Tuesday, January 26, 2010

Girls Day Out Version 2.0:with uTm clicks

Assalamualaikum w.b.t...

Minggu lepas x-classmate saya di UTM [syue] mengupdate status di FB yang die nak turun KL. Die skang base kat Kedah.Kebetulan lame dah x jumpa n hangin' out together-gether, saya pun ajak la die beronggeng bersama. Pluz sekali dengan x-classmate[roha,yanie,junne,shema,a'ah n jema] lain yang ade kat KL.

Hari Ahad tu pun kitorang melepak la di Alamanda.Banyak yang digossipkan[nampak sangat minah kepochi].hahahaha.Almaklum ler kan dah lamer x jumpe.Update citer masing-masing.Yang dulu berdua, skang dah single.Yang dulu single, skang dah berdua.Update hal personal, update hal career,update macam-macam cerita.Rase sekejap sangat lepak ngan dorang nih.raser x puas.Macam banyak lagi citer yang nak di share.

Rindunyer zaman study.Tyme study banyak giler masa nak buat activity2 lagha[tengok wayang,shopping,ronda2].Skang pun still boleh buat bender2 tuh sumer tapi biler dengan kengkawan feel dier len sket.hehehe.Harap-harap boleh ler lepak-lepak together-gether slalu camnih biler masing-masing ramai yang dah kat kl.tapi sumer pon bz dgn kijer n urusan masing-masing.so,kena tunggu masing2 free ler gamaknyer.hehehe...


Tuesday, January 19, 2010

New Office, New Environment

Assalamualaikum w.b.t

Lame sungguh rasernyer x mencoret di 'blog kesayangan hamba' nih[chewah, ayat x boley blah]. Masa terasa begitu mencemburui[lagi sekali ayat x boley blah] ditambah lak dengan kejer office yang berlambak-lambak. Naik penuh dah my tray in, biler nak out pon xtau la. hahaha.So, hari ni curi jugak la masa tuk mencurah idea kat sini. Setelah puas berpikir sampai nak pecah kepala [ketandusan idea sebenarnyer], so saya decide untuk tulis berkenaan office baru saya...yeah...

Hmm...office baru nih, apa yang saya suka:
1.Dekat dengan LRT[sangat dekat occay]. So, senang saya nak g kijer. Leh keluar rumah lewat sket.
2.Nak g maner2 senang such as nak shopping kat SOGO ker, The MALL ker, TIME SQUARE ker. Nak usha barang kat LOW YAT pon senang.
3.Bilik lebih selesa dari office lama. Sangat-sangat selesa.Agak nak bentang comforter lapik tido pon boley.hahaha
4.Ruang office pun luas. So,jalan dalam office xder la berlaga-laga punggung.hahaha

Tapi, aper yang saya suka tuh xsemestinyer membawa kepada kebaikan kan.huhuhu.Contoh:

1.Dekat dengan LRT. Akibat keluar lewat dari rumah, saya pun selalu gak lewat sampai office.Asyik merah jer punch card.Huhuhu.
2.Nak g maner2 senang. Akibatnyer poket saya pun makin nipis.Dah tuh lunch pun ari2 kat luar jerk. Food Court belum buka lagi.
3.Ruang office lebih luas.Nak g tmpat photostat pun jauh dah skang.Nak g bilik file pun jauh.

Paling xselesanya nak buat keje sumer x lengkap lagi. Nak Fax line fax xder, nak call ader satu line setiap floor [bil hp bulan nih confirm melambung]. Internet pun sengal-sengal jer. Email kadang-kadang boley,kadang x boley.Huhuhu.Adoyai,dugaan di office baru.Tapi macamana sekali pun keje mesti jalan macam biasa. Kalau nak tunggu sumer lengkap jawabnyer makin penuh la tray in sayer.Hahaha...Buat je la kejer dengan sumber ape yang ada.

Itulah kisah saya di office baru, persekitaran baru n suasana pun baru. Ape pun xkisah la di office baru ker, office lamer ker kejer kena semangat. Jadi keje pun xder la tertangguh. Cukup samapai di sini, masa untuk sambung buat kejer.pen off...



Sunday, January 3, 2010

BBQ

Assalamualaikum w.b.t...Beberapa hari lepas, terima sms daripada kakak saya[Uda].Tanyer samada nak join @ tak BBQ yang akan diadakan hujung minggu nih.Join Venture bersama jiran-jiran.. Wah [mood teruja], cam best nih. Lamer dah rasernyer x berBBQ. Yang kat Pangkor harituh dah siap2 bakar. So, saya dengan bersemangatnyer reply message Uda:"aien join BBQ"

Hari yang dinantikan pun tiba. Yeah...BBQ tyme. Family saya jadi tuan rumah untuk tahun ni. Menu yang disediakan:

1. Ayam [Recipe from K.Kiah (my neighbour)]
2.Daging [Recipe from Ancik (my bro)]
3. Ikan
4.Kerang
5.Sosej
6.Jagung
7.Bihun
8. Chocolate Chip Walnut [Secret Recipe]
9. Air Hijau [Secret recipe k.Cik(my sister)]

Enjoy tengok anak-anak jiran saya makan. Happy jer diorang. Bukan setakat budak-budak je happy, mak-mak budak pun happy gak. Bekerjasama, berkongsi modal dan tenaga untuk menjayakan acara BBQ yang julung-julung kali diadakan ni. Dengar cerita, macam akan dijadikan acara tahunan. Memang havoc dan happening masing-masing. Bukan senang masing-masing nak luangkan masa bersama macam nih. So, idea untuk jadikan acara BBQ nih sebagai acara tahunan memang disokong 100%. Maybe, boleh tambah bilangan keluarga yang nak join. Pasti lebih meriah.

Friday, January 1, 2010

FIRST....

Assalamualaikum w.b.t...wah...this is 1st entry in 2010...hehehe...excited...happy new year everyone....xpergi countdown pon...tapi tengok fireworks from umah jerk...sib bek umah tingkat 11 n dapat view KLCC...dapat ler gak tgk...hehehe...Harapan besar smoga 2010 nih akan lebih bersinar daripada 2009...semoga bersinar seperti percikan fireworks new year semalam gak...(^o^)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...