Friday, July 10, 2009

KaWaN kEr????

Kadang-kadang kiter x terfikir pun orang yang kiter anggap kawan 2 xpernah pun anggap kiter ni kawan diorang...Kadang-kadang kiter x terfikir pun orang yang kiter anggap kawan 2 akan mengata kiter di belakang....Kadang-kadang kiter x terfikir pun orang yang kiter anggap kawan 2 akan rasa 'x best' dengan aper yang kiter buat....

Kalau kawan...x akan mengata 'kawan dier yang lain'...(bukan r kiter kena memuji kawan kiter sepanjang masa...)
kalau kawan...x akan rasa jealous kat 'kawan dier yang lain'...(jealous x salah if untuk persaingan yang sehat.contoh: kawan kiter pandai, kiter jealous tgk dier pandai, kiter pun nak jadi pandai...camner nak jadi pandai kena la berusaha....yang salah n agak peliknyer if jealous kat bender2 yang ngarut2....)

Prinsip setiap org in friendship lain-lain...4 me in friendship nih yang penting kena ikhlas,respect n positif...Ikhlas n jujur in friendship...jangan jadi hipokrit...depan kawan tuh bek jer...belakang lain cerita...Respect kat kawan kiter...respect diri...respect privacy...sentiasa berfikir positif kat kawan kiter...jangan sentiasa cari kesalahan orang lain...Elakkan tuding jari kat orang lain kalau salah 2 dah memang terang lagi bersuluh salah diri sendiri...kadang2 kiter memang susah nak accept salah sendiri...tapi x luak mana pun kalau kiter mengalah and mengaku silap sendiri...

Tapi xsemestinya kiter ikhlas...respect...positif dalam friendship...orang akan buat bender yang sama dekat kiter...ape yang kiter boleh buat juz keep that principle n InsyaALLAH kiter akan lebih diberkati in friendship...kalau kiter x dapat dari kawan A, maybe akan dapat dari kawan B...maybe lebih lagi kiter akan dapat...AAMIIIIIIN....

Di kesempatan ini, saya memohon maaf dekat maner2 kawan sayer yang pernah sayer sakitkan hati samada secara langsung atau tidak langsung...sama2 lar kiter berdoa untuk kebaikan dan kebahagiaan diri memasing...as a friend, sentiasa la berdoa untuk kebahagiaan diri kawan kiter yang lain...


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...