Wednesday, August 26, 2009

Hari isnin yang macam2

Assalamualaikum w.b.t...alhamdulillah dah lima hari kita berpuasa...dalam minggu nih banyak tul bender jadi...isnin report duty kat kementerian...tiba2 dapat tau kena posting tempat lain...huhuhu....cawangan sekarang dah penuh...post lama dah tak dibenarkan oleh kementerian...sedeynyer =( banyak bender lagi nak belajar kat tempat sekarang...banyak lagi pengetahuan n pengalaman yang nak dikutip...terus hilang mood nak kejer...hari isnin jadi hari yang kelam kabut...huhuhu...tapi aper pun b4 report duty tempat baru kena la settlekan kerja2 dulu...kejer cam beser...still attend meeting...still prepare report..tunggu sampai dapat pink form(surat penempatan) baru...chaiyo...chaiyo...

Petang isnin juga terima sms dari my sister (k.cik), ayah admitted to ward 8B coz of diabetic...tinggi sangat kencing manisnya...ayah mana pantang makan...pantang jumper ader r...ayah...ayah...hope x lama2 dalam ward...risau kalau sejarah berulang kena raya dalam ward...kami sekeluarga pernah bermaafan, bergambar di hospital kerana tahun tuh ayah masuk ward...harap2 tidak lagi tahun nih...aamiiiiiin....

my big family

quotes from uda's blog (my sister)...credit to uda...i love my family too...our big family...

"errrrmmm nk ku citer kn kisah adik beradik ku...kami trgolong dlm adik beradik yg ramai...kesemuanyer 10 org...(1 org mk simpan)..10 fakta yg amat menarik bg adik beradik ku..

1. 5 org adik beradik lelaki...5 org adik beradik pompuan...
2. 5 org lahir d melaka...5 org lahir d klg...
3. 4 org lelaki lahir d melaka...1 org d klg...
4. 4 orang pompuan lahir d klg...1 org d melaka..
5. 5 dh kawin...5 lom kawin...
6. 2 pompuan dh kawin...3 pompuan lom kawin...
7. 3 lelaki dh kawin...2 lelaki lom kawin...
8. 5 org pkai spek...5 org x pkai spek...
9. 3 org pompuan pkai spek...2 org pompuan x pakai
10.2 org lelaki pkai spek...3 lelaki x pkai




trasa unik nyer adik beradik ku...pembahagian antara kelahiran, perkahwinan & pemakaian spek mata ckup seimbang..ingin ku ucapan kn millions of thanx to my dad & mom...w/out them...all of us not in this world..uhukss...alhamdulillah mk & ayah mendidik kami dgn disiplin...memberi kami penuh kasih syg...mengajar kami erti persaudaraan...yg muda WAJIB hormat yg tua...air d cincang x kan putus...ianyer mngeratkn lg hubungan kami adik beradik...FULL OF LAUGHTERS biler berjumpe...i looooveee my family...;)"


Sunday, August 16, 2009

LEGO...AMAZING...

Assalamualaikum...sambil membuat aktiviti transfer gambar ke lap top terjumpa gambar2 nih...dah agak lama...tapi terasa nak letak kat page nih...betapa creative nya si 'tukang buat'...so detail n amat mengkagumkan...plz enjoy it...

Gambar2 ni ditangkap pada 5 June 2009 di KLCC. Pada hari tersebut kami di office tinggal x ramai...hanya ada saya, wong dan k.zam...hari tuh hari jumaat...selalu biler waktu lunch hari jumaat kami akan lunch di tempat yang agak jauh sebab masa agak panjang...oleh kerana kebuntuan idea dan keboringan makan di tempat yang sama, membuat keputusan untuk lunch di KLCC...kebetulan ada exhibition LEGO...saya pula pantang tengok benda2 best macam nih...maner boley miss this moment...



KLCC, MALAYSIA


TAJ MAHAL, INDIA

MACHU PICCHU, PERU

Chichén Itzá, MEXICO

PETRA, JORDAN



COLOSSEUM, ROME

Sunday, August 9, 2009

KEDAI MAKAN SENGAL

assalamualaikum w.b.t...tyme nih tengah meluruskan pinggang...tiba2 teringat case kat kedai makan tadi...KEDAI MAKAN SENGAL....as usual my bro [ancik] akan hantar saya balik ke rumah sewa setiap minggu...as usual juga my mom n my c's [k.cik] xkan ketinggalan untuk ikut menghantar saya...hehehe....

biasanya sebelum hantar saya ke rumah sewa, kami akan singgah makan di mana2...port biasa kami makan adalah di kawasan berhampiran rumah sewa saya...area bandar seri permaisuri, cheras...hari ini sama juga seperti hari-hari yang lain...kami singgah makan di kedai yang sama kami selalu singgah. Saya dan k.cik hanya makan chicken wing yang lazat [order kt tempat lain]. ancik n mak order mee goreng y x berapa nak sedap. Air pula kami order fresh orange, milo 'o' suam, manggo suam 2, air suam...

Setelah tunggu beberapa minit, makanan yang dipesan pun sampai...tapi yang peliknya air kami x sampai2...saya dan k.cik dah 2-3 kali usha kerek kat waiter & kaunter air...tapi xder tindakan ape pun...yang ader hanya manggo @ orange dlm blender yang x bergerak...(xtau r kitorg punyer @ meja lain)...ancik & mak usai makan pun air masih x sampai2...so...ape yang kami buat:

>K.cik:Bang, kira....
(datang seorang kakak waiter)
>K.cik:kira kak...
>Akak waiter:....air meja 16 cancel...(sambil menjerit)...RM 6.00 (2 pinggan mee)

K.cik menghulurkan duit, kami pun mengangkat punggung.

Apa yang dikesalkan di dalam situasi ini, akak waiter 2 x minta maaf pun sebab lambat...masalahnyer air suam pun x kan x boleh nak hantar.musykil2...xkan nak tunggu air masak kot...Kami membuat keputusan untuk banned kedai tersebut...

At last kami singgah ke 7 E untuk membeli air bagi membasahkan tekak...

My eXpeRImENtAL


Assalamualaikum w.b.t. Inilah hasil pict edit @ http://www.picnik.com/. Biasanya guna photoshop untuk edit picture.Uda n Wahidah suggest edit pict guna this website...so try r...free n easy...boleh guna tools yang ader :auto fix,sharpen,crop,resize,exposure, red aye an so on...boleh apply macam2 effect yang kiter suka:black n white, sepia, boost, orton-ish and so on...boleh combine picts yang kita dah edit into collage yang cantik2...boleh tambah text gak...kalau nak yang meletop sket kena upgrade to premium...kena lar bayar...tapi guna yang biasa pun dah okies...

My comment:collage yang ader agak menarik...easy to use...juz pick jer collage yang kiter suker....tapi kreativiti kita akan agak terhad sket coz collage yang ader x leh nak ubah...tapi xtau r kalau leh ubah saya yang x tau...hehehe....tapi ok la coz online...tak perlu install any software...biasanya software untuk edit pict nih memang bersaiz besar....so, biler kiter guna this application boleh jimat space pc kiter...anyone yang suker buat card hand made leh la guna application nih...sure sangat membantu....
kengkawan...plz have a try...juz drop @ http://www.picnik.com/...

Saya pilih gambar fatin farzana(anak buah saya) coz saya rasa dier sangat cute...biler kiter guna model yang cute,mesti hasilnya pun cute kan...Fatin Farzana ni memang pandai posing tau...pantang tunjuk camera kat dier.automatik dier kan tersenyum...hehehe







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...