Sunday, August 9, 2009

My eXpeRImENtAL


Assalamualaikum w.b.t. Inilah hasil pict edit @ http://www.picnik.com/. Biasanya guna photoshop untuk edit picture.Uda n Wahidah suggest edit pict guna this website...so try r...free n easy...boleh guna tools yang ader :auto fix,sharpen,crop,resize,exposure, red aye an so on...boleh apply macam2 effect yang kiter suka:black n white, sepia, boost, orton-ish and so on...boleh combine picts yang kita dah edit into collage yang cantik2...boleh tambah text gak...kalau nak yang meletop sket kena upgrade to premium...kena lar bayar...tapi guna yang biasa pun dah okies...

My comment:collage yang ader agak menarik...easy to use...juz pick jer collage yang kiter suker....tapi kreativiti kita akan agak terhad sket coz collage yang ader x leh nak ubah...tapi xtau r kalau leh ubah saya yang x tau...hehehe....tapi ok la coz online...tak perlu install any software...biasanya software untuk edit pict nih memang bersaiz besar....so, biler kiter guna this application boleh jimat space pc kiter...anyone yang suker buat card hand made leh la guna application nih...sure sangat membantu....
kengkawan...plz have a try...juz drop @ http://www.picnik.com/...

Saya pilih gambar fatin farzana(anak buah saya) coz saya rasa dier sangat cute...biler kiter guna model yang cute,mesti hasilnya pun cute kan...Fatin Farzana ni memang pandai posing tau...pantang tunjuk camera kat dier.automatik dier kan tersenyum...hehehe







No comments:

Post a Comment

Terima kasih atas komen anda=) Next time singgah la lagi k...::Puan Ungu::

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...