Thursday, December 31, 2009

Selamat Datang 2010, Selamat tinggal 2009


Assalamualaikum w.b.t....hari nih last day of 2009....kejap jer masa berlalu...pejam celik pejam celik dah nak datang 2010...so, Selamat tinggal 2009...Selamat datang 2010....moga 2010 lebih baik daripada 2009...moga apa yang dirancang akan jadi kenyataan...InsyaALLAH....

2009....tahun yang banyak kenangan....suka,manis,pahit,duka sumer ader....rasernyer byk yang manis2 la kot...2009 tahun yang ceria, yang best n happy bagi sayer...coz banyak bender best yang terjadi in this year....alhamdulillah...kehidupan bertambah ceria di sisi keluarga tersayang + orang tercinta [mr.teddy]....kerjaya bertambah baik dengan pengetahuan n pengalaman yang dikutip sepanjang 2009...Jadikan kenangan manis n gembira sepanjang 2009 sebagai pendorong untuk jadikan 2010 lebih manis n gembira....Jadikan kenangan pahit n duka sepanjang 2009 sebagai satu panduan n tauladan untuk jadikan 2010 lebih terbaik....

2010...Banyak yang dirancang untuk 2010 nih...hope sumer yang dirancang going smoothly....hope 2010 lebih baik daripada 2009...perlu berusaha lebih untuk capai apa yang belum tercapai dalam 2009....perlu kuatkan azam jadikan aper yang dirancang dalam 2010 jadi kenyataan...InsyaALLAH....

Saturday, December 26, 2009

~updating~

Assalamualaikum w.b.t...dah lamer xdapat mengupdate blog kesayangan nih...kesibukan yang melanda...huhuhu...13hb-16hb lepas ke Kedah selama 4 hari...berbengkel CPM di Jitra...sempat ler spend tyme dengan mr.teddy...kebetulan dah dekat...sempat gak ler di'pow' oleh cik kak Wahidah...Cik Kak nih memang bijak menge'pow' orang...n sib bek la dier dapat kakak yang pemurah hati nih...hehehehe...(^o^)

Balik dari Kedah...kejer 1hari jer (hari Khamis), hari Jumaat saya sambung berjalan ke Pangkor...kali nih Holiday bersama my LOVEly family...yeah...lamernyer xspend tyme g holiday jauh2 camnih....aktiviti:Sambutan birthday Uteh's family, BBQ, tukar2 hadiah, mandi laut...Tyme tukar2 hadiah saya dapat hadiah lampu tido...malam tuh gak ader wat cabutan nombor untuk satu hadiah misteri...saya dapat...hehehe...Periuk Nasi...satu persediaan tuh...hahaha....Holiday kali nih memang enjoy...Seronok tgk aksi anak2 buah yang masing2 excited tengok laut...termasuk si kecil Farzana n Irfan....

Last week pula, saya bz di office...bz mengemas office untuk pindah...Cawangan saya berpindah ke office baru...Dekat dengan LRT Titiwangsa...pasnih makin active ler saya melayan teater...hahaha...dah dekat dengan IB...Sambil2 bz mengemas office, kena settle gak kejer2 office...terutama payment yang datang bertimpa2...hohoho...agak tension ler gak...mana nak berkemas...mana nak settle kejer officenyer....bender yang x urgent, saya terus pack masuk kotak...xlarat dah raser nak tengok....hehehe...hope boss x marah...k boss....Unit saya dapat turn pindah 27hb...sib bek bukan hari nih...kalau x miss lak nak g wedding Radi n Net....So. hari nih saya g wedding Radi n Net di Dewan Institut Integriti Malaysia, Jalan Duta dengan mr.Teddy...thanx dy sanggup balik all the way from Kedah....hehehe...(^o^)


Saturday, December 12, 2009

GiRLs DaY oUt~tUn kUdU's

Assalamualaikum w.b.t...semalam hari yang menggembirakan coz saya hangin' out bersama rakan2 tyme matrix...tapi saya terlambat join even saya lah yang mastermind sebenarnyer...huhuhu...plan asal bermula after office hour...tapi memandangkan Selangor holiday on friday tuh so tukar plan...masa diawalkan...saya ingat nak cabut jer...buat jenayah sket2...hehehe....tapi malangnyer misi gagal...kena outstation ke Kedah on Sunday-Wed...kijer kena settle b4 off to Kedah...nnt panik lak org kt Office kalau kejer x settle....huhuhu...saya gerak dari office agak lambat...thanx la kepada kengkawan [Chica, Fiza, Mama, Shasha, Nadd n Feyr] yang sanggup tunggu saya...sayang korang sumer...


Event nih special dedicates untuk My best fwen:Nurul Hafizah Ruzman a.k.a Fiza...yang bakal menamatkan zaman daranyer dengan Encik Amri...so, before bergelar Puan, kitorang pun plan tuk spend masa sama2...Lama dah x lepak reramai n jumper dorang...biler dah jumper macam2 citer kuar...mengimbau sejarah silam n update status masing2...hahaha...Mula2 melepak kat McD...juz chit chat...gossip2...tapi byk part yang saya miss coz saya terlambat join...huhuhu....then kitorang sambung lepak kat Restoran SS2 Murni...saya suggestkan tempat makan nih coz saya raser kedai nih sgt happening n plg favorite Manggo Special[ala2 ice blended ada isi laici, tembikai n nata d coco pastuh letak dlm jar] n Roti Ayam...perghh memang lazat...yang lagi best sebab kedai nih open table kat kaki 5 kedai2 yang dah tutup...so sepanjang shoplot ader meja...hehehe...n sgt ramai occay...

Part paling xsuker nak balik...huhuhu...raser x puas jer lepak dengan dorang...saya mo lagih...kami say bubye kat sini....Fiza plan nak tido umah sewa sayer...kitorang antar Chica kat Kajang dulu then baru balik umah sewa sayer...otw nak balik umah Fiza ajak singgah Downtown...kitorang jenjalan jerk...=)

Aktiviti saya n Fiza bersambung sampai lunch hari nih...kitorang lunch kat Medan Makan Velodrome Cheras...Ayam kampung with tempoyak...pergh...hehehe....Pas makan kitorang pun menuju ke destinasi masing2...Fiza ke Seremban, saya ke Klang....

Gathering kali nih memang best n happening...masing2 dah lain...banyak citer yang kitorang share...korang memang best...n next tyme kiter organize lagi our Girls Day Out...=p

Wednesday, December 9, 2009

Terlupa Untuk Kebaikan

Assalamualaikum w.b.t...

Adoyai...hari nih saya terlupa membawa sesuatu yang agak penting ke office...Skang ni ke mana sahaja saya pergi saya mesti bawa:Purse yang berisi duit [klu xder duit xguna gak...hehehe], hp[of course], camera, mp3 player & modem broadband...hari nih saya telah keterlupaan membawa modem broadband sayer...camner nak facebooking nih...huhuhu...gara2 tukar hand bag, saya tertinggal modem...

Tapi bila dah tertinggal modem mungkin boleh membuatkan saya fokus untuk membuat kerja...hehehe(^o^)ye ker...ye r...bila dah xder modem, saya x boleh ber'FB'....biler saya xboleh ber'FB', boleh la saya focus wat kijer yang berlambak2 nih...hehehe...so, terlupa untuk kebaikan saya sendiri...

Ok dah masa back to track...masa membuat kijer...chowz...

Tuesday, December 8, 2009

Explain...Senyap diri...

Assalamualaikum w.b.t...semalam seorang kawan telah menyedarkan saya tentang satu perkara dan membuatkan saya berfikir panjang...

Isunyer samada kita perlu explain kpd orang lain atau hanya senyapkan diri apabila ader orang yang MUNGKIN dah salah sangka pada kita....Kalau kita senyap, kita akan biarkan jer apa yang orang lain pk pasal kita even bender tuh salah....Orang xtahu cerita sebenar...MUNGKIN dorang boleh buat assumption sendiri berdasarkan logik dorang...aper yang dorang raser betul...n jarang dorang nak dapatkan confirmation dpd tuan punyer badan...Selamanya dorang akan kekal dengan Penaakulan yang salah tuh....Nama tuan punyer badan juga yang akan busuk...Tapi MUNGKIN ader juga orang yang biler dengar bender yang x betul tuh akan bertanya kepada tuan punyer badan untuk confirmation...biler ader yang bertanya tuh, tuan punyer badan boleylah cerita kedudukan sebenar cerita....cmner dengan yang x bertanyer tuh....perlu ker tuan punyer badan explain kepada sumer orang yang telah tersalah sangka tuh?!

Selama ini saya rasa biarlah ape orang lain nak pk asalkan tuan punyer badan tau ceriter sebenar...selagi kiter raser aper yang kiter buat tuh betul...x kacau orang...x susahkan orang so, go on jer la...biler kawan saya cakap semalam pasal nama yang akan busuk membuatkan saya berfikir semula...betul gak eh...so, lagi sekali soalan saya perlu ker tuan punyer badan explain kepada sumer orang yang telah tersalah sangka tuh?!

Jawapan saya...biar saya simpan sendiri...hehehe(^o^)...jawapan anda bagaimana?mungkin setiap orang mempunyai persepsi yang berbeza tentang hal nih...ada yang risau nama busuk...ada yang pk lantaklah....yang penting apa jua yang kita pk n rase betul kita redah jerk...hehehe kita x boleh nak puaskan hati sumer orang...



NATRAH @ IB



~Istana BuDaya Tersergam Indah~

Assalamualaikum w.b.t....semalam saya pergi melayan Natrah di Istana Budaya bersama rakan2....Mahir[Cik Tukang beli tiket], Inas, Fana, Azma, Shumi [kwn Mahir], Amy, Hafifi, Ellia n Aishah...

Teater nih overall best....thumbs up la...even citer agak berat tapi memang x bosan langsung...well saya kan pencinta teater...maner leh bosan...hehehe....cuma part2 awal tuh la...ke'confuse'an sket tyme Natrah pada akhir usia(Sofea Jane) bermonolog mengenai getir rasa yang dialaminya....coz x boley membayangkan siapa 'mereka', 'dia' yang dimaksudkan dalam monolog tuh....then biler dah masuk cerita barulah paham....

My favorite scene tyme monolog Natrah (Maya Karin), Che Aminah (Umie) dan Adeline (Samantha Schubert) yang meluahkan segala yang tependam dlm hati dorang...Paduan 3 orang nih bermonolog memang best...Teater nih gak berjaya membuatkan saya meremang bulu roma tyme rusuhan untuk mempertahankan Natrah dari dipaksa balik ke Belanda...Pergh...Tyme laungan Takbir tuh...Ader gak incident yang x disengajakankan biler Maya Karin terjatuh melutut dan dicover bek punyer oleh beliau....hehehe

~Bender paling penting...xder xleh masuk~

~Natrah ketika 13 tahun~

~Barisan Pelakon~

Balik dari melayan Natrah, perut dah berkeroncong menyanyi lagu riang...singgah makan di Restoran Rosdet, Kg. Baru....Tom Yam yang dipesan Inas memang marvellous...pergh...Tapi xingat dah jalan nak g...huhuhu...kalau x leh ajak mr.teddy...misi memburu tom yam...hahaha

Sunday, December 6, 2009

Lumrah Seorang Quantity Surveyor

Assalamualaikum w.b.t...semalam tyme tengah check2 email terbaca la email nih...send by my fren yang juga seorang QS...biler baca...nak tergelak pon ader...tapi tuh la hakikatnyer...aper nak dikata...pastuh teringat pasal previous entry (Kejer oh Kejer) saya kat sini berkenaan hal yang sama...betul r rupernyer...memang x boleh dipisahkan QS dan tahi najis nih...hehehe...












So, kesimpulannyer biler buat kejer tuh kena la transparent, akauntabiliti and so on...Biler kat early stage tuh dah ader bau2 better ambil langkah pencegahan sebelum merebak...Maksudnyer biler ader problem yang timbul even sehalus kuman kena lah cepat2 solve kan coz in construction even bender tuh problems yang kecil pada asalnyer biler dah besar akan effect the whole projects...

~Mr.Teddy yang Berbalut Kepala~


Assalamualaikum w.b.t...hari nih saya nak story pasal mr.teddy saya yang tengah sakit kepala...Ejoy...Ejoy...nak tergelak pun ader...semalam tyme tgk dier through webcam...Ingat kan sikit jer...Rupenyer siap kena berbalut kepala...adoyai...

Kisahnyer dari last week lagi dier gtau sayer tyme jumper tuh yang dier ader bisol kat kepala...saya pon membebel la suh pergi klinik...tapi dier x pergi2 gak...at last hari khamis dier gi klinik...yang paling bestnyer dier call saya gtau yang dier kt klinik...kena operate...saye dengar terus terkejut...bisol pon kena operate ker...ruper2nyer minor operation...tapi still operate kan...huhuhu...sian kat Ejoy...n dier gtau lubang bisol 2 agk dalam n kain yang kena sumbat dalam lubang tuh agak panjang...occay...sayer dengar dah ngilu...2 belom tengok lagih....hehehe...Terbayang tyme ayah kena tebuk kat belakang sebab paru2 berair dulu...yang tuh lagi dalam lubang dier...hohoho...Pastuh dier cakap yang kepala dier kena balut keliling kepala...nak cakap pon susah coz kepala berbalot sampai ke dagu...cuba membayangkan keadaan dier...sounds serious....Sian la kat mr.teddy nih tau...pas satu2...Wat sayer risau jerk...

Then semalam saya ber'webcam' dengan dier barulah dpt tgk keadaan dier yang berbalut kepala tuh...Saya xtahan nak gelak...Tapi kesian pon ader...Isk...isk...Dy,plz take care of urself k...ingat aper yang my mom pesan...no telur...no seafood (sib bek u mmg x minat seafood)...k...kalau nak bek cepat...Get well soon dear....


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...