik. Berposing sakan dekat Waterfront tuh. Terpaksa balik awal coz anak buah saya dah ajak balik tyme tuh...huhuhu

Day 3

Hari nih pun kuar awal-awal pagi. Perjalanan yang memakan masa almost 2 hours from Kuching. What a long journey... Shopping at Serikin Market.Banyak gak spend money kat sini. Macam-macam ader.Perhiasan rumah, telekung, kain batik, kain baju kurung. Rambang mata dibuat nyer.Murah-murah belaka. Dah la market nih panjang giler.Lenguh gak ler jalan. Tuh yang sampai my mom buat lawak antarabangsa. Sebelum dapat barang sanggup ikut kitorang berjalan sampai ke hujung market. After dapat barang dialog mak memang x leh tahan.hahahaha

Mak:Mak dah mabuk la.Pening kepala. Xlarat nak jalan.Hantar mak kat van la.

Kitorang: Nak cari barang lagi nih.Jalan slow-slow eh.

Mak:Korang nak cari aper lagi.

Padahal tyme tuh kitorang x beli aper2. Baru selesai beli barang-barang mak jer.Mak...mak...memang lucu.

Pastuh kitorang bershopping lagih. Shopping kek lapis n ikan terubuk masin pulak. Shopping kek lapis kat Kek Lapis Dayang Salhah.Orang kater kek lapis nih memang famous kat Kuching.Banyak giler choice, macam2 raser n sedap-sedap belaka. Sampai xtau dah raser maner yang sedap. Each purchase of RM100, dapat free 1 kek lapis. Saya n ieda[my sister] share beli kek lapis.Pastuh kebetulan kat luar kedai kek lapis nih ader jual terubuk masin, kitorang pon terus beli. 3 ekor RM 10.00.Ok la kan.Pastuh singgah di roundabout yang ader replika kuing tuk berposing sakan.hehehe

~Di hadapan Kedai Kek Lapis Dayang Salhah~
~Our Cakes...yummy~
~3-Rm10...3Rm10...terubuk masin~
~my LovEly FamIly~

Day 4

Tyme untuk balik. Pagi tuh sempat lagi shopping kat Bazaar @ Waterfront.Check out pukul 12.30.Having lunch then straight ke Airport. Lamer gak la melanguk kat airport.Flight kitorang patutnyer pukul 4.00pm tapi delay ke pukul 4.55.And finally sampai ke LCCT.Alhamdulillah.
~Bilangan bag yang telah bertambah~

~mysarawaktravelcafe~
~Balik tyme @ Kuching International Airport~



~Baru sampai di LCCT~

Big thanx to dua orang pakcik driver yang memang best.Coz bawak kitorang makan kat tempat yang sedap2 belaka. Tak tau biler akan sampai ker Kuching lagi. Next plan destination lain pulak.Cuti-cuti Malaysia mesti diteruskan.hehehe

~Budak kecik yang sama semangat nih:Muhammad Irfan~


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...