Thursday, December 31, 2009

Selamat Datang 2010, Selamat tinggal 2009


Assalamualaikum w.b.t....hari nih last day of 2009....kejap jer masa berlalu...pejam celik pejam celik dah nak datang 2010...so, Selamat tinggal 2009...Selamat datang 2010....moga 2010 lebih baik daripada 2009...moga apa yang dirancang akan jadi kenyataan...InsyaALLAH....

2009....tahun yang banyak kenangan....suka,manis,pahit,duka sumer ader....rasernyer byk yang manis2 la kot...2009 tahun yang ceria, yang best n happy bagi sayer...coz banyak bender best yang terjadi in this year....alhamdulillah...kehidupan bertambah ceria di sisi keluarga tersayang + orang tercinta [mr.teddy]....kerjaya bertambah baik dengan pengetahuan n pengalaman yang dikutip sepanjang 2009...Jadikan kenangan manis n gembira sepanjang 2009 sebagai pendorong untuk jadikan 2010 lebih manis n gembira....Jadikan kenangan pahit n duka sepanjang 2009 sebagai satu panduan n tauladan untuk jadikan 2010 lebih terbaik....

2010...Banyak yang dirancang untuk 2010 nih...hope sumer yang dirancang going smoothly....hope 2010 lebih baik daripada 2009...perlu berusaha lebih untuk capai apa yang belum tercapai dalam 2009....perlu kuatkan azam jadikan aper yang dirancang dalam 2010 jadi kenyataan...InsyaALLAH....

Saturday, December 26, 2009

~updating~

Assalamualaikum w.b.t...dah lamer xdapat mengupdate blog kesayangan nih...kesibukan yang melanda...huhuhu...13hb-16hb lepas ke Kedah selama 4 hari...berbengkel CPM di Jitra...sempat ler spend tyme dengan mr.teddy...kebetulan dah dekat...sempat gak ler di'pow' oleh cik kak Wahidah...Cik Kak nih memang bijak menge'pow' orang...n sib bek la dier dapat kakak yang pemurah hati nih...hehehehe...(^o^)

Balik dari Kedah...kejer 1hari jer (hari Khamis), hari Jumaat saya sambung berjalan ke Pangkor...kali nih Holiday bersama my LOVEly family...yeah...lamernyer xspend tyme g holiday jauh2 camnih....aktiviti:Sambutan birthday Uteh's family, BBQ, tukar2 hadiah, mandi laut...Tyme tukar2 hadiah saya dapat hadiah lampu tido...malam tuh gak ader wat cabutan nombor untuk satu hadiah misteri...saya dapat...hehehe...Periuk Nasi...satu persediaan tuh...hahaha....Holiday kali nih memang enjoy...Seronok tgk aksi anak2 buah yang masing2 excited tengok laut...termasuk si kecil Farzana n Irfan....

Last week pula, saya bz di office...bz mengemas office untuk pindah...Cawangan saya berpindah ke office baru...Dekat dengan LRT Titiwangsa...pasnih makin active ler saya melayan teater...hahaha...dah dekat dengan IB...Sambil2 bz mengemas office, kena settle gak kejer2 office...terutama payment yang datang bertimpa2...hohoho...agak tension ler gak...mana nak berkemas...mana nak settle kejer officenyer....bender yang x urgent, saya terus pack masuk kotak...xlarat dah raser nak tengok....hehehe...hope boss x marah...k boss....Unit saya dapat turn pindah 27hb...sib bek bukan hari nih...kalau x miss lak nak g wedding Radi n Net....So. hari nih saya g wedding Radi n Net di Dewan Institut Integriti Malaysia, Jalan Duta dengan mr.Teddy...thanx dy sanggup balik all the way from Kedah....hehehe...(^o^)


Saturday, December 12, 2009

GiRLs DaY oUt~tUn kUdU's

Assalamualaikum w.b.t...semalam hari yang menggembirakan coz saya hangin' out bersama rakan2 tyme matrix...tapi saya terlambat join even saya lah yang mastermind sebenarnyer...huhuhu...plan asal bermula after office hour...tapi memandangkan Selangor holiday on friday tuh so tukar plan...masa diawalkan...saya ingat nak cabut jer...buat jenayah sket2...hehehe....tapi malangnyer misi gagal...kena outstation ke Kedah on Sunday-Wed...kijer kena settle b4 off to Kedah...nnt panik lak org kt Office kalau kejer x settle....huhuhu...saya gerak dari office agak lambat...thanx la kepada kengkawan [Chica, Fiza, Mama, Shasha, Nadd n Feyr] yang sanggup tunggu saya...sayang korang sumer...


Event nih special dedicates untuk My best fwen:Nurul Hafizah Ruzman a.k.a Fiza...yang bakal menamatkan zaman daranyer dengan Encik Amri...so, before bergelar Puan, kitorang pun plan tuk spend masa sama2...Lama dah x lepak reramai n jumper dorang...biler dah jumper macam2 citer kuar...mengimbau sejarah silam n update status masing2...hahaha...Mula2 melepak kat McD...juz chit chat...gossip2...tapi byk part yang saya miss coz saya terlambat join...huhuhu....then kitorang sambung lepak kat Restoran SS2 Murni...saya suggestkan tempat makan nih coz saya raser kedai nih sgt happening n plg favorite Manggo Special[ala2 ice blended ada isi laici, tembikai n nata d coco pastuh letak dlm jar] n Roti Ayam...perghh memang lazat...yang lagi best sebab kedai nih open table kat kaki 5 kedai2 yang dah tutup...so sepanjang shoplot ader meja...hehehe...n sgt ramai occay...

Part paling xsuker nak balik...huhuhu...raser x puas jer lepak dengan dorang...saya mo lagih...kami say bubye kat sini....Fiza plan nak tido umah sewa sayer...kitorang antar Chica kat Kajang dulu then baru balik umah sewa sayer...otw nak balik umah Fiza ajak singgah Downtown...kitorang jenjalan jerk...=)

Aktiviti saya n Fiza bersambung sampai lunch hari nih...kitorang lunch kat Medan Makan Velodrome Cheras...Ayam kampung with tempoyak...pergh...hehehe....Pas makan kitorang pun menuju ke destinasi masing2...Fiza ke Seremban, saya ke Klang....

Gathering kali nih memang best n happening...masing2 dah lain...banyak citer yang kitorang share...korang memang best...n next tyme kiter organize lagi our Girls Day Out...=p

Wednesday, December 9, 2009

Terlupa Untuk Kebaikan

Assalamualaikum w.b.t...

Adoyai...hari nih saya terlupa membawa sesuatu yang agak penting ke office...Skang ni ke mana sahaja saya pergi saya mesti bawa:Purse yang berisi duit [klu xder duit xguna gak...hehehe], hp[of course], camera, mp3 player & modem broadband...hari nih saya telah keterlupaan membawa modem broadband sayer...camner nak facebooking nih...huhuhu...gara2 tukar hand bag, saya tertinggal modem...

Tapi bila dah tertinggal modem mungkin boleh membuatkan saya fokus untuk membuat kerja...hehehe(^o^)ye ker...ye r...bila dah xder modem, saya x boleh ber'FB'....biler saya xboleh ber'FB', boleh la saya focus wat kijer yang berlambak2 nih...hehehe...so, terlupa untuk kebaikan saya sendiri...

Ok dah masa back to track...masa membuat kijer...chowz...

Tuesday, December 8, 2009

Explain...Senyap diri...

Assalamualaikum w.b.t...semalam seorang kawan telah menyedarkan saya tentang satu perkara dan membuatkan saya berfikir panjang...

Isunyer samada kita perlu explain kpd orang lain atau hanya senyapkan diri apabila ader orang yang MUNGKIN dah salah sangka pada kita....Kalau kita senyap, kita akan biarkan jer apa yang orang lain pk pasal kita even bender tuh salah....Orang xtahu cerita sebenar...MUNGKIN dorang boleh buat assumption sendiri berdasarkan logik dorang...aper yang dorang raser betul...n jarang dorang nak dapatkan confirmation dpd tuan punyer badan...Selamanya dorang akan kekal dengan Penaakulan yang salah tuh....Nama tuan punyer badan juga yang akan busuk...Tapi MUNGKIN ader juga orang yang biler dengar bender yang x betul tuh akan bertanya kepada tuan punyer badan untuk confirmation...biler ader yang bertanya tuh, tuan punyer badan boleylah cerita kedudukan sebenar cerita....cmner dengan yang x bertanyer tuh....perlu ker tuan punyer badan explain kepada sumer orang yang telah tersalah sangka tuh?!

Selama ini saya rasa biarlah ape orang lain nak pk asalkan tuan punyer badan tau ceriter sebenar...selagi kiter raser aper yang kiter buat tuh betul...x kacau orang...x susahkan orang so, go on jer la...biler kawan saya cakap semalam pasal nama yang akan busuk membuatkan saya berfikir semula...betul gak eh...so, lagi sekali soalan saya perlu ker tuan punyer badan explain kepada sumer orang yang telah tersalah sangka tuh?!

Jawapan saya...biar saya simpan sendiri...hehehe(^o^)...jawapan anda bagaimana?mungkin setiap orang mempunyai persepsi yang berbeza tentang hal nih...ada yang risau nama busuk...ada yang pk lantaklah....yang penting apa jua yang kita pk n rase betul kita redah jerk...hehehe kita x boleh nak puaskan hati sumer orang...



NATRAH @ IB



~Istana BuDaya Tersergam Indah~

Assalamualaikum w.b.t....semalam saya pergi melayan Natrah di Istana Budaya bersama rakan2....Mahir[Cik Tukang beli tiket], Inas, Fana, Azma, Shumi [kwn Mahir], Amy, Hafifi, Ellia n Aishah...

Teater nih overall best....thumbs up la...even citer agak berat tapi memang x bosan langsung...well saya kan pencinta teater...maner leh bosan...hehehe....cuma part2 awal tuh la...ke'confuse'an sket tyme Natrah pada akhir usia(Sofea Jane) bermonolog mengenai getir rasa yang dialaminya....coz x boley membayangkan siapa 'mereka', 'dia' yang dimaksudkan dalam monolog tuh....then biler dah masuk cerita barulah paham....

My favorite scene tyme monolog Natrah (Maya Karin), Che Aminah (Umie) dan Adeline (Samantha Schubert) yang meluahkan segala yang tependam dlm hati dorang...Paduan 3 orang nih bermonolog memang best...Teater nih gak berjaya membuatkan saya meremang bulu roma tyme rusuhan untuk mempertahankan Natrah dari dipaksa balik ke Belanda...Pergh...Tyme laungan Takbir tuh...Ader gak incident yang x disengajakankan biler Maya Karin terjatuh melutut dan dicover bek punyer oleh beliau....hehehe

~Bender paling penting...xder xleh masuk~

~Natrah ketika 13 tahun~

~Barisan Pelakon~

Balik dari melayan Natrah, perut dah berkeroncong menyanyi lagu riang...singgah makan di Restoran Rosdet, Kg. Baru....Tom Yam yang dipesan Inas memang marvellous...pergh...Tapi xingat dah jalan nak g...huhuhu...kalau x leh ajak mr.teddy...misi memburu tom yam...hahaha

Sunday, December 6, 2009

Lumrah Seorang Quantity Surveyor

Assalamualaikum w.b.t...semalam tyme tengah check2 email terbaca la email nih...send by my fren yang juga seorang QS...biler baca...nak tergelak pon ader...tapi tuh la hakikatnyer...aper nak dikata...pastuh teringat pasal previous entry (Kejer oh Kejer) saya kat sini berkenaan hal yang sama...betul r rupernyer...memang x boleh dipisahkan QS dan tahi najis nih...hehehe...












So, kesimpulannyer biler buat kejer tuh kena la transparent, akauntabiliti and so on...Biler kat early stage tuh dah ader bau2 better ambil langkah pencegahan sebelum merebak...Maksudnyer biler ader problem yang timbul even sehalus kuman kena lah cepat2 solve kan coz in construction even bender tuh problems yang kecil pada asalnyer biler dah besar akan effect the whole projects...

~Mr.Teddy yang Berbalut Kepala~


Assalamualaikum w.b.t...hari nih saya nak story pasal mr.teddy saya yang tengah sakit kepala...Ejoy...Ejoy...nak tergelak pun ader...semalam tyme tgk dier through webcam...Ingat kan sikit jer...Rupenyer siap kena berbalut kepala...adoyai...

Kisahnyer dari last week lagi dier gtau sayer tyme jumper tuh yang dier ader bisol kat kepala...saya pon membebel la suh pergi klinik...tapi dier x pergi2 gak...at last hari khamis dier gi klinik...yang paling bestnyer dier call saya gtau yang dier kt klinik...kena operate...saye dengar terus terkejut...bisol pon kena operate ker...ruper2nyer minor operation...tapi still operate kan...huhuhu...sian kat Ejoy...n dier gtau lubang bisol 2 agk dalam n kain yang kena sumbat dalam lubang tuh agak panjang...occay...sayer dengar dah ngilu...2 belom tengok lagih....hehehe...Terbayang tyme ayah kena tebuk kat belakang sebab paru2 berair dulu...yang tuh lagi dalam lubang dier...hohoho...Pastuh dier cakap yang kepala dier kena balut keliling kepala...nak cakap pon susah coz kepala berbalot sampai ke dagu...cuba membayangkan keadaan dier...sounds serious....Sian la kat mr.teddy nih tau...pas satu2...Wat sayer risau jerk...

Then semalam saya ber'webcam' dengan dier barulah dpt tgk keadaan dier yang berbalut kepala tuh...Saya xtahan nak gelak...Tapi kesian pon ader...Isk...isk...Dy,plz take care of urself k...ingat aper yang my mom pesan...no telur...no seafood (sib bek u mmg x minat seafood)...k...kalau nak bek cepat...Get well soon dear....


Sunday, November 29, 2009

mAjLis pErTunAngAn TasHa

Assalamualaikum w.b.t...yeah arinih ngedate dengan mr.teddy saya...hehehe...selepas 25 hari xjumper (ikut pengiraan Ejoy la)....hahaha....Best sgt...Ejoy x pernah luper nak belikan sayer aper2 tau...kali nih dier bagi barang2 yang sangat sweet....buat sayer terharu jer tau...huhuhu...Thanx dy...really lovin' it...u tau jer aper yg i suker kan....hehehe

~Special gift from Ejoy~

Kitorang g Majlis pertunangan kawan Ejoy kat Serendah....Tasha n Ali...Dua2 pun best fwen Ejoy...congratez for both of u....Tyme kitorang sampai, Ali dah nak balik...so xsempat ler nak pose dgn couple nih...ader pict tapi xder dlm my camera...dlm camera photographer dorang...so, kena tunggu dorang upload pict dulu.....hehehe

~Sweet Couple~

Tasha serba pink n nampak len sangat coz selalu tgk dier cam sempoi2 jer tapi arinih sangat vogue occay...hahaha...Menu ari nih pun agak best :Ayam goreng berempah, Pisang masak lemak, Masak tempoyak udang, air sirap n kueh2. Boleh tahan banyak ler makan...

Tyme nak balik 2 sempat ler pose dengan Tasha...Bak kater Tasha ambil berkat...hahaha....Anyway congratez tuk korang berdua....Yang sorang lagih dalam pict nih kawan dorang gak...Megat...

~Proses mengambil aura~hahaha

Tuesday, November 24, 2009

Deck's BiG dAy

Assalamualaikum w.b.t....Cuti sekolah dah bermula....budak2 mesti suker kan...hehehe...biler dah cuti2 sekolah mulalah musim orang menamatkan zaman bujang...Schedule bulan 11 n 12 penuh dengan majlis kenduri kawen kengkawan...22hb lepas jerk ader 2 wedding....Mas (x-rumate) kat johor...n Deck (officemate) kat KL....Sayer decide pergi wedding Deck...To Mas...so sorry xdapat attend wedding ko...anyway...congratez....

Saya pergi wedding Wardati a.k.a Deck, kawan baik saya di office yang bertempat di Dewan Tan Sri Mahfoz, Jalan Sultan Salahuddin. Deck menamatkan zaman bujangnyer dengan Cikgu Apis...congratez Deck n Apis...Semoga berkekalan ke akhir hayat...AAMIIIIIN...

Korang berdua memang couple yang sama cantik n sama padan....Majlis yang bertemakan merah putih memang grand...Deck pakai baju serba putih...memang cantik...paling sayer suker pelamin dorang yang dihiasi fresh flower...so exclusive....Lauk pun sedap2 belaka...

~pELAMIN tERSERGAM INDAH~

~PASANGAN YANG SAMA CANTIK SAMA PADAN~

Tengok wedding orang x sabar nak tunggu turn sendiri pulak....hahaha...ewah gatalnyer....kihkihkih....Yang tuh kena tanyer mr. teddy bear biler lak our turn...hahaha....

Monday, November 16, 2009

Hanya Ingin Kau Tahu

Aku hanya ingin kau tahu
Besarnya cintaku
Tingginya khayalku bersamamu

Tuk lalui waktu yang tersisa kini
Di setiap hariku

Di sisa akhir nafas hidupku

Saturday, November 14, 2009

Hari Jumaat yang Sedih...

Assalamulaikum w.b.t...semalam hari Jumaat yang sedih buat saya...kenapa?sebab kereta kawan saya (deck) kena pecah n bag saya kena curi...huhuhu....alhamdulillah xder barang berharga yang hilang kecuali charger lap top saya...dah survey harga charger laptop...yang original RM200...adoyai...mahal rupernyer...kena tunggu gaji ler jawabnyer...huhuhu

Kisahnyer, kitorang ber3(saya, K.Zam n Deck) teringin ler nak makan Ikan Bakar kat area Istana (Jalan Bellamy)...dah lamer rasenyer x makan dekat situ since K.Zam start cuti bersalin...so,semalam awl2 pagi lagi dah plan nak makan Ikan Bakar...dalam pukul 12.15 tuh kitorang pun cabut la dari office ke Jalan Bellamy....Kebetulan saya plan nak balik umah terus dari office so, saya pun siap2 bawak bag n tinggal dlm keter deck...Tyme dalam keter siap borak2 pasal bag saya...K.zam tanyer baper ringgit la...Biler dah sampai kat situh sayer pun turunkan bag dari atas seat ke bawah...konon2 cam nak sorok sket ler...biaser saya mesti letak bag kat dalam bonet tapi x tau ler smalam...dah nak jadi kan...kebiasaan pun dah x jadi kebiasaan...

Semalam kitorang makan agak lamer jugak...sebab tunggu ikan cencaru siap dibakar...saya siap cakap xper tunggu lamer, banyak masa lagi...huhuhu...biler dah abis makan tyme tuh tengah sembahyang Jumaat...sebab ader masjid kat area situh...kitorang siap borak2 lagih ni kalau pakai kasut2 lawa2 g masjid confirm balik berkaki ayam...sebab kitorang tengok most kat masjid tuh sumer selipar2 jamban n terompah jerk...hehehe...balik ke kereta dengan happynyer sebab perut dah kenyang n dapat makan pulak ikan bakar....sempat gelak2...

Biler sampai kereta, tengok cermin yang belakang seat driver tuh dah rompong...K.zam ingat deck x tutup tingkap...Rupernyer dah kena pecah la...huhuhu...Saya blur lagi tyme tuh... a few minutes later baru teringat bag saya...mmm...memang dah selamat...bag saya yang hanya berisi baju tuh dah menarik perhatian pencuri tuh nak pecahkan tingkap keter...rasa bersalah pula kat deck...huhuhu...kitorang pun bersihkan kaca ala kadar...lapik seat dengan paper sebab tyme tuh memang kaca dah berterabur la....penuh seat...n kat bawah2 tuh...

Sampai office, ambil2 barang nak follow deck g workshop repair cermin..Deck call Honda Centre, xboleh pulak nak buat hari tuh sebab stock cermin xder...kena tunggu Isnin...Kitorang g Car Wash antar vacuum kaca yang berterabur tuh...

Mesti pencuri tuh marah sebab penat2 jerk pecah kan cermin keter...dapat juz baju jerk...tapi agak ralat gak coz bag hilang...baru plan nak bagi bag tuh kat Ejoy sebab saya dah beli bag Deuter baru...huhuhu...xder rezqi Ejoy...Ralat gak hilang charger...lagi2 biler tau harga RM 200...adoyai...melayang ler duit,....huhuhu...ralat gak coz cermin keter Deck kena pecah...xper Deck aku tolong ko k nnti...alhamdulillah hp deck yang dier selit kat tepi pintu driver x hilang...so, penaakulan saya di sini:si pencuri telah menggunakan sejenis alat pengesan barang elektronik...(saya memang pernah dengar pasal alat nih, tapi xpernah tengok n xtau cmner dier berfungsi)...kan ader hp n charger lap top dalam keter, of course la alat tuh dapat kesan any barang elektronik yang ader...dier jengah dalam keter nampak pulak bag Pierre Cardin (berisi baju sahaja) yang ala-ala bag lap top...terus rembat je r...huhuhu...mesti dier ingat bag tuh berisi lap top padahal isi baju je r weyh...hohoho....

Moral of the story...jangan la lalai letak bag dalam keter even dah sorok kat bawah seat ker...letak dalam bonet...kalau ader barang elektronik tuh better bawak je r bag tuh...Padahal before this Ejoy slalu pesan kat saya jangan tinggal bag dalam kereta...Kalau dengan dier pun even tuh bag baju jer dier mesti akan letak dalam bonet...saya la yang careless...huhuhu



~cERMIN KETER SELEPAS ROMPONG...~

Sunday, November 8, 2009

Trip to Taman Negara

Assalamualaikum...baru balik dari TAMAN NEGARA PAHANG...aktiviti bersama-sama rakan-rakan TIKL...ramai gak yang join dalam 44 orang n konvoi 13 kereta...congratez kepada cik organizer:Mahir n Inas coz berjaya organize this event dgn jayanya...chewah...korang memang best...rasenyer sumer yang pergi enjoy n have fun with this trip...hehehe(^o^)

DAY 1:07 Nov 2009

Mahir pick up saya di rumah sewa n meneruskan perjalanan ke tempat berkumpul, TOL Gombak...kitorang antara orang2 yang terawal sampai...tunggu semua kereta sampai then konvoi bersama-sama...setiap kereta dibekalkan dengan ribbon(Sponsored by Amy)...so, senang ler nak cam kereta yang nak difollow...hehehe...berhenti breakfast di R & R Genting Sempah...then teruskan perjalanan...biler dah kat highway masing2 dah hilang...hehehe...tempat berkumpul seterusnya Masjid kat area Jerantut(xingat namer masjid 2)...meneruskan konvoi ke destinasi yang dituju...dari Masjid tuh ker Taman Negara boleh tahan ler jauhnyer n jalan kampung so phm2 je r...what a long journey...huhuhu...coverage @ certain tempat pun xder...mengelabah gak r nak call person in charge kat Taman Negara tuh tuk tanyer direction....
At last sampai gak ke chalet yang akan kitorang duduk...betul2 dekat dgn Sungai Tembeling...Isi perut yang berkeroncong dulu setelah meredah long journey before start our 1st activity...

1st activity:Gua Telinga

Before sampai ke Gua Telinga nih kena trekking sejauh lebih kurang 1km...jauh gak tuh...sampai ke gua dah mengah abis...hehehe...tyme nak start masuk Gua hujan mula turun...boleh thn ler adventure dlm gua nih...coz kena memanjat, meredah air...ader satu tempat sampai kena cam merangkak sket sebab memang kecil abis r lubang tuh...bau pun leh tahan...bau tahi kelawar...hehehe...view dalam gua memang best...dapat tgk kelawar in person...chewah...perjalanan balik lebey adventure dari tyme pergi coz baru pas hujan...so,phm2 je r keadaan tanah tyme tuh...tapi kasut dah memang cam belasah so, redahkan je r...hehehe

~Muka cam takut tapi sebenarnyer terkezut flash~hahaha

~Kelawar2 yang mendiami Gua Telinga~

2nd activity:Jungle Night walk

Activity nih pun kena meredah hutan gak...tapi yang nih ok sket coz kiter jalan di atas platform yang disediakan...boleh thn gak jauh...tyme nih leh tgk2 macam2 jenis serangga n pokok2 yang x pernah tgk pun before this...pastuh sampai kat satu pondok yang dipanggil Bumbun Tahan...dari atas Bunbum Tahan nih boleh tengok binatang...bak kater abg tourist guide binatang lebih aktif pada waktu malam...tapi kitorang juz berpeluang tengok rusa...(nampak kilauan mata sang rusa)...abg tuh cakap maybe before nih ader group yang dh datang tgk so, binatang2 pun menyorokkan diri ditambah pulak dengan volume sore masing2...hehehe....

~Before start nite walk kiter pose dulu~yeah...

Day 2: 08 Nov 2009

3rd activity: Canopy walk

Yang nih memang best giler...before sampai ker 1st platform canopy walk kena meredah hutan gak di atas platform yang disediakan...2xder hal la kan...tapi yang paling x tahannyer jalan dier kena mendaki tangga...kaki dah sampai menggigil2 nak melangkah...tapi kuatkan gak ler...nak sampai ke canopy walk tuh...biler dah sampai rehat2 dulu sebelum mula naik canopy walk...saya nih leh dikatakan agak gayat ler gak kan...tapi alhamdulillah berjaya meredah canopy walk sejauh 280 m nih...walaupun jalan slow tapi sampai gak...mula2 tyme nak start langkah memang cuak abis, tapi biler dah lamer sket atas canopy walk tuh dah steady sket...sempat ler pose2 atas canopy walk...hehehe....


~Pose @ canopy walk~

4th activity:Rapid shooting

Tyme nak start activity nih abg tourist guide nih dah inform activity nih akan basah sket(dlm hati abis r lencun nih, dh r pakai jeans)...n orang yang duk belakang sekali paling berisiko untuk lencun...so, saya n partner(Mahir) pilih duk kat tengah2....activity nyer kitorang duk dalam boat, pastuh mr.boatman akan bawak cam laju n extreme sket....air agak naik so, dorang pun xleh la nak extreme sgt...pastuh singgah kat satu tempat yang dipanggil Nusa Camp...kat sini dibenarkan mandi sungai...disebabkan saya pakai jeans so, xdpt ler nak berendam...hohoho...tyme balik dah terlupa pesanan abg tadi yang duk belakang paling berisiko untuk basah...kitorang pun duduk ler balakang sekali...dah sekerat jalan...mahir bersuara :"xder la basah sangat duduk belakang"....lepas abis mahir cakap jerk kitorang terus tertelan air sungai tembeling yang macam teh susu tuh okay...hahaha...abis lencun kitorang...abis jeans saya...adoyai raser nak marh mr.boatman pun ader kan...hehehe...tapi nak wat camno dah tugas dier...hehehe...terima je r...

~Pose before kelencunan~

Masa untuk balik....setelah dua hari spend tyme kat Taman Negara dengan kengkawan TIKL n kawan 2 baru...memang best...even xdapat kenal sumer orang....tapi activity nih memang enjoy n dapat mereleasekan sket tension kerja...hehehe....congratez kepada cik organizer:Inas n mahir...credit untuk korang r coz berjaya menganjurkan this event...so plan for the next trip...kiter serang Pulau pulak...hehehe

~Our cik organizer:Inas n mahir~

Balik umah saya rehat sepuas-puasnyer....dah memang apply cuti rehat hari isnin...hari selasa saya mc pulak....balik office rabu kejer berlambak...padan muka saper suh cuti lamer2...hahaha(^o^)

Saturday, October 24, 2009

SEHARI BERSAMA MR.TEDDY

Assalamualaikum w.b.t...hari nih saya spend tyme with my mr.teddy a.k.a Ejoy(^o^)...kitorg nih memang sgt ler jrg berdating biler weekend...sebabnyer leh katerkan every weekend saya blk umah family di klang...so tyme berdating adalah weekdays je r...after office hour 2 je r tymenyer...huhuhu...tapi this week saya berkorban sket la tuk my mr.teddy...x blk umah...miss masakan mak mggu nih...hehehe(^o^)...after dpt green light from mak sayer dgn hepinyer x blk umah minggu nih...coz nak spend tyme with my mr.teddy...yeay...

Pagi2 lagi Ejoy dah call:

Ejoy:"Yang, nak g Sg.Bil x?"
saya:"Sg.Bil kat mn dy?"
Ejoy:"kat Slim"
saya:"alrite"

So, dlm pukul 11 tuh kitorang pun mulakan la perjalanan ker Slim River...kg. halaman Ejoy...singgah 'brunch'(breakfast+lunch) kat Restoran Jejantas Sg. Buloh...Dua-dua orang makan nasi campur sebab dua-dua orang kelaparan...hehehe(^o^)Biler dah sampai kat Tg.Malim, Ejoy bertindak sebagai pemandu pelancong...bz tunjuk kat saya nama2 tempat kat sini...mcm sy ni 1st tyme sampai...hehehe(^o^)Dalam pukul 1 lebey kot sampai ler ker destinasi yang dituju...yeah

Destinasi 1:Sg.Bil, Slim River

Sg.Bil here we come...hehehe...nak ler tgk gak tempat permainan zaman kanak2 Ejoy...hehehe...biler sampai, mula2 tuh saya raser beser jerk...samer cam sungai lain yang saya dh pernah g...tapi biler Ejoy bwk saya ikut laluan yang agk adventure
(kena merentas air) jumper r tempat yang agk cantik n dalam sket...tapi yang menyedihkan x leh pun nk mandi coz x bwk baju salin...jelez jerk tgk Ejoy berendam lamer2..at last aktiviti sayer duk atas batu sambil mengambil gambar budak senget a.k.a Ejoy...hehehe....Don't worry dy, i won't upload the 'senget' one punyer pict...hahaha

Biler dah puas Ejoy berendam tiba r tyme nak balik...jln nk ke tempat kitorang port nih berliku2...kena lalu kat batu2...so, beriya2 la dier pesan kat saya :"bek2 jalan tuh"...siap tunjuk lagi kat batu mana kena pijak...hehehe....tapi yang paling x tahannyer dier punyer la beriya pesan kat saya at last dier yang jatuh tersembam...hahaha...lucu tol...tergamam sayer...hehehe...sian kat dier...mengelabah selamatkan brg2 dlm bag...hp, camera, kunci keter sumer sumbat dlm pocket sy biler bag dier dh basah....Dy..dy...gelak i memang x abis r biler teringat u jatuh...hahaha(gelak guling2)

~Aksi orang dah lamer x jumper air...hahaha~

~Muka dak berlagak dapat mandi...Jelez tul~

Destinasi 2:Taman Seroja(Rumah family Ejoy)

Dah alang-alang sampai ke Slim nih, x sedap ler x singgah kat umah family Ejoy kan...kitorang dijamu roti, 'kuih cam roti jala' n serawa durian...sedap woo...byk gak saya makan...time kasih byk2 makcik miah...buat susah2 jerk...sambil duduk2 tuh tgk ler album family...cute jer dier tyme kecik2...biler dh besar bertambah 'cutenyer'...hahaha...after dah bersembang2, minta diri ler nak balik KL...

Destinasi 3:Pasar malam Bandar Tun Razak

Yang nih xder dlm list...tgh cari2 tempat nak minum petang kami pun decide nak ke Kajang after survey kat Kayu Nasi Kandar full house...otw nak ke Kajang terpandang ler Pasar Malam nih...saya pun ajak ler dier singgah...jalan2 kejap jer...sebab tyme tuh awal lagi...byk kedai yang lom bukak lagi...kitorang beli yang ringan2 jerk tuk lapik perut....Ejoy belikan saya 'pin yg cute' coz peniti tudung tercicir kat maner ntah...hehehe(^o^)Then kitorang pun meneruskan perjalanan ke Kajang...
~Pin yang ejoy belikan...so cute n lovely~

Destinasi 4:Plaza Metro Kajang

Tiba2 hari nih saya teringin nak berkaraoke...then, Ejoy pun bwk saya layan karaoke jamban kt Plaza Metro nih...tapi Ejoy yang byk nyanyi sampai sakit-sakit tekak dier...hahaha....thanx dy for ur lovely voice for those lovely songs...hahaha...tyme nih dua2 orang jadi 'budak sengal'...lyn lagu daripada 'rock kapak' sampailer ker my chemical romance...hahaha....yang bestnyer Ejoy tau sumer lagu yg saya minta...dier pun layankan jer r lagu2 yang saya minta tuh sampai hilang2 suara...hahaha(^o^)

Destinasi 5:Kayu Nasi Kandar, Bdr Seri Permaisuri

Our last destination...pas dh puas layan karaoke kitorang pun nak ler mengisi perut...decide pergi makan kat Kayu Nasi Kandar...Nasib bek x ramai orang so, ader r tempat...Ejoy makan nasi kandar, saya pulak order maggie goreng dgn ayam goreng bawang...tiba perut raser kenyang coz saya dh belasah pau yang dibeli tyme Ejoy singgah isi minyak...hehehe....Ayam goreng bawang jerk saya makan, maggie tuh saya bungkus...

Tamat sudah cerita saya...Special thanx to my mr.teddy a.k.a Ejoy...coz layankan jer i semalam...hehehe...thanx gak coz help me fulfill my wishlist...hehehe....Dy thanx for ur tyme...thanx for ur love...thanx for everything...(^o^)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...