Sunday, June 28, 2009

masa riang,masa hebat bersama keluarga...

Pada 27 June 2009 ader family gathering yang diadakan di DIN TOMYAM,Klang organize by Cik Noor Azlin (my C's) yang bermuah hati utk belanjer kami sekeluarga...alhamdulillah...semoga dilimpahkan rezqi lagi...AAMIIIIIIN....

Kami sekeluarga berkumpul di rumah emak dan berkonvoi 2 kereta menuju ke destinasi...K.cik dah pergi dulu...itam jumper trus kat saner...seronok dapat berkumpul sekali sekala bersama ahli keluarga tercinta...dah lamer xder occasion camnih...credits to k.cik....sumer ader kecuali alang sekeluarga (ader hari sukan farisha keesokan harinya) + wahidah (berada di kedah)...xper r...nnt korang tgk je r pict majlis mkn2 nih k...jgn jelez...hahaha

Menu untuk malam tu:

1. Nasi putih
2. Ikan Siakap 3 Rasa
3. Tom yam Ayam
4. Telur bungkus
5. Udang goreng tepung
6. Kailan ikan masin
7. Fresh Orange



Sambil menjamu selera, saya bertindak selaku photograher...sempat ler capture beberapa moments...yang paling hepi of course ler anak2 buah (Ayep, Ifa, Amin, Luqman) yg pantang tgk camera...pas dorang...dorang lagih...hehehe...Tidak ketinggalan si comey Muhammad Irfan yg dh pandai pose gak...hikhikhik....


Thanks to K.cik yang belanjer...next tyme blanjer lg k...special pantun utk awk k.cik:

"Terima kasih daun keladi,
Lain kali belanjer la lagi"

~TUKANG BELANJA MAKAN~(K.cIK SaYa)

Tuesday, June 23, 2009

~AnAk2 buah KesayaNganKu~


Lamernyer x mencoret kat sinih...hari nih cuti kijer...sumthing comes up kena cuti...huhuhu...tapi okies gak cuti nih leh men2 dgn irfan yg comey...windu sgt kt irfan...irfan dh pandai men...irfan dh pandai gelak...irfan dh pandai meniarap...irfan dh pandai ngorat...hehehe especially klu tgk org dh siap2 nk berjalan...hehehe...irfan...irfan...geramnyer cik inz kt irfan tau...

MUHAMMAD IRFAN

Last week alang balik umah...layan si manja faiz farhat yang keletah...geram tul...syok dengar faiz story pasal dier punyer 'bobot'(robot) transformers, selipar spiderman, kes makcu dier terkunci dlm bilik...so sweet...miss dgn kemanjaan faiz...farzana pun comey gak...dh pndai gelak...

FAIZ FARHAT
FATIN FARZANA

xsabar nak tggu this weekend...ramai yg balik umah...ader family occasion...kak cik mo blanjer makan...alhamdulillah...moga dilimpahkan rezqi, so next tyme leh blnjer we all lagih...hahaha
x sabar nak jumper anak2 buah kesayangan yg keletah2 belaka...

Tuesday, June 9, 2009

"Bagaimana nak menyayangi seseorang.....!!! "


1 Sayangi dia dengan hati, bukan dengan perasaan. Jika anda meletakkan sesuatu perhubungan berdasarkan perasaan, ianya akan gagal kerana perasaan sentiasa berubah dari masa ke semasa.

2 Sayangi dia seadanya. Di dunia terdapat hampir 6 billion manusia dengan 6 billion personaliti. Dia sememangnya seorang yang istimewa dan biarkan ianya kekal begitu. Jangan sesekali terfikir untuk mengubah apa-apa tentang dia kerana sekali anda mengubah, selamanya anda akan terus mengubah dirinya. Tentu anda masih ingat, anda terpikat padanya kerana dia adalah dia. Maka, tiada alasan untuk anda mengubah dia untuk menjadi seseorang yang lain.

3 Sayangi dia sepenuh hati. Sesungguhnya dia telah banyak bekorban untuk anda. Dengan kelebihan yang ada padanya, dia berpeluang untuk menjalin hubungan dengan seseorang yang lebih sempurna tapi demi cinta, dia telah memilih diri anda. Maka, jangan sesekali cuba untuk mempermain-mainkan keluhuran cintanya.

4 Hormati pendirian dan keputusan dia. Jangan anda merayu dan jangan mencipta alasan supaya dia menerima cinta anda kerana kelak, yang anda akan dapat darinya hanyalah cinta simpati dan bukannya cinta setulus hati.

5 Yakinkan diri anda akan keistimewaan dia. Dia adalah satu-satunya di dunia ini dan jangan mengharapkan kesempurnaan dari dia kerana dia telah pun cukup sempurna semenjak anda mula terpikat padanya.

6 Percaya akan dirinya. Sentiasa bersangka baik padanya jika kita juga mahukan sebegitu darinya. Pastikan anda akan sentiasa meletakkan diri anda di tempatnya sebelum melakukan apa-apa. Jika anda sendiri tidak dapat menerimanya, apatah lagi dia.

7 Jangan berjanji menyayangi dia untuk selama-lamanya kerana selama-lamanya bagi anda mungkin akan berakhir keesokkan harinya, tapi berjanjilah untuk menyayangi dirinya seolah-olah setiap hari itu adalah hari yang terakhir untuk anda berdua.

8 BERCINTA dengannya adalah seperti memberi hati anda kepadanya untuk dilukai tapi kepercayaan itu penting. Percayalah kepadanya, nescaya dia akan melindunginya sepenuh jiwa dan raga.

9 Jangan sesekali meninggalkan dia tanpa sebarang alasan. Dia bukan hanya akan setakat menangis kecewa dan kemudiannya meneruskan hidup seperti biasa, ketahuilah bahawa jiwanya akan mati secara perlahan.

10 Jangan cepat berbangga dengan diri anda, memenangi hatinya bukanlah satu kejayaan yang mutlak tetapi anugerah itu hanya layak anda perolehi setelah anda berjaya menyayanginya sehingga ke akhir hayat. Ketahuilah, dia memilih anda adalah kerana dia percaya bahawa anda adalah seorang yang jujur dan akan menepati janji. Anda telah bersusah payah dan berusaha sedaya upaya untuk memenangi cintanya, maka dengan itu haruslah juga anda berusaha untuk terus menyintai dirinya dengan apa jua keadaan sekalipun.

There are three things...

“There are three things we all should do every day. We should do this every day of our lives. Number one is laugh. You should laugh every day. Number two is think. You should spend some time in thought. And number three is, you should have your emotions moved to tears, could be happiness or joy. But think about it. If you laugh, you think, and you cry, that's a full day. That's a heck of a day. You do that seven days a week, you're going to have something special.”

Monday, June 8, 2009

tRiButE to K.Eyda,Anne & nAjAh


:: Vitamin C: Graduation (Friends Forever)

And so we talked all night about the rest of our lives
Where we're gonna be when we turn 25
I keep thinking times will never change
Keep on thinking things will always be the same
But when we leave this year we won't be coming back
No more hanging out cause we're on a different track
And if you got something that you need to say
You better say it right now cause you don't have another day
Cause we're moving on and we can't slow down
These memories are playing like a film without sound
And I keep thinking of that night in June
I didn't know much of love
But it came too soon
And there was me and you
And then we got real cool
Stay at home talking on the telephone with me
We'd get so excited, we'd get so scared
Laughing at our selves thinking life's not fair
And this is how it feels

[1] - As we go on
We remember
All the times we
Had together
And as our lives change
Come whatever
We will still be
Friends Forever

So if we get the big jobs
And we make the big money
When we look back now
Will our jokes still be funny?
Will we still remember everything we learned in school?
Still be trying to break every single rule
Will little brainy Bobby be the stockbroker man?
Can we ever find a job that won't interfere with a tan?
I keep, I keep thinking that it's not goodbye
Keep on thinking it's a time to fly
And this is how it feels

[Repeat 1]

La, la, la, la:
Yeah, yeah, yeah
La, la, la, la:
We will still be friends forever

Will we think about tomorrow like we think about now?
Can we survive it out there?
Can we make it somehow?
I guess I thought that this would never end
And suddenly it's like we're women and men
Will the past be a shadow that will follow us 'round?
Will these memories fade when I leave this town
I keep, I keep thinking that it's not goodbye
Keep on thinking it's a time to fly

[Repeat 1 (3x)]

~mAsA rIanG...mAsA hEbAt wiTh mY fAmiLy~

Last Saturday g berjalan2 bersama family...bestnyer...miss this moments...sumer balik kecuali alang...lamer dh x kuar reramai...even juz kuar g tesco...shopping...then balik umah...coz sumer x der modal nk blanjer mkn hehehe...but its still wonderful moments...abis kecoh kat nagoya tuh with my family...especially uteh[my bro] yg memang kecoh...hahaha...pening jer akak nagoya tuh nak layan we all...kihkihkih...that's my happy family...

Balik dari Tesco...lepak2 kat depan umah...borak2...gelak2...mkn burger 'oblong'[ala2 prosperity mc d] yg gedabak...share reramai...pastuh dh pukul 11.30 siap2 nak g uptown danau kota...

G uptown danau kota nmpak happening...oleh kerana ke'happening'an nyer r kitorg x dpT parking & juz window shopping through kereta jerk...hahaha...bak kater ancik [my bro] "xper...xper...kiter survey jln dulu"hehehe...bak kater k.ida[my sis in law]"mesti murah nih"...dasat tul k.ida tgk canopy jerk dh tau mhl murah...tajam tul deria...hahaha...sepanjang otw balik asyik gelak jer...that's my happy family...

Blik tuh masing2 dh lapar singgah pelita nasi kandar, bukit tinggi...along order 'air pelik' [air gula hitam+susu+air teh] yg telah dishare reramai...aku jerk x raser...susah sket nak try bender2 pelik nih...disebabkan masing2 xder modal nk open table,so share2 ler blanjer...that's my happy family...

I LOVE MY FAMILY

Wednesday, June 3, 2009

~PaTah x TuMBuH...HiLaNg x BeRgAnTi~

Last Friday hari last k.ida...huhuhu sowang lg our 'gagak hitam' members transfer...b4 this najah n anne...sempat ler nak join farewell party k.ida mastermind by wong tapi at last dier yg lambat...aper la wong...mkn pizza hut kat mid valley tyme lunch hour...jauh perjalanan...hehehe...



tyme paling sadis[sob...sob...sob] tyme salam2...peluk2 nk balik tuh...huhuhu...k.ida bg kitorang necklace[deck n me], k.zam dpt brooch...tHanX a Lot k.ida...i'm lovin' it...


[me&deck], [k.eyda&k.zam],[k.ros], [wong & fun]

yummy...

other than k.eyda...najah & anne pun dh transfer gak...last day najah & anne xdpt jumper coz g kursus...huhuhu...hilang dh kwn nak gaduh[najah]...hilang dah kwn nk blk sesamer[anne]...tp b4 dorg nyer last day,sempat ler gak tgkap gambar reramai kt port yg byk simpan kenangan...hehehe(^o^)








Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...