Sunday, January 3, 2010

BBQ

Assalamualaikum w.b.t...Beberapa hari lepas, terima sms daripada kakak saya[Uda].Tanyer samada nak join @ tak BBQ yang akan diadakan hujung minggu nih.Join Venture bersama jiran-jiran.. Wah [mood teruja], cam best nih. Lamer dah rasernyer x berBBQ. Yang kat Pangkor harituh dah siap2 bakar. So, saya dengan bersemangatnyer reply message Uda:"aien join BBQ"

Hari yang dinantikan pun tiba. Yeah...BBQ tyme. Family saya jadi tuan rumah untuk tahun ni. Menu yang disediakan:

1. Ayam [Recipe from K.Kiah (my neighbour)]
2.Daging [Recipe from Ancik (my bro)]
3. Ikan
4.Kerang
5.Sosej
6.Jagung
7.Bihun
8. Chocolate Chip Walnut [Secret Recipe]
9. Air Hijau [Secret recipe k.Cik(my sister)]

Enjoy tengok anak-anak jiran saya makan. Happy jer diorang. Bukan setakat budak-budak je happy, mak-mak budak pun happy gak. Bekerjasama, berkongsi modal dan tenaga untuk menjayakan acara BBQ yang julung-julung kali diadakan ni. Dengar cerita, macam akan dijadikan acara tahunan. Memang havoc dan happening masing-masing. Bukan senang masing-masing nak luangkan masa bersama macam nih. So, idea untuk jadikan acara BBQ nih sebagai acara tahunan memang disokong 100%. Maybe, boleh tambah bilangan keluarga yang nak join. Pasti lebih meriah.

1 comment:

  1. yerla terlupa la plak pasal BBQ nie..
    mner gambo2 nya...uwaaaa ku x de snap d pic langsung...:(

    ReplyDelete

Terima kasih atas komen anda=) Next time singgah la lagi k...::Puan Ungu::

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...