Sunday, November 29, 2009

mAjLis pErTunAngAn TasHa

Assalamualaikum w.b.t...yeah arinih ngedate dengan mr.teddy saya...hehehe...selepas 25 hari xjumper (ikut pengiraan Ejoy la)....hahaha....Best sgt...Ejoy x pernah luper nak belikan sayer aper2 tau...kali nih dier bagi barang2 yang sangat sweet....buat sayer terharu jer tau...huhuhu...Thanx dy...really lovin' it...u tau jer aper yg i suker kan....hehehe

~Special gift from Ejoy~

Kitorang g Majlis pertunangan kawan Ejoy kat Serendah....Tasha n Ali...Dua2 pun best fwen Ejoy...congratez for both of u....Tyme kitorang sampai, Ali dah nak balik...so xsempat ler nak pose dgn couple nih...ader pict tapi xder dlm my camera...dlm camera photographer dorang...so, kena tunggu dorang upload pict dulu.....hehehe

~Sweet Couple~

Tasha serba pink n nampak len sangat coz selalu tgk dier cam sempoi2 jer tapi arinih sangat vogue occay...hahaha...Menu ari nih pun agak best :Ayam goreng berempah, Pisang masak lemak, Masak tempoyak udang, air sirap n kueh2. Boleh tahan banyak ler makan...

Tyme nak balik 2 sempat ler pose dengan Tasha...Bak kater Tasha ambil berkat...hahaha....Anyway congratez tuk korang berdua....Yang sorang lagih dalam pict nih kawan dorang gak...Megat...

~Proses mengambil aura~hahaha

Tuesday, November 24, 2009

Deck's BiG dAy

Assalamualaikum w.b.t....Cuti sekolah dah bermula....budak2 mesti suker kan...hehehe...biler dah cuti2 sekolah mulalah musim orang menamatkan zaman bujang...Schedule bulan 11 n 12 penuh dengan majlis kenduri kawen kengkawan...22hb lepas jerk ader 2 wedding....Mas (x-rumate) kat johor...n Deck (officemate) kat KL....Sayer decide pergi wedding Deck...To Mas...so sorry xdapat attend wedding ko...anyway...congratez....

Saya pergi wedding Wardati a.k.a Deck, kawan baik saya di office yang bertempat di Dewan Tan Sri Mahfoz, Jalan Sultan Salahuddin. Deck menamatkan zaman bujangnyer dengan Cikgu Apis...congratez Deck n Apis...Semoga berkekalan ke akhir hayat...AAMIIIIIN...

Korang berdua memang couple yang sama cantik n sama padan....Majlis yang bertemakan merah putih memang grand...Deck pakai baju serba putih...memang cantik...paling sayer suker pelamin dorang yang dihiasi fresh flower...so exclusive....Lauk pun sedap2 belaka...

~pELAMIN tERSERGAM INDAH~

~PASANGAN YANG SAMA CANTIK SAMA PADAN~

Tengok wedding orang x sabar nak tunggu turn sendiri pulak....hahaha...ewah gatalnyer....kihkihkih....Yang tuh kena tanyer mr. teddy bear biler lak our turn...hahaha....

Monday, November 16, 2009

Hanya Ingin Kau Tahu

Aku hanya ingin kau tahu
Besarnya cintaku
Tingginya khayalku bersamamu

Tuk lalui waktu yang tersisa kini
Di setiap hariku

Di sisa akhir nafas hidupku

Saturday, November 14, 2009

Hari Jumaat yang Sedih...

Assalamulaikum w.b.t...semalam hari Jumaat yang sedih buat saya...kenapa?sebab kereta kawan saya (deck) kena pecah n bag saya kena curi...huhuhu....alhamdulillah xder barang berharga yang hilang kecuali charger lap top saya...dah survey harga charger laptop...yang original RM200...adoyai...mahal rupernyer...kena tunggu gaji ler jawabnyer...huhuhu

Kisahnyer, kitorang ber3(saya, K.Zam n Deck) teringin ler nak makan Ikan Bakar kat area Istana (Jalan Bellamy)...dah lamer rasenyer x makan dekat situ since K.Zam start cuti bersalin...so,semalam awl2 pagi lagi dah plan nak makan Ikan Bakar...dalam pukul 12.15 tuh kitorang pun cabut la dari office ke Jalan Bellamy....Kebetulan saya plan nak balik umah terus dari office so, saya pun siap2 bawak bag n tinggal dlm keter deck...Tyme dalam keter siap borak2 pasal bag saya...K.zam tanyer baper ringgit la...Biler dah sampai kat situh sayer pun turunkan bag dari atas seat ke bawah...konon2 cam nak sorok sket ler...biaser saya mesti letak bag kat dalam bonet tapi x tau ler smalam...dah nak jadi kan...kebiasaan pun dah x jadi kebiasaan...

Semalam kitorang makan agak lamer jugak...sebab tunggu ikan cencaru siap dibakar...saya siap cakap xper tunggu lamer, banyak masa lagi...huhuhu...biler dah abis makan tyme tuh tengah sembahyang Jumaat...sebab ader masjid kat area situh...kitorang siap borak2 lagih ni kalau pakai kasut2 lawa2 g masjid confirm balik berkaki ayam...sebab kitorang tengok most kat masjid tuh sumer selipar2 jamban n terompah jerk...hehehe...balik ke kereta dengan happynyer sebab perut dah kenyang n dapat makan pulak ikan bakar....sempat gelak2...

Biler sampai kereta, tengok cermin yang belakang seat driver tuh dah rompong...K.zam ingat deck x tutup tingkap...Rupernyer dah kena pecah la...huhuhu...Saya blur lagi tyme tuh... a few minutes later baru teringat bag saya...mmm...memang dah selamat...bag saya yang hanya berisi baju tuh dah menarik perhatian pencuri tuh nak pecahkan tingkap keter...rasa bersalah pula kat deck...huhuhu...kitorang pun bersihkan kaca ala kadar...lapik seat dengan paper sebab tyme tuh memang kaca dah berterabur la....penuh seat...n kat bawah2 tuh...

Sampai office, ambil2 barang nak follow deck g workshop repair cermin..Deck call Honda Centre, xboleh pulak nak buat hari tuh sebab stock cermin xder...kena tunggu Isnin...Kitorang g Car Wash antar vacuum kaca yang berterabur tuh...

Mesti pencuri tuh marah sebab penat2 jerk pecah kan cermin keter...dapat juz baju jerk...tapi agak ralat gak coz bag hilang...baru plan nak bagi bag tuh kat Ejoy sebab saya dah beli bag Deuter baru...huhuhu...xder rezqi Ejoy...Ralat gak hilang charger...lagi2 biler tau harga RM 200...adoyai...melayang ler duit,....huhuhu...ralat gak coz cermin keter Deck kena pecah...xper Deck aku tolong ko k nnti...alhamdulillah hp deck yang dier selit kat tepi pintu driver x hilang...so, penaakulan saya di sini:si pencuri telah menggunakan sejenis alat pengesan barang elektronik...(saya memang pernah dengar pasal alat nih, tapi xpernah tengok n xtau cmner dier berfungsi)...kan ader hp n charger lap top dalam keter, of course la alat tuh dapat kesan any barang elektronik yang ader...dier jengah dalam keter nampak pulak bag Pierre Cardin (berisi baju sahaja) yang ala-ala bag lap top...terus rembat je r...huhuhu...mesti dier ingat bag tuh berisi lap top padahal isi baju je r weyh...hohoho....

Moral of the story...jangan la lalai letak bag dalam keter even dah sorok kat bawah seat ker...letak dalam bonet...kalau ader barang elektronik tuh better bawak je r bag tuh...Padahal before this Ejoy slalu pesan kat saya jangan tinggal bag dalam kereta...Kalau dengan dier pun even tuh bag baju jer dier mesti akan letak dalam bonet...saya la yang careless...huhuhu



~cERMIN KETER SELEPAS ROMPONG...~

Sunday, November 8, 2009

Trip to Taman Negara

Assalamualaikum...baru balik dari TAMAN NEGARA PAHANG...aktiviti bersama-sama rakan-rakan TIKL...ramai gak yang join dalam 44 orang n konvoi 13 kereta...congratez kepada cik organizer:Mahir n Inas coz berjaya organize this event dgn jayanya...chewah...korang memang best...rasenyer sumer yang pergi enjoy n have fun with this trip...hehehe(^o^)

DAY 1:07 Nov 2009

Mahir pick up saya di rumah sewa n meneruskan perjalanan ke tempat berkumpul, TOL Gombak...kitorang antara orang2 yang terawal sampai...tunggu semua kereta sampai then konvoi bersama-sama...setiap kereta dibekalkan dengan ribbon(Sponsored by Amy)...so, senang ler nak cam kereta yang nak difollow...hehehe...berhenti breakfast di R & R Genting Sempah...then teruskan perjalanan...biler dah kat highway masing2 dah hilang...hehehe...tempat berkumpul seterusnya Masjid kat area Jerantut(xingat namer masjid 2)...meneruskan konvoi ke destinasi yang dituju...dari Masjid tuh ker Taman Negara boleh tahan ler jauhnyer n jalan kampung so phm2 je r...what a long journey...huhuhu...coverage @ certain tempat pun xder...mengelabah gak r nak call person in charge kat Taman Negara tuh tuk tanyer direction....
At last sampai gak ke chalet yang akan kitorang duduk...betul2 dekat dgn Sungai Tembeling...Isi perut yang berkeroncong dulu setelah meredah long journey before start our 1st activity...

1st activity:Gua Telinga

Before sampai ke Gua Telinga nih kena trekking sejauh lebih kurang 1km...jauh gak tuh...sampai ke gua dah mengah abis...hehehe...tyme nak start masuk Gua hujan mula turun...boleh thn ler adventure dlm gua nih...coz kena memanjat, meredah air...ader satu tempat sampai kena cam merangkak sket sebab memang kecil abis r lubang tuh...bau pun leh tahan...bau tahi kelawar...hehehe...view dalam gua memang best...dapat tgk kelawar in person...chewah...perjalanan balik lebey adventure dari tyme pergi coz baru pas hujan...so,phm2 je r keadaan tanah tyme tuh...tapi kasut dah memang cam belasah so, redahkan je r...hehehe

~Muka cam takut tapi sebenarnyer terkezut flash~hahaha

~Kelawar2 yang mendiami Gua Telinga~

2nd activity:Jungle Night walk

Activity nih pun kena meredah hutan gak...tapi yang nih ok sket coz kiter jalan di atas platform yang disediakan...boleh thn gak jauh...tyme nih leh tgk2 macam2 jenis serangga n pokok2 yang x pernah tgk pun before this...pastuh sampai kat satu pondok yang dipanggil Bumbun Tahan...dari atas Bunbum Tahan nih boleh tengok binatang...bak kater abg tourist guide binatang lebih aktif pada waktu malam...tapi kitorang juz berpeluang tengok rusa...(nampak kilauan mata sang rusa)...abg tuh cakap maybe before nih ader group yang dh datang tgk so, binatang2 pun menyorokkan diri ditambah pulak dengan volume sore masing2...hehehe....

~Before start nite walk kiter pose dulu~yeah...

Day 2: 08 Nov 2009

3rd activity: Canopy walk

Yang nih memang best giler...before sampai ker 1st platform canopy walk kena meredah hutan gak di atas platform yang disediakan...2xder hal la kan...tapi yang paling x tahannyer jalan dier kena mendaki tangga...kaki dah sampai menggigil2 nak melangkah...tapi kuatkan gak ler...nak sampai ke canopy walk tuh...biler dah sampai rehat2 dulu sebelum mula naik canopy walk...saya nih leh dikatakan agak gayat ler gak kan...tapi alhamdulillah berjaya meredah canopy walk sejauh 280 m nih...walaupun jalan slow tapi sampai gak...mula2 tyme nak start langkah memang cuak abis, tapi biler dah lamer sket atas canopy walk tuh dah steady sket...sempat ler pose2 atas canopy walk...hehehe....


~Pose @ canopy walk~

4th activity:Rapid shooting

Tyme nak start activity nih abg tourist guide nih dah inform activity nih akan basah sket(dlm hati abis r lencun nih, dh r pakai jeans)...n orang yang duk belakang sekali paling berisiko untuk lencun...so, saya n partner(Mahir) pilih duk kat tengah2....activity nyer kitorang duk dalam boat, pastuh mr.boatman akan bawak cam laju n extreme sket....air agak naik so, dorang pun xleh la nak extreme sgt...pastuh singgah kat satu tempat yang dipanggil Nusa Camp...kat sini dibenarkan mandi sungai...disebabkan saya pakai jeans so, xdpt ler nak berendam...hohoho...tyme balik dah terlupa pesanan abg tadi yang duk belakang paling berisiko untuk basah...kitorang pun duduk ler balakang sekali...dah sekerat jalan...mahir bersuara :"xder la basah sangat duduk belakang"....lepas abis mahir cakap jerk kitorang terus tertelan air sungai tembeling yang macam teh susu tuh okay...hahaha...abis lencun kitorang...abis jeans saya...adoyai raser nak marh mr.boatman pun ader kan...hehehe...tapi nak wat camno dah tugas dier...hehehe...terima je r...

~Pose before kelencunan~

Masa untuk balik....setelah dua hari spend tyme kat Taman Negara dengan kengkawan TIKL n kawan 2 baru...memang best...even xdapat kenal sumer orang....tapi activity nih memang enjoy n dapat mereleasekan sket tension kerja...hehehe....congratez kepada cik organizer:Inas n mahir...credit untuk korang r coz berjaya menganjurkan this event...so plan for the next trip...kiter serang Pulau pulak...hehehe

~Our cik organizer:Inas n mahir~

Balik umah saya rehat sepuas-puasnyer....dah memang apply cuti rehat hari isnin...hari selasa saya mc pulak....balik office rabu kejer berlambak...padan muka saper suh cuti lamer2...hahaha(^o^)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...