Tuesday, June 29, 2010

Tak Pernah Terfikir...

Assalamualaikum w.b.t

Lamanya tak mengupdate. Kebelakangan ni agak ketandusan idea. Banyak sangat bender nak pikir agaknya sampai tak mampu nak berfikir idea untuk update blog.hehehe.

Hari ni nak bercerita pasal Mr.Teddy saya [ Tolong jangan bosan coz saya asyik cerita pasal dia jer hehehe]. Haritu meronda-ronda dengan Mr. Teddy, pastu dia pon buka cerita pasal kegilaan dia yang satu iaitu gila dekat cerita perang. hehehe.

Mr.teddy suka layan documentary pasal perang n channel favorite die kat Astro adalah History Channel dan juga Discovery Channel Sangat kontra ok dengan saya. Dah cerita-cerita tu pastu dia pon buka lagi cerita, dia tanya kat saya tau tak asal usul perkataan OK. Pastu die story mory la asal usul perkataan OK siap dengan fakta sekali [ Tak boleh nak cita balik, coz saya tak ingat sangat. ]. Pastu ada lagi la a few words yang dia cerita pasal asal usul kewujudannya.

Saya pon tanya mana dia tau asal usul perkataan-perkataan tu sumer. Rupa-rupanya die menggunakan Google sebaik mungkin. Siap promote-promote lagi. Dia memang gila Google. Kalau orang lain gila FB, Twitter ker Mr.Teddy saya ni gila Google ok.hahaha.

Tak pernah terfikir pun nak guna Google untuk cari asal usul perkataan. Tapi bila dengan Mr.Teddy cerita cam best jer kan. Tapi saya ada satu masalah, memang boleh baca tapi bab nak mengingat fakta tu memang fail untuk pengetahuan semua, saya tak suka sejarah . So, biar jer la Mr.Teddy yang meng'Google' then story kt saya. hehehe. Teruk betul budak ni. Tolong jangan contohi. Ye la zaman sekolah dulu pon saya memang gagal bab mengingat fakta-fakta ni. Saya suka kira-kira so, sesuai la dengan kerja sekarang.hehehe



1 comment:

  1. Mmg susah nak perah idea utk blog..kadang2 sampai tertidor memikir..hehe..Nice..My funny special for u..don’t forget to laugh ya Check Here

    ReplyDelete

Terima kasih atas komen anda=) Next time singgah la lagi k...::Puan Ungu::

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...